SGP Zeist tegen gebedsoproep moskee

In Zeist heeft de plaatselijke afdeling van de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) een klemmend beroep gedaan op het bestuur van de moskee om af te zien van openbare gebedsoproepen. De moskee mag van de gemeente op vrijdagmiddag vanaf de minaret een publieke oproep tot gebed doen.

Volgens de SGP voert de gemeente Zeist een afwijkend beleid in vergelijking met omliggende gemeenten. Daar zou er er alles aan gedaan worden om publieke gebedsoproepen bij moskeeŽn tegen te gaan.

De SGP voert aan dat de gebedsoproep, die niet in het Nederlands gebeurt, een 'discriminatoire' lading heeft. Verder wijst de partij ook op de intolerantie in moslimlanden tegenover christelijke minderheden. Bij buurtbewoners zou volgens de SGP ook geen enkel draagvlak zijn voor de oproepen tot gebed.

Voorzitter Oskam van de plaatselijke SGP vindt dat ''verdere islamisering van onze samenleving en van onze prachtige woonplaats'' niet oogluikend moet worden toegestaan. ''Hier past geen grenzeloze naÔviteit, waardoor het beleid helaas te vaak gekenmerkt is''. Hij roept het moskeebestuur verder op om notie te nemen van ''de rijke inhoud van het Evangelie dat God Zijn Zoon naar de wereld heeft gezonden om zondaren te redden.''