Braziliaan wereldkampioen FIFA 2005

Steven (Steeven)
De allereerste FIFA Interactive World Cup in Zürich is afgelopen zondag gewonnen door de 21-jarige Braziliaan Thiago Carrico de Azevedo. Hij won de finale van leeftijdsgenoot Matija Biljeskovic, afkomstig uit de Verenigde Staten. In totaal speelden acht finalisten om de titel.

Azevedo speelde met het Franse nationale team en eindigde in de eerste competitieronde op de tweede plaats. In de kwartfinale die daarop volgde won de Braziliaan van een Zuid-Koreaan in een spannende wedstrijd: 3-2.
De Amerikaan Biljeskovic, spelend met AC Milaan, heeft het ook niet makkelijk gehad om de finale te bereiken. Hij moest spelers uit Frankrijk, Duitsland en Korea verslaan om zich uiteindelijk voor de finale te plaatsen.

De finale begon erg saai en beide spelers waren niet van plan een goal weg te geven. Uiteindelijk scoorde Azevedo met een kopbal vlak voor rust. De Braziliaan gaf zijn voorsprong niet meer weg, won met 2-1 en werd vervolgens gekroond tot FIFA Interactive World Player van 2004.

"De finale tegen Matija was een moeilijke wedstrijd voor ons allebei", zegt Azevedo. "We waren beiden vastbesloten om verdedigend te spelen en ik had het geluk dat mijn keeper zo goed speelde". Daarop bedankt hij nog snel de FIFA, EA Sports en Xbox op een onvergetelijke ervaring.

EA is van plan om volgend jaar nog groter uit te pakken. Wie weet zit er dan ook een Nederlander van betekenis bij. Voorlopig is dit de titelhouder: