Circuit Bahrain bijna klaar

Het nieuwe circuit in Bahrein is zo goed als klaar. Vrijdag heeft het grootste bouwbedrijf in een ceremonie officieel de virtuele sleutels voor het circuit overhandigd aan de organisatie. Daarmee ligt het werk nu voor op schema.

In de historische ceremonie kreeg Shaikh Mohammed een gouden sleutel overhandigd. Hij feliciteerde het hele team dat aan de bouw van het circuit heeft meegewerkt met, wat hij zelf noemt, "het modernste en technologisch meest geavanceerde motorracing-circuit ter wereld." Een droom in de woestijn, zo betitelde hij het circuit.

De afgelopen zestien maanden hebben 3.000 mensen aan het circuit, dat 5,441 kilometer telt, gewerkt. Het woestijncircuit is uniek in de wereld en combineert hoogstaande technologie met mooie voorbeelden van Arabische architectuur en Iconische gebouwen zoals de Sakhirtoren. In minder dan dertig dagen zal de derde race in de Formule 1 worden verreden, de eerste ooit in het Midden-Oosten. Het circuit heeft 150 miljoen Amerikaanse dollars gekost.