Tennis: Pete Sampras stopt ermee

Tennisser Pete Sampras stopt ermee. De inmiddels 32-jarige Amerikaan, winnaar van veertien grandslamtitels, zal dat maandag op de eerste dag van de US Open bekend maken. Hij geeft dan, voorafgaand aan een speciale ceremonie ter ere van hem, een persconferentie.

Afgelopen juli had Sampras al gezegd dat hij niet zou spelen op de US Open. Die mededeling werd algemeen al gezien als het einde van zijn imposante carrière. Sampras speelde al sinds de laatste editie van de US Open, die hij in vier sets won van Andre Agassi, geen wedstrijd meer.

In zijn imposante loopbaan won Pete Sampras 64 toernooien, waarvan veertien grand slams. Zijn bijeen gespeelde prijzengeld bedraagt ruim 43 miljoen dollar. Hij sloot zes opeenvolgende jaren, van 1993 tot en met 1998, af als nummer één van de wereld. In totaal was hij 286 weken de beste tennisser van de wereld. De Masters won hij vijf keer.

Op de erelijst van Sampras ontbreekt één toernooi, Roland Garros. Sampras wist daar nooit te winnen en eindigde slechts één keer bij de beste vier.