'Joos verdachten' spreken in NOVA

Gisteravond verschenen twee van de zeven verdachten in de zaak Anja Joos in het tv-programma Nova. Het duo, dat in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten is gesteld, meent dat het de avond van het doodschoppen ''een beetje uit de hand is gelopen''.

De twee, Joshua en Said, denken dat Joos nog geleefd zou hebben als zij alleen met haar waren geweest. Maar toen zij achter Joos aangingen kregen ze volgens eigen zeggen ongevraagd versterking van een groepje jongeren die rond de supermarkt rondhing. In dat groepje bevonden zich ook twee medewerkers van Dirk van den Broek die niet aan het werk waren. Toen Joshua en Said al weer van Joos wegliepen zou er ruzie zijn ontstaan tussen Joos en de groep, waarop de dodelijke mishandeling volgde.

De twee pleitten zelf onschuldig te zijn, omdat ze niet meegedaan hebben aan de mishandeling. Dat ze niet ingrepen noemen ze ''logisch'', omdat zij niet alle jongeren uit de groep persoonlijk kenden.

Mochten Said en Joshua veroordeeld worden dan zijn ze van plan om Dirk van den Broek aan te klagen omdat ze volgens eigen zeggen niet meer dan hun werk deden. En daar hoorde het buiten volgen en aanhouden van vermoedelijke winkeldieven ook bij.

-
Uitzending valt te bekijken op de site van NOVA.