FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 augustus 2003

Knoxville stopt met Jackass

-Frankie-, Phew en MediaNed had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Johnny Knoxville wil stoppen met Jackass na een meningsverschil met MTV, de muziekzender die het programma uitzendt. De MTV-bazen vonden dat een aantal stunts te ver ging en wilden deze dan ook schrappen uit het programma. Knoxville is woedend over de houding van de MTV-bazen, die gehoor blijken te geven aan de kritiek van veel politici. "De morele meerderheid van een stel mafkezen uit Washington is hard aangekomen bij MTV, wat weer hard aankomt bij ons. Nou, ze kunnen mijn rug op", aldus Knoxville.

"Ze geven niets om de show, alleen maar om hoe er tegen hen wordt aangekeken en hoe ze hun politieke carrière zo goed mogelijk kunnen uitbreiden. Ik wilde geen slappe, net-niet-show uitzenden, dus ik stop ermee. Ik hou teveel van de show om het halfbakken te doen." Het is nog onduidelijk of de andere leden zoals Bam Margera, Steve O. en Chris Pontius doorgaan met de show.

Zenden op zoek naar Nederlandse club

International Boudewijn Zenden heeft van zijn club Chelsea te horen gekregen dat hij mag uitzien naar een andere club. Momenteel onderzoekt Chiel Dekker, de zaakwaarnemer van de international, de mogelijkheden om hem in Nederland onder te brengen.

Zenden zijn zaakwaarnemer heeft ondertussen contact gehad met Ajax en PSV over een eventuele eenjarige huurovereenkomst. Technisch directeur Frank Arnesen van PSV ziet in Zenden een mogelijke versterking. ,,Maar we moeten eerst eens onderzoeken of we wel budget hebben om er nog een speler bij te halen.'' Zenden zou bij PSV achter Arjen Robben moeten spelen. ,,Dat heeft niet zijn voorkeur'', aldus Dekker. ,,Hij wil liever als linksbuiten ergens aan de slag.''

Urker (14) beschiet kleine broertje met luchtbuks

dalet herschreef en submitte het volgende:

Een 14-jarige jongen uit Urk heeft per ongeluk zijn 5-jarig broertje met een luchtbuks beschoten. Voor zover bekend werden er geen vitale delen geraakt. Voor de zekerheid is het slachtoffertje voor onderzoek naar de huisarts gebracht. De buks bleek vroeger van hun opa te zijn geweest.

Beiden jongens waren in de tuin aan het spelen, toen de oudste de buks voor de grap op zijn broertje richtte en schoot. Hij was in de veronderstelling dat de buks niet geladen was. De buks bleek toch nog wel een kogeltje in zich te hebben. Het jongere broertje werd in de borst geraakt.

Restanten Duitse dorpjes door hitte blootgelegd

lovelotte had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds 1914 lagen ze onder water, maar door de hitte zijn ze nu gedeeltelijk weer blootgelegd: restanten van plaatsjes die destijds in het stuwmeer Edersee verdwenen. De Edersee bevat normaal gesproken 202 miljoen kubieke meter water. Door de hitte en droogte is dat nu nog slechts 84 miljoen.

De blootlegging trekt veel bezoekers. Nabestaanden van families die toendertijd gedwongen moesten vertrekken, maar ook jongeren die een brug als 'duikplank' gebruiken. Ook een kerkhof is blootgelegd. Functionarissen verwachten dat binnenkort nog een spoorlijn en enkele boerderijen boven water zullen komen.

Italiaanse recordjackpot eindelijk gevallen

Eindelijk is de Italiaanse megajackpot dan gevallen. De jackpot was een half jaar lang niet gevallen, wat leidde tot een recordbedrag van 66 miljoen. Vandaag viel de jackpot, de grootste in de Europa ooit, dan toch eindelijk. Het is overigens onduidelijk hoeveel spelers de goede cijfercombinatie hadden.

Afgelopen tijd steeg de gekte rond de jackpot in Italië steeds verder. Steeds meer mensen probeerden de zes juiste cijfers te raden, en ook steeds meer toeristen waagden een gokje.

[update] 'Jeroen van Inkel naar Veronica 103'

f1sven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gerucht ging al eerder, maar nu lijkt het dan echt zeker. Dj Jeroen van Inkel gaat naar het nieuwe Veronica 103.

In het programma 'Kunststof' (Radio 1) maakte collega dj Ferry Maat dit nieuws bekend. Het contract van Van Inkel bij Radio 538 loopt nog tot 2005. Waarschijnlijk zal die worden afgekocht, zodat Van Inkel naar Veronica 103 kan.

Het is nog niet bekend op welk tijdstip Van Inkel zal gaan uitzenden en hoe de show zal gaan heten.

Update 22:15
Naar nu blijkt zijn de woorden van Ferry Maat verkeerd begrepen. Op radioforum.nl schrijft hij: "Zo, ik dacht al dat mijn opmerking in "Kunststof" verkeerd uitgelegd zou worden. Daarom dan maar even een kanttekening; op de vraag of van Inkel naar Veronica gaat heb ik natuurlijk geen serieus antwoord gegeven, je denk toch niet dat ik (al zou ik het weten) voor mijn beurt ging praten...........????????? Ik dacht dat jullie wel zouden begrijpen dat zo'n mededeling op een ietwat andere manier gebracht zal worden, als de tijd daarvoor rijp is.

[...]

Voorlopig zal het nog wel even gokken blijven."

Zoen van Sharon Stone voor 35.000 pond

Een zoen van Sharon Stone heeft tijdens een veiling 35.000 pond opgebracht. De hoogste bieder bleek een Amerikaanse vrouw te zijn. De opbrengst van de veiling wordt besteed om gratis maaltijden aan aids-patiënten te geven.

