FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 augustus 2003

Door politie gedode man herdacht

road66 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n 500 mensen hebben op het Mercatorplein in Amsterdam de 33-jarige man van Marokkaanse komaf herdacht, die daar gisteren in eetcafť Warung Swietie door een politieman werd doodgeschoten nadat hij de agent met een mes bedreigd had. De herdenking verliep in een broeierige sfeer en er vonden enkele vechtpartijen plaats.

Een vriendin van de man ontkende dat hij de agent die hem doodde, met een mes had bedreigd. Een andere spreker zei dat zijn dood ligt aan de "stigmatisering" die de Marokkaanse gemeenschap ten deel valt.

Politiecommissaris Van Riessen zei begrip te hebben voor de emoties. Hij bezocht vandaag met burgemeester Cohen de nabestaanden van het slachtoffer. De politie was in beperkte mate op het Mercatorplein aanwezig, om niet te provoceren.

De dodelijke schietpartij leidde gisteravond tot tumultueuze toestanden op het Mercatorplein. Jongeren bekogelden de politie met stenen. Agenten grepen kort in, maar hielden daarna afstand om de gemoederen niet verder te doen oplopen.

Waarschijnlijk vaccin tegen ebola ontdekt

stime, whatever en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met ťťn injectie van een nieuw Ebola-vaccin, zijn apen waar het op getest wordt volledig beschermd tegen het virus. Dat blijkt uit onderzoeksresultaten die het biotech-bedrijf Crucell bekend maakte. De volledige resultaten zullen deze week gepubliceerd worden in het wetenschappelijke blad Nature.

Deze tests werden uitgevoerd door onderzoekers van het Vaccine Research Center (VRC) en de United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID). Volgens Crucell suggereren de resultaten dat het vaccin bij mensen hetzelfde effect heeft als bij de apen waarop het getest werd.

Het Ebola-virus veroorzaakt in eerste instantie griepsymptomen als koorts, hoofdpijn en moeheid. Later krijgen patiŽnten last van diarree en misselijkheid, bloedingen uit verschillende lichaamsopeningen en bloedingen binnenin het lichaam. Uiteindelijk sterft een groot deel van de Ebola-patiŽnten aan een shock.

Bogarde zonder rugnummer

De selectie van Chelsea is reeds bekend en ook de shirts zijn uitgedeeld, enkel Winston Bogarde zit nog zonder rugnummer.

De Nederlandse verdediger kwam afgelopen seizoen maar weinig in actie voor de Londense club. De meeste tijd bracht hij op de tribune door. Claudio Ranieri en Gianluca Vialli zagen het niet in hem zitten. Chelsea wilde de speler derhalve deze zomer verkopen, maar dat lukte niet.

Afgelopen jaar had Bogarde nog nummer zeven, dat nummer lijkt nu voorbehouden aan de nieuwe aanwinst Juan Sebastian Veron. Bogarde zelf wil niet ten koste van elke prijs weg. Hij toucheert per week 40.000 Engelse pond aan salaris.

Utrecht speelt gelijk tegen amateurs

Elinkwijk - FC Utrecht eindigde in een voor de Utrechters beschamende 2-2.

Zondag zal FC Utrecht het moeten opnemen tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff schaal. Gisteren speelden de Utrechters hun laatste oefenwedstrijd:

Het begon goed voor de FC Utrecht, in de 2e minuut scoorde Patrick Zwaanswijk de 0-1. In de 20e minuut werd het zelfs 0-2 voor Utrecht na een doelpunt van Abdelhali Chaiat. Na de rust zette trainer Foeke Booy vijf wissels in en ging het beduidend slechter met Utrecht. Rehwinkel maakte de aansluiter voor Elinkwijk in de 54e minuut en invaller Bas van den Brink hielp Elinkwijk aan een gelijkspel nadat zijn poging om de bal weg te werken in eigen doel belandde.

