Davids wordt nieuwe aanvoerder Oranje

Icoon Sport nieuwsEdgar Davids is de nieuwe aanvoerder van het Nederlands voetbalelftal. Davids zal de aanvoerdersband woensdagavond in de oefenwedstrijd tegen Zweden dragen. Hij is de opvolger van de na het EK gestopte record-international Frank de Boer. Davids (31) was samen met Philip Cocu al reserve-aanvoerder van Oranje.

De nieuwe bondscoach Marco van Basten vroeg Davids al kort na zijn aantreden als trainer. De 68-voudig international gaf zijn ja-woord afgelopen maandag. "Davids gaat altijd voorop in de strijd", verklaarde Van Basten. "In mijn ogen kan hij de verantwoordelijkheid ook aan. Wat ik belangrijk vind? Hij moet zijn verantwoordelijkheid voor de ploeg nemen. Hij moet een verlengstuk van de trainers zijn. Daarbij moet hij het team ook tegenover de media goed vertegenwoordigen."

Dat laatste gaf voer tot nadenken bij Davids, die in het verleden herhaaldelijk problemen had bij contacten met de pers. De middenvelder van Inter Milan gaf echter aan de verantwoordelijkheid te begrijpen en de functie als een eer te beschouwen. Een reserve-aanvoerder is nog niet benoemd. Keeper Van der Sar en aanvaller Van Nistelrooij waren voor Van Basten andere gegadigden voor het leiderschap van het team.

Edgar Davids
De nieuwe Oranje-aanvoerder Edgar Davids

-
Zie de FOK!Voetbalmanager voor meer voetbalnieuws!