De kus van de twee dames werd bijgehouden door een journalist van de Britse krant The Daily Mirror. Volgens hem duurde de zoen zo'n 45 seconden.

Sharon Stone werd bekend met haar rol in de erotische thriller 'Basic Instinct'. Door deze film werd ze direct gebombardeerd tot één van de meest sexy actrices.

Stroomuitval Eindhoven schuld van kat

De stroomstoring in Veldhoven en een deel van Eindhoven vanmiddag, is veroorzaakt door een kat. Dit liet een woordvoerder van het energiebedrijf Essent weten.

De kat zou rond 13.10 uur op het terrein van een verdeelstation in Eindhoven-West terecht zijn gekomen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog onbekend. Het dier werd daar geëlektrocuteerd door stroomvoerende geleiders, deze schakelden zich daardoor meteen uit.

In Veldhoven zaten ongeveer 14.000 huishouden en een aantal bedrijven zonder stroom. In Eindhoven zaten mensen in de wijken Strijp, Gestel en een deel van binnenstad zonder stroom. De Twee Nutsbedrijven Regio Eindhoven, die stroom aan deze wijken leveren, maken gebruik van hetzelfde verdeelstation als Essent.

Essent hoopt om 17.00 uur weer stroom te kunnen leveren.

13-jarige aangehouden in auto grootouders

Een uit Zoetermeer afkomstige, 13-jarige jongen is aangehouden, omdat hij in de auto van zijn opa en oma rondreed. De jongen, die gisternacht om 00.30 uur werd aangehouden in Rijssen, logeerde bij zijn opa en oma. Naast hem zat de 16-jarige buurjongen van het echtpaar.

De politie had een melding over een rondrijdende auto op het industrieterrein binnengekregen. Ter plaatste trof de politie het tweetal aan met de 13-jarige achter het stuur. De jongen bleek de auto stiekem te hebben meegenomen. Behalve een proces-verbaal voor rijden zonder rijbewijs, kreeg hij ook nog een flinke uitbrander van zijn oma.

Will Young wilde weer aan Idols meedoen

MegaMan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Engelse Idols winnaar Will Young wilde wederom aan Idols meedoen. Dat zegt het internetstation Protune Radio. Young leverde doodleuk een inschrijfformulier in. Hij viel door de mand omdat hij zijn echte adres had opgegeven. Waarom hij opnieuw mee wilde doen is niet bekend.

De jury had eerst niets in de gaten. "Will had alles keurig ingevuld. Hij had bij zijn voorkeuren 'muziek' opgegeven", zegt jurylid Nicky Chapman.

Patch tegen Blaster worm aan te raden

Hiawatha had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je op een Windows NT technologie gebaseerd besturingssysteem de afgelopen dagen opeens een reboot nodig had vanwege een gestopte Remote Procedure Call-Service is het sterk aan te raden een patch te installeren. Volgens security.nl kan zelfs eenderde van het Internet met deze Blaster worm besmet worden.

Als er sinds 16 juli geen update is uitgevoerd, kan het systeem aangevallen worden door de worm W32.Blaster. Via een backdoor shell commando kan een derde een RPC-service afsluiten waardoor de machine automatisch een shutdown krijgt. Dit gebeurt via TCP-poort 135, 139 of 445. Het wordt aangeraden deze poorten met een firewall [gratis download] te sluiten, zodat de exploit enigszins beperkt kan blijven, en de patch te installeren. Als je PC geïnfecteerd is, en je installeert de patch niet, zal je PC 16 augustus automatisch meewerken met een DDoS aanval op de Microsoft Update site.

Steen valt uit de lucht in Oakland

In Oakland is vermoedelijk een meteoriet in het asfalt geslagen. De Road Commision for Oakland County trof maandagmorgen een vreemde inslagkrater aan bij de onderhoudsfaciliteiten. De meteoriet sloeg een gat van 15 centimeter diep.

Woordvoerder Craig Baison van Road Commision zegt: "Een van onze medewerkers is amateurastronoom, en hij zegt dat het op een van de inslagkraters lijkt die hij eerder gezien heeft". "De randen van de krater zijn zwart, en wijd verspreid rond de krater liggen de fragmenten van de meteoriet." David Batch van het Abrams Plantetarium bij de Michigan State University zegt dat het goed mogelijk is dat het een meteoriet is, de aarde vliegt momenteel door de stofwolk de Perseïden, dit zijn fragmenten van een komeet waardoor de komende dagen meteoren aan de hemel te zien zijn.

De omgeving van de krater is afgezet met oranje pionnen voor verder onderzoek.

Hiphop-condoom in aantocht

jwiegant en VeiligGlijden hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt een nieuw soort condoom op de markt: het hiphop-condoom. De condooms zullen worden verpakt in een doosje dat met graffiti lijkt te zijn bespoten.

Het idee is afkomstig van een Amerikaanse zakenman, die hoopt het gebruik van condooms zo verder te stimuleren. De condooms zullen begin 2004 op de markt komen. Er zijn drie verschillende soorten, waaronder de XL Great Dane, een extra groot condoom.

Vrouw doodgestoken door vriend

wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige vrouw uit Leiderdorp is vannacht doodgestoken door haar eigen vriend. Het gebeurde rond 1:00 uur in de woning van het stel aan de Touwbaan. Dit meldde de politie van de regio Haaglanden.

Na zijn daad belde de 40-jarige vriend van de vrouw zelf de politie, waarna hij aangehouden werd. Dinsdagavond moest de politie al bemiddelen bij een ruzie tussen de twee. De precieze toedracht en omstandigheden van de moord zullen door de politie onderzocht worden.