Officieel hittegolf in Nederland

domo, Rendo en hardcorealways hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In De Bilt is vandaag de temperatuur boven de 30 graden gestegen. Omdat het de afgelopen twee dagen ook meer dan 30 graden werd en het sinds 31 juli ook warmer dan 25 graden was, is er nu officiŽel sprake van een hittegolf in Nederland.

De hoogste officieel gemeten temperatuur vandaag in Nederland werd gemeten in Arcen. Daar werd het 38 graden Celcius. In BelgiŽ is in de Kempen een temperatuur van 40 graden gemeten. De warmte zal volgens het HWS nog lang aanhouden.

Montignac misbruikt Beatrix voor reclame

lovelotte en naar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

montignac De Franse 'dieetkoning' Michel Montignac heeft in zijn reclameadvertenties misbruik gemaakt van Koningin Beatrix. In de advertenties wordt gemeld dat zowel de koningin, als de rest van haar hofhouding, met succes de Montignac-methode hebben gevolgd.

De advertentie, voorzien van een foto van de koningin, was in twee verschillende bladen in de Verenigde Staten te zien. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) zegt dat het allemaal 'gewoon niet waar' is. "Bovendien heeft het bedrijf geen toestemming gevraagd voor het gebruik van het portret van de koningin", voegde Eef Brouwers, directeur-generaal van de RVD, er nog aan toe.

Brouwers liet weten dat hij het bedrijf direct na de eerste publicatie had opgedragen te stoppen met de reclamecampagne. De advertentie dook echter twee weken geleden opnieuw op. Het bedrijf zegt de campagne niet stop te willen zetten, omdat deze 'op berichten in de Nederlandse media gebaseerd is'. De RVD overweegt nu eventuele verdere stappen te ondernemen.

Spectaculaire sterrenregen boven Nederland

PIM4EVER, Stefan / eazy-s / Schum1, Heinekenfreak, tolgashakur en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgende week zullen elke avond tientallen vallende sterren per uur te zien zijn aan de Nederlandse sterrenhemel. Een grote zwerm stof- en gruisdeeltjes zal tussen 11 en 14 augustus langszoeven. Zeker tientallen van die deeltjes zullen ieder uur in de dampkring verbranden en te zien zijn als 'vallende sterren'.

Het KNMI verwacht dat er volgende week een heldere hemel zal zijn. A. Weishaupt, directeur van sterrenwacht het Planetron in Dwingeloo, voorspelt een "schitterend schouwspel". "Het is wel volle maan, dus dat maakt sterren iets minder zichtbaar. Maar vooral op het platteland, gebieden zonder veel grote steden met veel licht, kunnen mensen de hele nacht buiten gaan zitten voor een ongeŽvenaard spektakel."

Zelf de 'vallende sterren' bekijken door een telescoop

In de nacht van dinsdag op woensdag wordt het hoogtepunt van deze sterrenregen verwacht. De hele week worden kijkavonden georganiseerd in alle openbare Nederlandse planetaria. Weishaupt raadt mensen die de brandende deeltjes graag eens door een telescoop zouden zien, aan om een plaatsje te reserveren bij ťťn van de sterrenwachten.

De stof- en gruisdeeltjes die te zien zullen zijn, ontstaan wanneer kometen, grote brokstukken ijs, tijdens hun weg door de ruimte steeds verder uit elkaar vallen. De zwerm die volgende week langs de aarde komt, is afkomstig van de komeet Swift-Tuttle. Die komeet doorloopt in 130 jaar een baan om de zon, en was voor het laatst te zien in 1992.

Tot 12 jaar cel voor martelingen

De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren de 22-jarige Hamid el B. uit Amersfoort tot 12 jaar celstraf veroordeeld na een eis van 15 jaar. De man werd schuldig bevonden aan zware marteling en poging tot moord. Met drie mededaders had hij op 19 januari in een flat aan de Nachtwachtlaan twee mannen ernstig mishandeld, die hij er van verdacht cocaÔne te hebben gestolen.

De drie andere daders, de 26-jarige Jasin el-B., Abdella S. (24) en Hasan Adel el B. (24), kregen straffen van 10, 7 en 4 jaar wegens medeplichtigheid. Tegen hen was tussen de 9 en 15 jaar geŽist.

