Stroomstoring Groningen geeft problemen

Delen van de Groninger binnenstad zijn gisteravond getroffen door stroomstoringen. De eerste storing trad om van kwart voor zeven tot kwart voor acht in het zuidelijk deel van het centrum. Sommige supermarkten moesten eerder dicht omdat de kassa's het niet meer deden.

Een tweede stroomdip trad op tussen half twaalf en ťťn uur. Hierbij werden studio's van RTV Noord getroffen en grotere delen van de stad. De stroomonderbreking duurde enkele seconden, maar hierdoor hebben telefooncentrales schade opgelopen. Veel vaste telefoonverbindingen waren hierdoor onbereikbaar, waaronder die van de Doktersdienst in Groningen. In bepaalde gebouwen bleven liften vast zitten en warm water viel uit. Ook was het Rekencentrum de dupe waardoor de servers van slag raakten, er lange tijd niet geÔnternet kon worden met internetsystemen die via het Rekencentrum lopen.

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de storingen. De Groninger City Club kaart de problemen van Essent donderdag aan bij het gemeentebestuur. Volgens hen is Essent te groot en te log geworden.