Stroomstoring Groningen geeft problemen

Delen van de Groninger binnenstad zijn gisteravond getroffen door stroomstoringen. De eerste storing trad om van kwart voor zeven tot kwart voor acht in het zuidelijk deel van het centrum. Sommige supermarkten moesten eerder dicht omdat de kassa's het niet meer deden.

Een tweede stroomdip trad op tussen half twaalf en één uur. Hierbij werden studio's van RTV Noord getroffen en grotere delen van de stad. De stroomonderbreking duurde enkele seconden, maar hierdoor hebben telefooncentrales schade opgelopen. Veel vaste telefoonverbindingen waren hierdoor onbereikbaar, waaronder die van de Doktersdienst in Groningen. In bepaalde gebouwen bleven liften vast zitten en warm water viel uit. Ook was het Rekencentrum de dupe waardoor de servers van slag raakten, er lange tijd niet geïnternet kon worden met internetsystemen die via het Rekencentrum lopen.

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de storingen. De Groninger City Club kaart de problemen van Essent donderdag aan bij het gemeentebestuur. Volgens hen is Essent te groot en te log geworden.

Accijns op sigaretten wordt verhoogd

Mayka, koco, Druif, Kloosterboy, JuSt1cE en prenobe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Algemeen Dagblad meldt dat de overheid dreigt een pakje sigaretten fors duurder te maken. Het dagblad baseert deze informatie op 'bronnen rond het kabinet'. Als de accijns op sigaretten wordt verhoogd met 50 eurocent, dan levert dat de schatkist een half miljard euro extra per jaar op. De mogelijkheid bestaat dat de overheid de accijns zelfs met 1 euro verhoogt. Minister Gerrit Zalm van Financiën zou hiermee extra willen bezuinigen wegens de tegenvallende economie.

Ook wordt overwogen om de accijns op drank te verhogen. Op Prinsjesdag worden exacte cijfers bekend met betrekking tot de accijnzen.

Met dank aan prenobe voor het herschrijven!

Kenia: lijmverkoop aan jongeren verboden

theboywonder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om het lijmsnuiven door jongeren te ontmoedigen, heeft de Keniase regering een verbod gelegd op het verkopen van lijm aan personen onder de 18. Overtreders riskeren een celstraf van drie jaar. Dat meldt de krant Daily Nation.

Lijmsnuiven wordt vooral veel gedaan door straatkinderen, omdat het hongergevoel erdoor zou verdwijnen. Wat de kinderen inhaleren bestaat echter vooral uit stoffen die schadelijk zijn voor hun gezondheid. Velen raken uiteindelijk verslaafd aan het snuiven.

Brinkhorst wil alternatieven voor koelwater

Minister Brinkhorst van Economische Zaken gaat producenten van elektriciteit vragen om alternatieven te bedenken voor het gebruik van koelwater in elektriciteitscentrales. De minister is van mening dat de centrales te afhankelijk zijn van het oppervlaktewater. De huidige productiemethode zorgde onlangs namelijk voor problemen met de stroomvoorziening.

Volgens Brinkhorst zijn er best alternatieven mogelijk. Centrales zouden bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van ca. 140 meter hoge koeltorens waarin opgewarmd koelwater weer kan worden afgekoeld.

Problemen door de huidige productiemethode

Volgens de huidige productiemethode hebben elektriciteitscentrales koelwater nodig om elektriciteit op te kunnen wekken. Daarvoor wordt water uit rivieren gebruikt, dat na gebruik weer in de rivier geloosd wordt.

Om het milieu te beschermen, mogen elektriciteitscentrales geen koelwater lozen dat warmer is dan 30 graden. De afgelopen dagen kon vanwege de toch al hoge temperatuur van het oppervlaktewater dus maar weinig gekoeld worden, waardoor er minder stroom geproduceerd kon worden. Dat zorgde in het hele land voor problemen. De 'Code Rood' die netbeheerder TenneT afkondigde, kan waarschijnlijk pas aan het eind van de week omgezet worden in Code Oranje.

Een kolencentrale bij Nijmegen hoefde zich als enige centrale in Nederland niet aan die regel te houden. Bij wijze van uitzondering mocht die centrale koelwater van 31 graden in de Waal lozen, omdat ze anders te weinig toeren kon draaien en stil dreigde te vallen.

Discussie over liberalisering

In Den Haag is door de problemen een discussie opgelaaid over de effecten van de liberalisering van de stroommarkt. PvdA'er Crone vindt dat de regels voor energiebedrijven aangescherpt moeten worden. Die bedrijven investeren volgens Crone te weinig in overcapaciteit omdat ze daar niets aan kunnen verdienen.

Minister Brinkhorst is het daar niet mee eens. Hij wijst erop dat hetzelfde probleem zich voordeed in 1994, toen er nog geen sprake was van liberalisering. Volgens Brinkhorst ligt het probleem bij de stroomleveranciers, die er volgens hem door lange-termijncontracten af te sluiten voor moeten zorgen dat de stroomvoorziening niet hapert.

Egyptenaren verdrinken in bad van bloed

dabky, Semian_Raticus, roel, Roel's Weblog, -Mk-, theboywonder, Misanthroopia en basvandepol hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdag zijn in een slachthuis in Jordanië zeven Egyptenaren, die daar werkten, verdronken in een met bloed gevuld reservoir. Zij probeerden collega's uit de bak te redden, zo meldt de krant Jordan Times vandaag.