De twee mannen werden op gruwelijke wijze gemarteld. In de flat werden de slachtoffers aan handen en voeten gebonden en bewerkt met een gloeiend strijkijzer. Daarna werd zout gestrooid in de verse brandwonden op rug, buik, nek en armen. De twee ontkwamen aan verdere marteling doordat ťťn van hen een ''bekentenis'' deed. De twee slachtoffers van de martelpraktijken, een 23-jarige Amersfoorter en een 26-jarige man uit Leusden, waren er zo slecht aan toe dat het Riagg ze had doorgestuurd naar een kliniek voor oorlogsslachtoffers.

Eťn slachtoffer, die zijn hele leven littekens en een gehoorbeschadiging zal blijven houden, krijgt 12.000 euro smartegeld van de vier. Als hij meer wil hebben, moet hij een civiele zaak aanspannen

Saddam Hussein op de vlucht

Grad, hardco-realways, Michel van Bergen en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door elke paar uur van verblijfplaats te wisselen, probeert Saddam Hussein onvindbaar te blijven voor de Amerikaanse troepen die naar hem op zoek zijn. Waarschijnlijk is hij daarnaast vermomd, en heeft hij handlangers bij zich die hem helpen. Dit vertelde een Amerikaanse legerfunctionaris, die ingezet is om de verdreven dictator uit Irak op te sporen.

De betreffende militair, commandant Ray Odierno van de vierde infanteriedivisie, zei dat hij niet zeker weet hoe dicht zijn soldaten bij Saddam in de buurt zijn. Odierno vertelde dat hij wel betrouwbare informatie heeft dat Saddam vaak in de buurt van zijn geboortestad Tikrit verblijft. Om geen aandacht te trekken, zou de voormalige staatsman maar weinig mensen bij zich hebben.

Het Amerikaanse leger heeft in de afgelopen vierentwintig uur al 49 Irakezen opgepakt. Daarbij zaten ook vier trouwe aanhangers van Saddam. Eťn van die vier was een leider van de Fedayeen Saddam, een paramilitaire organisatie die in dienst stond van het regime. Verder zijn twee vrienden van Uday en Qusay, de zoons van Saddam, opgepakt. Twee ex-generaals werden opgepakt ten zuiden van Tikrit.

Burgemeester van Hiroshima haalt uit naar VS

Met dank aan NorthernStar, die dit bericht vertaalde en submitte.

Tijdens de jaarlijkse herdenking van de vernietiging van Hiroshima door een atoombom, nu 58 jaar geleden, haalde de burgemeester van de stad, Tadatoshi Akiba, hard uit naar de Verenigde Staten.

"Een wereld zonder nucleaire wapens en de oorlog voorbij, waar de overlevenden van de bom zo naar hebben uitgekeken, lijkt steeds dieper weg te zinken in dik en donker wolkendek, terwijl de angst dat ze plots in paddestoelwolken veranderen, waaruit het vergif regent, toeneemt," zei Akiba tijdens de jaarlijks Redes Verklaring.

Tijdens de ceremonie benadrukte ook de premier van Japan, Junichiro Koizumi, nog eens de vastberadenheid van het land voor een atoomwapenvrije wereld.

"De schuld ligt bij Amerika"

Na de wereldwijde toename van nucleaire dreiging in het afgelopen jaar is de toon van de herdenking op 6 augustus duidelijk veranderd. De Verenigde Staten hebben hun nucleair beleid 180 graden gedraaid en Noord-Korea lijkt gebrand op het bezit van eigen atoomwapens.

"Het Non Proliferatie-Verdrag, de centraal internationale overeenkomst voor de verwijdering van nucleaire wapens, staat op het punt om in te storten," volgens Akiba. "De grootste schuld ligt bij het Amerikaans beleid dat, door zich openlijk de mogelijkheid van een preventieve nucleaire aanval voor te behouden en nieuwe mini-nukes en andere zogenaamd toepasbare atoomwapens wil ontwikkelen, nucleaire wapens lijkt te verafgoden."

