Radicale groep in Londen herdenkt 11 september

Een radicale islamitische groep in Engeland is van plan om op 11 september in Londen een herdenkingsdienst te houden voor de negentien kapers die omkwamen bij de aanslagen in 2001. De groepering al-Muhajiroun organiseert die dag een conferentie getiteld 'The Magnificent Nineteen' (De Geweldige Negentien).

De leider van al-Muhajiroun, Omar Bakri Mohammed, beweert zelf dat het gťťn eredienst voor de aanslagen van 11 september betreft, maar een studie naar de aanleidingen voor de aanslagen. Honderden radicale Britse jonge moslims zullen naar verwachting op de bijeenkomst verschijnen.

De omstreden beweging kwam eerder in het nieuws toen bleek dat leiders van al-Muhajiroun fungeerden als "spirituele adviseurs" van de twee Britse moslims die in IsraŽl zelfmoordaanslagen planden. Daarbij sleurden ze twee mensen mee de dood in.

De leider van de beweging dreigde vorig jaar nog dat Nederland ook aanslagen kon verwachten. Ook vorig jaar herdachten radicale moslims in Londen de aanslagen van 11 september.

Site van de groepering: www.almuhajiroun.com