Nadat één van mannen struikelde en in het reservoir viel, kwam een tweede werknemer de man te hulp, maar ook hij verdronk. Vervolgens probeerden nog vijf anderen hun collega's te hulp te komen, ook zij verdronken allen bij hun reddingspogingen.

Het reservoir, twee meter breed en drie meter diep, wordt gebruikt om bloed van geslachte dieren op te vangen. Op de dag van het ongeluk was het bad helemaal gevuld. Omdat het bloed dik en stroperig was, was zwemmen moeilijk.

Met dank aan Lizardtattoo voor het herschrijven!

Stroomstoring in Eindhoven en Veldhoven

KrnKje, ScorpSlet, JaKaLa, SpAvAAi en resolv.conf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Brabantse plaats Veldhoven is vanmiddag getroffen door een stroomstoring. Waarschijnlijk wordt de storing veroorzaakt door kortsluiting in een onderstation van energiemaatschappij Essent, meldde een medewerker van het Eindhovense energiebedrijf NRE. Door de kortsluiting hebben ook delen van Eindhoven geen stroom meer. Het gaat om de wijken Strijp, Gestel en Oerle.

Hoeveel mensen precies zijn getroffen door de storing, is nog niet duidelijk. Energiemaatschappij NRE hoopt dat het probleem snel verholpen is. "De telefoons staan hier roodgloeiend," aldus een medewerker.

Het Essent-onderstation levert normaal gesproken stroom aan transformatorhuisjes, die de elektriciteit vervolgens bij de consument bezorgen. Hoe de storing is ontstaan is nog niet duidelijk. "Volgens onze monteurs heeft ze niets met de warmte te maken," aldus een woordvoerder van Essent.

Ook Eindhoven Airport heeft last gehad van deze stroomstoring. Directeur B. de Boer vertelde dat de luchthaven tijdelijk gesloten moest worden omdat de verkeerstoren een kwartier lang zonder stroom zat. Inmiddels is de luchthaven wel weer geopend. "We hebben de noodaggregaten opgestart en nu heeft de verkeerstoren weer stroom waardoor er weer gevlogen mag worden van en naar Eindhoven," aldus de directeur.

De politie en andere hulpdiensten hebben samen een post ingericht die zich bezighoudt met de stroomstoring. Een woordvoerder van de politie meldde dat er extra gesurveilleerd zal worden waar dat nodig is.

Hondentrainer levert hond dood af

De familie Osinga uit het Friese Dokkum heeft een aanklacht ingediend tegen hondentrainer Fritz F. uit het Duitse Ostrhauderfehn. De man zou hun 4-jarige Duitse herder Stacey africhten, maar leverde het beest 10 weken later dood af.

Een Duitse dierenarts had volgens hem vastgesteld dat het beest plotseling aan een hartstilstand was overleden. Omdat de familie het niet vertrouwde, schakelde deze de eigen dierenarts in. Hij pleegde sectie op het lichaam van de hond. Daaruit bleek dat Stacey niet was overleden aan een hartstilstand, maar dat zij veel bloed in de buikholte en meerdere scheuren in de lever had. Een hele andere doodsoorzaak dan de dierenarts in Duitsland had vastgesteld.

De familie heeft inmiddels aangifte op het politiebureau in Leer gedaan. Ook hebben ze advocaat mr. drs. M.R. van der Pol in de arm genomen om een schadevergoeding van enkele duizenden euro's van de man te eisen.

Jacht van BREIN eerst op 'groot wild'

Het zijn vooral de grootaanbieders van illegale mp3's, films en dergelijke, die zich zorgen moeten gaan maken om de acties die de stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland (BREIN) gaat houden. De jacht zal zich in eerste instantie richten op hen, zo beaamt BREIN-directeur Tim Kuik.

Al jarenlang probeert Kuik met BREIN namens de entertainmentindustrie de piraterij terug te dringen: illegale versies van films, op grote schaal gekopieerde computergames en websites die tegen betaling muziek aanboden, werden tot nu toe met succes bestreden. Nu volgen de particulieren die erg veel materiaal aanbieden met programma's als KaZaA, Gnutella en Grokster. En zeker zij die muziekalbums of films beschikbaar stellen die nog niet officieel uitgebracht zijn, worden hard aangepakt.

Kuik wil niet zeggen wat ''erg veel'' precies inhoudt. ''Ik kan me voorstellen dat ze dat willen weten en ik zou er natuurlijk een antwoord op kunnen geven. Maar dat doe ik niet, omdat ik wil voorkomen dat mensen er net iets onder gaan zitten om vervolging te ontlopen. En uiteindelijk is elke hoeveelheid te veel, want het mag gewoon niet''.

Digitale middelvinger

De BREIN-directeur verbaast zich overigens over alle haat die hem ten deel valt als hij weer eens een actie aankondigt. ''Ik krijg al heel lang regelmatig de digitale middelvinger te zien, maar ik blijf het raar vinden. We pakken mensen aan die iets doen wat niet mag, maar wij worden als de boeman gezien''.

Kuik wil de computergebruikers nog even wijzen op de Verenigde Staten, Denemarken en Italië, waar recent duizenden gebruikers van muziek- en bestandsuitwisseldiensten een schikkingsvoorstel in de bus kregen dat kon oplopen tot wel 10.000 dollar. Volgens Kuik kunnen ook Nederlanders die op grote schaal aanbieden dergelijke boetes verwachten.

Loting tweede ronde Amstel Cup

Alhoewel er vanavond nog enkele wedstrijden in de eerste ronde worden afgewerkt, is de loting van de tweede ronde reeds verricht. Hierin komen alle betaalde clubs, behalve zij die europees voetbal spelen, in actie.