"Men moet de gevolgen van atoomwapens onder ogen zien"

Akiba deed een openlijke uitnodiging naar president Bush en leider Kim Jong Il om samen met de leiders van alle andere atoommachten Hiroshima te bezoeken om met eigen ogen te zien wat een atoomwapens in werkelijkheid betekenen.

De burgemeester benadrukte dat het recht van de sterkste vervangen moet worden door het recht van de internationale gemeenschap met een quote van Martin Luther King Jr, die zei: "Duisternis kan nooit verdreven worden met duisternis, alleen met licht."

Tegen het einde van 1945 had de bom op Hiroshima, en de directe gevolgen ervan, naar schatting aan 140.000 mensen het leven gekost.

Doodstraf Pakistaan voor godslastering

In Pakistan is een man ter dood veroordeeld wegens het beledigen van de profeet Mohammed en andere islamitische kopstukken. Het vonnis komt voort uit een aanklacht die de islamitische voorganger Mohammed Qasim Shujaabadi in 2001 indiende tegen de nu veroordeelde man, Bashir Ahmed.

Volgens Shujaabadi verkondigde Bashir Ahmed een valse leer. Ahmed zou zich hebben uitgegeven voor een profeet die door Allah gezonden was om de samenleving te hervormen. Hij betaalde inwoners van zijn dorp in de provincie Punjab om naar zijn preken te komen luisteren. Volgens zijn familie is Ahmed geestelijk labiel, maar uit een psychologisch onderzoek is dat niet gebleken.

In Pakistan staat op godslastering (belediging van de profeet Mohammed, andere profeten en de koran) de doodstraf. De wet is omstreden; kerken en mensenrechtenorganisaties ijveren al langer voor afschaffing van de wet, omdat die tegen religieuze minderheden wordt gebruikt. Diverse mensen, onder wie veel christenen, zijn ter dood veroordeeld, maar geen van die vonnissen is tot op heden uitgevoerd.

Er gelden in Pakistan, waar de bevolking overwegend islamitisch is, diverse wetten en bepalingen die christenen, hindoes, sikhs en andere religieuze minderheden benadelen. De islam is staatsgodsdienst, de president moet een moslim zijn en de koran en de soenna (de bronnen over het handelen van de profeet Mohammed) zijn de basis van de wetgeving.

In mei 1998 pleegde de rooms-katholieke bisschop John Joseph zelfmoord bij een rechtbank uit protest tegen het doodvonnis van de christen Ayub Masih en de omstreden wet. Overigens worden ook steeds vaker islamitische burgers wegens godslastering aangeklaagd. Volgens tegenstanders misbruiken moslims de wet om persoonlijke rekeningen met vijanden te vereffenen.

Zingen in kerk zorgt voor overlast

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gezin uit Haulerwijk (Friesland) heeft een kortgeding aangespannen tegen het naastgelegen kerkgenootschap. De familie zegt overlast te hebben van het zingen tijdens de wekelijkse erediensten. Ook vinden ze dat hun privacy wordt aangetast. Ze eisen nu dat de kerk maatregelen neemt.

Het gezin wil dat de ramen van de baptistenkerk ondoorzichtig worden gemaakt. Tevens willen zij dat kerkbezoekers niet via de nooduitgang de tuin van de familie kunnen betreden.

A. Kauling-Leefting, advocaat van de familie, hoopt dat de rechter de situatie in Haulerwijk zelf gaat bekijken. Zo zei hij: "De rechter moet beslissen welke van de twee grondwettelijke principes, godsdienstvrijheid of recht op privacy, het zwaarst weegt."

Volgens een woordvoerder van de Baptistengemeente raken de klachten van het gezin kant noch wal. De zaak zal op 11 augustus bij de rechtbank in Leeuwarden behandeld worden.

