Speciale versie S.T.A.L.K.E.R. voor 64-bit processor

Sinds een tijdjes zijn er ook 64-bit processoren te koop. Hier zijn alleen nog geen games voor ontwikkeld die hier optimaal gebruik van kunnen maken. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl is het eerste spel dat gebruik zal gaan maken van de 64-bit technologie in een speciale versie van het spel. Hierdoor zullen de maps nog groter worden en ook zal de AI een stuk sterker worden. Roger Carpenter Directeur Project Ontwikkeling bij THQ UK ltd heeft hierover het volgende te zeggen:

"we zijn erg opgewonden om de mogelijkheid te hebben om gebruik te maken van de laatste AMD Atlhon 64 bits processor. Deze mogelijkheid zorgt voor een enorme sprong vooruit in de gameplay en de gametechnologie wat zich simpelweg vertaalt in nog meer opwinding voor spelers van S.T.A.L.K.E.R."

S.T.A.L.K.E.R. heeft de potentie om een topper te worden op de PC, mede door zijn prima graphics en geavanceerde technologie. De launch van dit spel staat gepland op 20 januari 2005. Dus nog tijd genoeg om te sparen voor die 64-bit processor...