Het meest in het oog springend duel kan zijn dat tussen het eerste en tweede elftal van SC Heerenveen. De profs dienen dan echter af te rekenen met Putten, waar de beloften AZ moeten zien te kloppen.

Het programma van 23 september:

Kloetinge - FC Twente
Sparta Rotterdam - De Graafschap
WHC - FC Groningen
Heracles Almelo - ADO Den Haag
Baronie - Roda JC
De Treffers - BV Veendam
Go Ahead Eagles - Stormvogels/Telstar
Vitesse - Fortuna Sittard
Haarlem - Cambuur Leeuwarden
Excelsior - VVV
Bennekom - Willem II
Putten/SC Heerenveen - AZ/Jong Heerenveen
FC Den Bosch - FC Zwolle
RBC Roosendaal - MVV
TEC - Jong Ajax
Emmen - FC Eindhoven
FC Omniworld - Deltasport
AGOVV Apeldoorn - RKC Waalwijk
Argon - FC Volendam
Hoek - SC Genemuiden

Rellen bij illegaal nachtzwemmen

Semian_Raticus, hooiberg en wouterwouter2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Groningen zijn dinsdagavond rellen uitgebroken toen tientallen jongeren een duik wilden nemen in het gesloten openluchtzwembad De Papiermolen. De Groningse jeugd zwom de afgelopen weken al vaker na sluitingstijd in het zwembad. De politie greep toen niet in, maar vroeg de jongeren wel om het terrein onmiddellijk te verlaten.

Dinsdagnacht luisterde de groep echter niet naar de oproep van de politie, die de jongeren tot drie keer toe verzocht om naar huis te gaan. Hierop verrichtte de politie 5 arrestaties. Als reactie op de arrestaties gooiden een aantal jongeren in de wijk ruiten in. Om de situatie niet nog verder uit de hand te laten lopen dreef de politie de groep uit elkaar.

André Hazes gaat scheiden

Semian_Raticus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 52-jarige zanger André Hazes gaat scheiden van zijn 33-jarige vrouw Rachel. Dat heeft een woordvoerder van het productiebedrijf van de artiest woensdag gezegd. De twee waren ruim twaalf jaar getrouwd. Het paar heeft de beslissing pas onlangs genomen. "Het is allemaal heel pril. André verblijft momenteel niet meer thuis. Rachel blijft ook in de toekomst het management van André runnen", zegt een woordvoerder.
André en Rachel
Na de populaire documentaire 'Zij gelooft in mij', die over Hazes ging, werd ook Rachel een bekende Nederlander. Rachel was als kind al een groot fan van André Hazes. Ze is de dochter van een van André's beste vrienden. Toen ze een jaar of veertien was, zongen de twee samen een duet (Een beetje verliefd). André Hazes is voor het huwelijk met Rachel twee keer eerder getrouwd geweest.

Zoektocht naar vermiste duiker

Richard had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duikers van de brandweer Alkmaar hebben dinsdagavond in recreatiegebeid Geestmerambacht gezocht naar twee duikers in nood. Eén van de duikers kon worden gered, de andere wordt nog steeds gezocht maar voor zijn leven wordt gevreesd.

De twee mannen kwamen door een nog onbekende oorzaak in de problemen. Eén van de duikers, een 32-jarige man uit Den Helder, wist boven te komen en om hulp te roepen. Hierop werd hij door een derde sportduiker in veiligheid gebracht. De man is opgenomen in het Medisch Centrum Alkmaar.

Naar de vermiste duiker, een 33-jarige man uit Den Helder, wordt nog steeds gezocht door duikers van de brandweer. Het water in de, speciaal voor duikers aangebrachte, duikkuil is ruim 17 meter diep. De brandweer heeft een boot met sonar besteld om te assisteren bij de zoektocht.

Kuiper hekelt Marokkaanse beschuldigingen

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden:

''Te bizar voor woorden en levensgevaarlijk'', zo betitelt hoofdcommissaris Jelle Kuiper van de Amsterdamse politie de beschuldigingen van een aantal Marokkaanse organisaties. In een interview met de Volkskrant zegt Kuiper 'verbijsterd' te zijn. Er wordt volgens hem hierdoor grote schade toegebracht aan het integratieproces.

Naar aanleiding van de dood van de 33-jarige Marokkaan Driss Arbib hebben een aantal Marokkaanse organisaties, zoals de Marokkaanse Studentenvereniging, de Stem van Marokkaanse Democraten en het Komitee van Marokkaanse Arbeiders in Nederland (KMAN), zich verenigd in het 'Comité tegen zinloos politiegeweld en discriminatie'. Ze noemen de schietpartij een discriminatoire moord en tekenend voor het racistische gedrag van de politie. Ook zien ze niets in het onderzoek van de Rijksrecherche.

De voorzitter van de KMAN, Jamal Ftieh stelt dat het ''al de derde keer dit jaar is dat door de politie zulk geweld tegen een Marokkaan gebruikt. Dit is geen incident meer''. En de Rijksrecherche is toch op hand van de politie, dus dat onderzoek levert niets op volgens Ftieh.

Kuiper: ''Als sleutelfiguren in de Marokkaanse gemeenschap de rechtsstaat ter discussie stellen en over politiemoord spreken, heeft dat weerslag op de gemeenschap''. Er wordt volgens hem bewust onvrede opgeroepen. ''Mogelijk dat ze het schietincident misbruiken voor iets anders. De inzet is in elk geval scherp en vals'', zo reageert Kuiper op de uitlatingen van onder meer Ftieh.

Ftieh wil overigens geen data en personen noemen, in zijn beschuldiging dat dit al de derde keer is dat de politie onterecht een Marokkaan heeft gedood. Korpschef Kuiper zegt ook niet te weten waarop wordt gedoeld.