GroenLinks wil snel maatregelen tegen smog

ViMh en tolgashakur hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Kamerleden Wynand Duyvendak en Ineke Van Gent van GroenLinks hebben de ministers van Verkeer en Waterstaat en van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, gevraagd om maatregelen te treffen tegen de smog in Nederland. Volgens hun moet de snelheid op wegen in de buurt van woongebieden worden teruggebracht tot 70 kilometer per uur, moeten wegwerkers beschermd worden tegen smog en moeten smerige vrachtwagens uit woongebieden blijven.

De GroenLinksers hebben de ministers gevraagd om nog voor komend weekeinde te reageren op hun schriftelijke Kamervragen. Dat moet zo snel, vinden ze, omdat anders op grote schaal gezondheidsklachten dreigen voor ouderen, cara-patiŽnten en bewoners langs drukke wegen.

Kinderen voor straf naar Chili

N-I-X, lenny25, tigermickey, NuBrEeD en wouterwouter2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De autoriteiten in Chili hebben een onderzoek gestart naar een Duitse stichting die kinderen voor straf zou onderbrengen in arme Chileense gezinnen. Dit alles op verzoek van hun ouders. Dit heeft een woordvoerder van de Chileense kinderbescherming gisteren bekend gemaakt.

Volgens de Chileense media heeft de stichting 'Life Jugendhilfe Project' in de afgelopen acht jaar ongeveer twintig Duitse kinderen bij arme gezinnen geplaatst. De families zouden hiervoor een vergoeding van omgerekend 385 euro per maand krijgen. De kinderen, die hooguit veertien zijn, zouden twee jaar lang in Chili moeten blijven. Daar krijgen ze een strenge opvoeding. Ze weten verder niets van Chili en spreken de taal niet. De kinderen mogen pas na de heropvoeding terug naar Duitsland.

"Wij moeten ons op de hoogte stellen van de omstandigheden van elk kind dat nu in Chili woont. We hebben een nogal negatieve indruk van dat instituut en zijn methodes. Het is ontoelaatbaar om kinderen te ontwortelen en ver weg te sturen", vertelt Carmen Andrade, de directrice van de Chileense kinderbescherming.

Mega jackpot Italiaanse lotto

Soushkin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een balletje kan raar rollen, en de balletjes in de Italiaanse lotto rollen zo raar, dat de jackpot al 43 keer niet gevallen is. Gisteren was de jackpot 58,5 miljoen euro, en die is voor komende zaterdag verhoogd naar 63 miljoen euro.

De gekte over de Italiaanse lotto neemt intussen niet alleen in ItaliŽ grootse vormen aan, ook inwoners van onder meer Oostenrijk, Zwitserland en SloveniŽ zijn al de Italiaanse grens overgestoken om aan het spel te kunnen meedoen. Bovendien doen talrijke buitenlandse toeristen aan de Italiaanse kusten mee, in de hoop om als rijke terug van vakantie te kunnen keren.

Kogelbrief voor Van Westerloo

DarkFire had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zo'n beetje iedere bekende Nederlander lijkt tegenwoordig wel een kogelbrief te krijgen. Zo ook SBS-topman Fons van Westerloo.

Reden voor de kogelbrief waren volgens de verzender de plannen van Van Westerloo om op SBS 6, NET 5 en V8 te stoppen met het uitzenden van seksfilms. De briefschrijver dreigde in een begeleidende brief, dat hij als erotiekliefhebber Van Westerloo zou doden.

De brief is gepost toen nog niet bekend was dat Van Westerloo tussen half en eind september overstapt naar de Holland Media Groep (RTL 4, 5 en Yorin). Van Westerloo heeft onlangs verklaard dat hij bij de HMG ook stevig het mes wil zetten in erotische programma's.

Van de kogelbrief heeft Van Westerloo aangifte gedaan bij de politie.

Hittegolf kan tot en met september duren

Soushkin, Musiquence, Michel van Bergen en Lijmkoe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slecht nieuws voor mensen die problemen hebben met de hitte: de hittegolf die Europa momenteel lamlegt kan volgens weerkundigen nog tot en met september duren. Het Italiaanse staatsonderzoekscentrum CNR zegt dat dit voor een deel te maken heeft met een extreem krachtig regenseizoen in zuidelijk Afrika. Daardoor wordt in Europa lucht aangevoerd uit het hete Noord-Afrika in plaats van vanaf de Atlantische Oceaan.

