Jim Carrey scoort twaalfde nummer 1-hit

Jim Carrey scoorde dit weekend zijn twaalfde nummer één in de Amerikaanse bioscoop top 10. 'Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events' haalde 30 miljoen dollar op en wist daarmee Ocean's Twelve ver achter zich te laten. De misdaadfilm met Brad Pitt en George Clooney haalde 18 miljoen dollar op aan de kassa.

'Snicket' is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenserie die in Amerika razendpopulair is. Het verhaal gaat over drie rijke weeskinderen die door een oom (Carrey) in huis worden opgenomen. Hij heeft echter snode plannen met de kids.

Op drie kwam de nieuwe Adam Sandler binnen. 'Spanglish' haalde negen miljoen dollar op. The Polar Expres doet het nog steeds goed. In de zesde week staat de animatiefilm met Tom Hanks nog steeds op de vierde plek. Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events draait vanaf donderdag ook in de Nederlandse theaters. Opmerkelijk is dat de film alleen in de originele versie is te zien, maar dat de titel wél vernederlandst is: Lemoney Snicket: Ellendige Avonturen.


Jim Carrey speelt de vervelende graaf Olaf.