Voor Kuiper staat vast dat het donderdagavond verkeerd moest aflopen. ''De man was op weg een moord te plegen. Hij was naar huis gegaan om een mes van 20 centimeter te halen. De diender voelde zich in een positie gebracht om te schieten. Als hij dat niet had gedaan, hadden we aan een ander graf gestaan met een wake over zinloos geweld''.


Geen politie

Het 'Comité tegen zinloos politiegeweld en discriminatie' gaat aanstaande zaterdag in Amsterdam protesteren. Bij die gelegenheid wenst het comite géén politie te zien, zo zei een woordvoerder gisteren op AT5.

Het comité blijft er bij dat de dood van Arib het gevolg is van het huidige anti-Marokkaanse klimaat. Jamal el Kattabi: "Het gaat om de houding die er is tegen Marokkanen, tegen etnische minderheden in het algemeen" Op het feit dat Arib een mes bij zich had, zegt hij: "Hij had een klein mes, om zich te verdedigen''.

Broer AEL-bestuurder blijft in cel

De broer van AEL-bestuurslid Nabil Marmouch, Tariq, blijft in voorarrest zitten wegens verdenking van afpersing en oplichting. De advocaat van Tariq had om vrijlating van zijn cliënt gevraagd, maar de rechter wees dit verzoek gisteren af.

Op 9 september moeten Tariq en Nabil voor de rechtbank verschijnen. Tariq wegens afpersing en oplichting, Nabil voor heling van computers. Omdat de feiten van Nabil minder ernstig zijn, werd hij onlangs al op vrije voeten gesteld.

Ik breng Natacha in de F1

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende vertaald te melden:

Ze is knap, ze is jong, maar vooral is ze supersnel. Natacha Gachnang gaat razendsnel riching Formule 1. De 15 jarige uit Aigle in Zwitserland heeft haar doel in het vizier en wil als eerste vrouw sinds Giovana Amati in 1992 de overstap maken naar de koningsklasse van de autosport. De kansen voor haar zijn niet slecht.

Nu al zijn de mensen in de Formule 1 opgewonden over haar. Niet door haar mooie lach, donkerbruine lange haren en reebruine ogen, maar door hetgene wat ze kan achter het stuur. Bij een talentenrace van BMW in Valencia moest ze het opnemen tegen 60 jongens en 3 andere meiden. Als vierde haalde ze de sprong naar de Formule BMW ADAC en kreeg nog eens 50.000¤ erbij.

BMW Motorsport Directeur Mario Theissen:" Natacha is een van de grootste talenten die ik ooit heb gezien, ze kan het zeer ver schoppen." Al toen ze zes was reed ze voor het eerst op een kart. In de Formule BMW ADAC werd ze in de tiende race al vierde, waarbij ze net een podiumplaats miste.

"Soms is ze bijna te agressief," zegt haar ontdekker Marc Surer. Hij noemt haar de beste vrouw die hij ooit in een racewagen heeft gezien. Bij haar debut op de Hockenheimring schreef ze meteen haar 140PK sterke bolide af. Op de Nürburgring reed ze, om een gevecht voor plaats 10, haar rivaal van de baan,wat haar een officiele waarschuwing van niemand minder dan Bernie Ecclestone opleverde. Veel zorgen hoeft ze zich daarover niet te maken, want ook Ecclestone heeft de Zwitserse opgemerkt: "We houden je in de gaten." Ecclestone wil al lang dat een vrouw met Michael Schumacher en zijn collega's gaat strijden.

Ook Niki Lauda is inmiddels een Natacha fan: "Ik bekommer me persoonlijk over haar carriere," zegt de drievoudige wereldkampioen. "Ik breng haar in de Formule 1," beloofde Lauda.

Theoretisch zou ze volgend seizoen al in de Formule 1 kunnen rijden. Ze wordt namelijk over twee maanden 16 en zou dan oud genoeg zijn voor een superlicentie. Een normaal rijbewijs is daarvoor helemaal niet nodig.

OM wil meer straf voor kindontvoerders die hun kind achter blijven houden

Het Openbaar Ministerie is een proces begonnen dat er toe moet leiden dat vaders, die hun kinderen naar het buitenland ontvoeren, worden gedwongen om hun misdrijf ongedaan te maken. De boodschap moet zijn, dat ieder die het in zijn hoofd haalt een kind te onttrekken aan het wettige gezag - bijvoorbeeld van de moeder - moet weten dat er een heel hoge prijs voor wordt betaald, aldus officier van justitie mr. M.H. Geerds.

Geerds heeft meteen de daad bij het woord gevoegd door de Algerijn Hadi D. (32) aan te klagen. D. ontvoerde in 1999 zijn zoon Hamza Borkhuis (toen 2 jaar) uit het huis van de moeder en leverde hem af bij familie in Algerije. De Algerijn kreeg daarvoor indertijd zes jaar gevangenisstraf en zou onlangs op vrije voeten zijn gekomen als hij niet direct wéér in voorarrest was geplaatst. Hij is opnieuw aangeklaagd omdat hij steeds heeft geweigerd iets te doen voor de terugkeer van het jochie.

Het OM wil Hadi D. nu vervolgen wegens weigering aan medewerking voor het terugvinden van het kind. In eerste instantie is hij veroordeeld wegens de ontvoering, daar moet nu een straf bijkomen voor het aan het gezag onttrokken houden van een kind, zo oordeelt het OM.