De hoogste temperatuur in Europa werd vandaag gemeten in het Franse Auxerre: 41,1 graden Celsius. Het Belgische Koninklijk Meteorologisch Instituut voorspelde voor vandaag de hoogste temperatuur sinds zijn oprichting in 1833: 40 graden.

Twentenaar doodgestoken na aanrijding

hedzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is in Glanerbrug een 52-jarige man uit Enschede doodgestoken na een aanrijding. De man werd aangereden door een auto. De inzittende daarvan stapte uit en stak het slachtoffer met een mes in de hals, daarbij een slagader rakend. Daarop reed de dader weer weg. Het 52-jarige slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

Een paar uur later meldde zich bij de politie in Enschede een 25-jarige man die vertelde de dader te zijn. Hij is meteen ingesloten. De Politie Twente is een onderzoek naar de gebeurtenissen gestart.

Soetaers geruild tegen Wamberto

Ajax en Roda JC zijn akkoord over een transfer van Tom Soetaers en Wamberto. Soetaers (23) vertrekt naar Ajax, Wamberto (28) gaat bij Roda spelen.

Ajax was nog naarstig op zoek naar een linker buitenspeler. Weliswaar had de club voor die positie al Mitea aan getrokken, maar dat is een belofte voor de toekomst. ook Van der Gun, Boukhari en Sikora speelden wel eens op die plek. Met Soetaers erbij is Ajax weer een stap verder en waarschijnlijk compleet voor het komend seizoen. De Amsterdamse club hoopt er voor middernacht met de Belg uit te zijn, in dat geval zou hij namelijk ook speelgerechtigd zijn voor de Champions League.

Roda JC krijgt Wamberto als ruil. De club uit Kerkrade zit nochtans minder dik in haar selectie. Bij Roda JC was het tot vandaag redelijk rustig, bijna niemand van de spelersselectie vertrok. Dit geeft vertrouwen voor het komend seizoen. Ook Wamberto dient nog met Roda JC tot een akkoord te komen.

Vaticaan hield seksueel misbruik geheim

wouterwouter2, Marhil, vinova en IAK_SAKKAK hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse nieuwszender CBS News heeft een vertrouwelijk document van het Vaticaan uit 1962 ontdekt, waarin wordt voorgeschreven dat seksueel misbruik van kinderen door priesters absoluut geheim moet worden gehouden. Het betreffende document werd opgesteld door kardinaal Alfredo Ottaviani en behandelt wandaden die in het document "de ergste misdaad" worden genoemd: "seksueel misbruik door een priester van jongeren of beesten".

De tekst lijkt een instructie voor bisschoppen om dat soort zaken "op de heimelijkste wijze" en "beperkt door een eeuwig zwijgen" te behandelen. Alle betrokkenen, zelfs het slachtoffer, moeten de gebeurtenissen zo veel mogelijk geheimhouden. Als ze dat niet doen, worden ze bestraft door middel van excommunicatie.

In een reactie op het bericht van CBS zei monseigneur Francis Maniscalco, woordvoerder van de Amerikaanse Bisschoppenconferentie, dat het hier zeker niet gaat om een blauwdruk voor de geheimhouding van seksueel misbruik. De Bisschoppenconferentie is van mening dat deze tekst uit zijn verband gerukt is. Het zou volgens de Bisschoppenconferentie gaan om een kerkelijke wet die alleen van toepassing is op religieuze wandaden en zonden, en bedoeld is om gelovigen voor schandalen te behoeden. "Het document schrijft de bisschoppen op geen enkele manier voor hoe ze daarmee moeten omgaan als die zonden beschouwd worden als strafrechtelijke misdaden," aldus Maniscalco.

