Zesjarig meisje overleeft val van 50 meter

blux had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen zesjarig Brits meisje heeft afgelopen donderdag bij een vakantiepark in Yorkshire een val van een rotswand van 50 meter overleefd. Het enige wat ze aan de val overhield waren een buil op haar hoofd en wat schaafwonden. Demi-Leigh Tweddle, zo heet het betrokken meisje, viel nadat ze aan het kopje duikelen was met haar zusje.

Donderdag zag haar vader Lee na thuiskomst van werk haar bij de helling liggen, nadat zijn vrouw hem had verteld dat Demi verdwenen was. Lee heeft zijn dochter meteen op een lagergelegen richel neergelegd, waar reddingswerkers haar later van hebben afgehaald en beiden met een helikopter hebben weggetakeld naar een ziekenhuis.

In het nabijliggende ziekenhuis bleek dat er weinig aan de hand was met Demi-Leigh. Een lid van de kustwacht, die haar van de richel heeft afgekregen, zei dat ze wel van rubber gemaakt leek te zijn. Volgens haar vader kon ze zich alleen maar herinneren dat ze "wat koprollen had gemaakt en dat zij daarna in slaap was gevallen".