Geerds oordeelt dat Hadi D. continu een nieuw misdrijf pleegt door steeds zijn kind aan het gezag onttrokken te houden. Daar zou hij telkens tot 6 jaar voor veroordeeld moeten worden totdat zijn kind 18 jaar is. In het geval D. duurt dat tot 2015. Eigenlijk zou de wetgever de straf in zulke zaken anders onder woorden moeten brengen, vindt hij. ''De straf houdt op zodra de dader zegt: Hier heb je je kind terug...''.

De rechtbank ging gisteren nog niet zo ver. Ze wil Hadi D. de kans geven om vanuit het Huis van Bewaring te regelen dat zijn zoontje binnen vijf weken wordt overgedragen aan personeel van de Nederlandse ambassade in Algerije. Hij moet de officier van justitie tevoren schriftelijk laten weten wanneer dit plaatsvindt.

D. vindt dat hij nu voor de keus wordt gesteld te kiezen tussen God en satan. ''Ik kies voor Allah en mijn zoon'', zei hij onlangs, toen hij hoorde dat hij niet vrij zou komen maar opnieuw vervolgd ging worden. Maar gisteren zette hij, nadat hij ter afkoeling in een cel was gezet (hij beledigde de rechtbank), zijn handtekening onder een formulier dat de uitreis van zijn zoon mogelijk moet maken. Het begin is er, zo vond de rechter. Dat justitie nieuwe jurisprudentie beoogt zint de ontvoerder overigens niet: ''Waarom alleen als het om Algerijnen gaat?'', zo zei hij.

De rechter buigt zich op 30 september opnieuw over de zaak.

Slachtoffer wordt hulp geweigerd door buren

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie wil een Amsterdammer laten vervolgen, omdat die weigerde hulp te verlenen aan een ernstig verbrande man. Hij wees gisternacht hulpverleners de deur, nadat die hem vroegen om het slachtoffer onder de douche te zetten.

Het 26-jarige slachtoffer verbleef in de woning van afwezige familie in de Nolensstraat in Amsterdam-West, toen daar brand uitbrak. Toen de gealarmeerde politie arriveerde, troffen zij de ernstig bloedende en verbrandde Amsterdammer aan op de hoek van de straat. In afwachting van de ambulance wilden zij hem daarom onder de douche zetten. De politie belde daarvoor bij het dichtstbijzijnde huis aan, maar de bewoner daarvan weigerde echter om het slachtoffer en de agenten binnen te laten. Daarop kozen de hulpverleners eieren voor hun geld en werd er verderop aangebeld. Van die bewoner mocht de man wel afkoelen onder de douche.

Nadien is het slachtoffer door de ambulancedienst naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. De man is er zo slecht aan toe, dat deze daar kunstmatig in een coma moet worden gehouden.

De Amsterdamse politie is ziedend over het feit dat de botte buur de deur gesloten hield, terwijl het slachtoffer moest worden ondersteund door agenten. "Je tapijt is toch niet belangrijker dan een mensenleven? Wij vinden dat je minimaal moreel verplicht bent te helpen, maar waarschijnlijk ook juridisch", zo reageerde woordvoerder Rob van der Veen.

Aan de hand van artikel 446 uit het Wetboek van Strafrecht wordt nu bekeken of de politie en het openbaar ministerie de onbarmhartige Samaritaan kunnen vervolgen. In dit artikel staat omschreven dat indien iemand een verzoek tot hulp weigert, zonder dat er gevaar voor hemzelf dreigt, bestraft kan worden met een fikse geldboete. Ook kan de weigeraar nog een bezoekje verwachten van de politie van het wijkbureau, "om deze persoon eens even diep in de ogen te kijken", zo zegt Van der Veen.

Geen F1 terugkeer Goodyear

Tony Shakespeare, voormalig hoofd van de F1 afdeling van Goodyear, is gezien in de paddock van Hockenheim tijdens de Grand Prix aldaar. Hij ontkent echter dat Goodyear terugkeert naar de Formule 1.

Goodyear wist in 1997 nog de titel te pakken en vertrok na seizoen 1998 uit de Formule 1, waar het sinds 1965 al actief was. Shakespeare zegt dat zijn bezoek aan Hockenheim niets te betekenen heeft "want ik ben gewoon op vakantie met zijn kinderen." Ook geeft hij aan dat er bijna niemand meer over is van het oude Goodyear F1 team. "En er zijn geen signalen dat er iets gaat gebeuren," voegde hij toe.

Mocht het Amerikaanse Goodyear terugkeren dan kan het een driestrijd met het Franse Michelin en het Japanse Bridgestone gaan leveren.

Oplichting door nep SARS-inentingen

Dabanli had ons via de newssubmit het volgende -geheel herschreven, waarvoor dank!- te melden:

Bulgaarse grenswachters (officiële regeringsambenaren) proberen Turken die op doortocht zijn door Bulgarije onderweg naar Turkije te verplichten zich te vaccineren tegen SARS. Dit terwijl er geen enkel vaccin tegen SARS bestaat. Een "behandeling" kost tussen de 50 en 90 euro, per vaccinatie.

Het Inspraakorgaan Turken (IOT) roept reizigers die door Bulgarije komen op zich niet te laten inenten tegen SARS. "Van verschillende kanten" heeft het IOT berichten gekregen dat mensen op doorreis worden verplicht een SARS-inenting te kopen. Zij adviseert de reizigers dit bedrag desnoods te betalen, maar de vaccinatie zelf te weigeren. "U loopt een groot risico wanneer u zich onder onhygiënische omstandigheden laat inenten."

Oud-SS'er Hoogendam overleden

Vorige week vrijdag is op 81-jarige leeftijd de Nederlandse oorlogsmisdadiger Dirk Hoogendam overleden. Hoogendam was in de Tweede Wereldoorlog lid van de SS. Hij maakte zich ondermeer schuldig aan marteling en mishandeling van gevangenen.

