Teambaas BAR: regels maken F1 gecompliceerd

De mensen die de regels maken in de Formule 1 hebben de sport mogelijk te gecompliceerd gemaakt. Dat stelt teambaas David Richards van BAR.

De teambaas doelt onder andere op de regel rondom de motor, waarvan er tegenwoordig slechts één mag worden gebruikt, en de opeenvolgende kwalificatiesessies op zaterdag, waar er in twee runs per run slechts één ronde wordt gereden. Volgens hem geeft dit een soort waas rondom de sport. Hij betwijfelt dan ook of de toeschouwers deze regels kunnen waarderen.

Na de training op vrijdag had Richards al laten weten deze dag erg vreemd te vinden. "Je weet nooit waar iedereen op loopt en volgens welke strategieën wordt gewerkt en zelfs morgenmiddag (de racedag - red.) zullen mensen denk ik nog steeds speculeren over welke ronden iedereen binnenkomt, dus in meerdere opzichten is het niet de duidelijke manier waarop het ging; het kwalificeren met weinig brandstof, enzovoort. Het is behoorlijk verwarrend voor ons, het moet zelfs erg verwarrend voor de toeschouwers zijn." Volgens Richards moet het nog maar eens goed bekeken worden.