EK Lasergames in Groningen

Scorp[AM] had ons via de de nieuws-submit te melden:

Voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap Lasergamen zal dit evenement in Nederland worden georganiseerd. Lasergame-centrum ' Q Pit' zal op 20 en 21 maart van dit jaar het centrum worden van de strijd om de titel 'beste team van Europa'

De vorige twee edities van het EK vonden plaats in Engeland. De tien strijdende teams komen uit onder meer uit Nederland, Frankrijk en Engeland en beschieten elkaar met lichtstralen in wedstrijden van acht minuten.

De deelnemers zijn in het spel getooid in een harnas met infraroodsensoren om zo te kunnen bepalen of een deelnemer is geraakt. De bedoeling is dat de deelnemers hun tegenstanders tijdens het spel zo vaak mogelijk 'neer te schieten' met een lasergeweer.

Volgens de organisatoren van het kampioenschap is Groningen de ideale lokatie voor het EK omdat deze één van de meest vooruitstrevende laser-arena's van Europa heeft. De arena is duizend vierkante meter groot, verdeeld over twee etages.

Niet alleen voor de deelnemers zijn de wedstrijden spannend, ook toeschouwers krijgen de mogelijkheid de wedstrijd te volgen. In de arena worden infrarood-camera’s geplaatst, zodat de deelnemers in de donkere ruimte toch goed te zien zijn. Tijdens de wedstrijden wordt toezicht gehouden door drie internationale scheidsrechters.

De afgelopen twee edities werden gewonnen door Britse teams, maar wellicht kunnen de Nederlandse deelnemers, de 'LQ legends', dit jaar de hegemonie van de Britten doorbreken.