"De schrik van Hollandscheveld" werd in 1950 ter dood veroordeeld maar hij vluchtte naar Duitsland om zo zijn straf te ontlopen. Hij leefde daar anoniem totdat de Telegraaf hem opspoorde. Hoogendam kon niet worden uitgeleverd aan Nederland omdat hij als oud-SS'er de Duitse nationaliteit had aangenomen.

In juli vroeg minister Donner van Justitie nog om de uitlevering van Hoogendam en vijf andere oorlogsmisdadigers. Vandaag werd bekend dat SS'er Bikker in Duitsland wordt berecht.

Waterstand Rijn nadert recordlaagte

okee6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Rijn staat bijna op zijn laagste punt. Bij Lobith, waar de Rijn binnenkomt, stond het waterpeil dinsdag op 7.40 meter boven NAP. Als de Rijn naar verwachting zakt zal het peil donderdag 7.30 meter zijn. Het laagste peil ooit is 7.22 meter boven ANP in september 1991. De situatie dinsdag volgens het ministerie van Verkeer en Waterstaat nog geen aanleiding om nieuwe waterbeheersmaatregelen in te stellen, zo zei een woordvoerster dinsdag.

Of de Rijn zijn laagste stand zal bereiken is nog niet bekend. In het zuiden van Duitsland, waar het water vandaan moet komen, wordt echter geen regenval verwacht. Het Duitse weerbureau Meteomedia denkt dat de rivier bij Düsseldorf donderdag lager dan ooit zal staan.

Frietje met duurder door mislukte aardappeloogst

MrLunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een frietje met wordt misschien binnenkort een stuk duurder. Door de extreme droogte dreigt de prijs van de aardappel hoog te worden omdat de aardappeloogst dreigt te mislukken. Aardappels groeien namelijk slecht bij hoge temperaturen. Boven de 25 graden stoppen ze zelfs helemaal met groeien.

Door de grote droogte is de prijs van aardappels al drie keer zo hoog geworden. Eind augustus worden de aardappels van het veld gehaald.

Europeanen niet trots op hun werkgever

Ruim de helft van alle Europeanen schaamt zich voor zijn werkgever. Dat blijkt uit een onderzoek van de vacaturesite StepStone dat is gehouden onder 2758 personen afkomstig uit Italië, België, Nederland, Noorwegen, Denemarken, Duitsland en Zweden.

Van alle Nederlanders heeft 54 procent het op een feestje liever niet over zijn werkgever. Slechts eenderde van alle Nederlanders is trots op zijn werkkring. Italianen schamen zich het meest voor hun baas. Slechts 14 procent laat graag weten waar hij werkzaam is. De Noren vormen overigens een uitzondering in het onderzoek: 54 procent schept zelfs op over zijn baas.

Met dank aan hooiberg voor de tip!

Seksindustrie lijdt onder de hitte

AriedikkeKop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is te heet om betaald te gaan neuken, zo blijkt uit de omzetdalingen waarmee bordelen nu te maken hebben. Vanwege de hoge temperaturen kampen de sekshuizen met omzetdalingen tot wel 95%. Sinds de hittegolf begon is het zeuren voor de seksclubs. ''Vrouwen op straat bloot, handel dood'', zegt de Haagse clubeigenaar W. Posthuma.

Mannen die toch een privéhuis bezoeken, kunnen uit minder dames kiezen dan normaal. Posthuma: ''Sinds vorige week komen veel vrouwen die een kamer bij mij huren, niet opdagen. Ze lijden aan de meest uiteenlopende kwaaltjes. De werkelijke reden is natuurlijk dat ze nu geen cent verdienen en dus liever op het strand gaan liggen''.

De overkoepelende Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven (VER) weet maar één oplossing voor de problemen van de seksondernemers. ''Het wordt tijd voor een flinke plens regen''.

Brandweerman ernstig mishandeld

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je verzint het niet, maar het gebeurt toch. In Hoensbroek is een brandweerman in elkaar geslagen die probeerde vrije doorgang te krijgen op weg naar een brand. Het brandweerkorps Brunssum/Heerlen-Noord was gistermiddag op weg naar een buitenbrand in Hoensbroek, toen de weg versperd werd door een stilstaande auto op straat.

Bij de auto was niemand aanwezig, daarom belde de brandweerman aan bij één van de woningen. De bewoner was daar niet van gediend en gaf de brandweerman een grote mond en mepte hem op straat in elkaar; de brandweerman heeft waarschijnlijk zijn kaak gebroken.

Spl(Fl)ashmob 3FM een flop

Na de geslaagde flashmob in Amsterdam, en de minder geslaagde flashmob in Rotterdam, organiseerde 3FM-dj Cobus Bosscha gistermiddag een 'splash mob'. Hij riep in zijn programma mensen op om naar het station Bussum-Zuid te komen en een paraplu mee te nemen. Of Cobus Bosscha heeft weinig luisteraars, óf zijn luisteraars zagen de bui al hangen want de opkomst was heel mager: zeven mensen waarvan vier met paraplu.

Om 15:45 moesten de 'splash mobbers' aanwezig zijn en zouden zij een aanwijzing ontvangen. Vlak voor dat tijdstip kwam de brandweer om de hoek rijden en spoot de deelnemers nat.

-

Wim de Bie, die óók een weblog heeft, is het fenomeen flashmob overigens nu al meer dan zat. Zijn alterego Driek de Gadgetfreak organiseerde met veel succes de 'Last Flash Mob Ever'.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.