Uit gegevens van de kerk wordt duidelijk dat dit document tot voor kort de basis was van het beleid dat de katholieke kerk voerde ten aanzien van seksueel misbruik. Dat beleid werd vorig jaar veranderd toen Amerikaanse bisschoppen naar aanleiding van de crisis binnen de kerk bij elkaar kwamen om nieuwe richtlijnen op te stellen.

Doodstraf voor verdachte van aanslag op Bali

hardco-realways had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De eerste verdachte van de aanslagen die in oktober vorig jaar op Bali plaatsvonden, is vandaag in IndonesiŽ berecht. De Indonesische monteur Amrozi was de eerste die opgepakt werd na de aanslag. Hij bekende al eerder dat hij medeverantwoordelijk was voor de aanslag waarbij uiteindelijk 202 doden vielen, voornamelijk onder buitenlandse toeristen.

De rechters vonden dat bewezen was dat de monteur heeft meegewerkt aan het plannen en uitvoeren van de aanslag, en veroordeelden hem tot de doodstraf. Amrozi, die bekend staat als de 'lachende terrorist', liet tijdens het aanhoren van zijn vonnis op geen enkele manier blijken dat hij spijt zou hebben van zijn daad.

Na Amrozi werden nog 35 mensen opgepakt in verband met de aanslag op Bali. Die mensen zullen later dit jaar voor de rechter moeten verschijnen.

Ook juli topmaand graancirkels Engeland

Ook juli was dit jaar een genot voor de graancirkelliefhebbers in Engeland. Er verschenen op zijn minst 34 grote graancirkelformaties tot honderden meters groot, bestaande uit tientallen cirkels. De kunstwerken verschenen met name in de buurt bij oude grafheuvels en andere historische bouwwerken.

In de nacht van 21 op 22 juli ontstond bij Tegdownhill, Sussex dit prachtige figuur, die lijkt op de bloem-des-levens. De figuur is 420 voet (ca. 130 meter) in diameter, en op de kruispunten loopt het platgedrukte graan zeer geleidend in elkaar over.


Vanaf de grond is het een onoverzichtelijk geheel, wat zich vele meters uitstrekt.

De graanstengels zijn allemaal netjes gebogen.

In de nacht van 19 op 20 juli ontstond dit prachtige kunstwerk bij Hackpen Hill, Wilshire.


Ook deze maand houden de kunstwerken niet op. In de nacht van 3 op 4 augustus verscheen deze honderden meters lange graancirkelfiguur op mysterieuze wijze in het graan bij Walkers Hill, Wiltshire.


Meer foto's zijn te zien op deze site, en de site van Lucy Pringle.

Overigens verscheen en vorig jaar in Winchester deze afbeelding:

Klik hier voor meer foto's van deze formatie

Wurz onderhandelt met BAR

David Richards heeft bevestigd dat er wordt overlegt met Alexander Wurz over een mogelijk transfer naar BAR.

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Wurz is op dit moment testrijder bij McLaren, maar wil graag weer racen. Van McLaren wordt verwacht dat ze tijden de GP van Hongarije zullen aankondigen dat Kimi RšikkŲnen en David Coulthard ook volgend jaar hun rijders zullen zijn.

Wurz staat op dit moment op een lijstje van "vier of vijf" rijders die het mogelijk vertrek van Jacques Villeneuve kunnen opvangen. De Canadees zelf staat er ook bij. Verder is bekend dat Takuma Sato erbij staat. De Japanner is dit seizoen testrijder bij BAR en heeft herhaalde gezegd dat hij er vanuit gaat dat hij een stoeltje krijgt als Jacques vertrekt.

Wurz heeft eerder samen gewerkt met Richards toen ze beiden bij Benneton werkten. Richards omschrijft de Oostenrijker als een "erg intelligente en volwassen rijder" en ziet hem als een goede toevoeging aan zijn team, maar de teambaas wil geen overhaaste beslissing nemen.

Overval en gijzeling in Rabobank [UPDATE]

Brewser, bonabo, Taste, Spellbinder, Biertjuh, Eline113, domo, Demian, Senna, X-Rey, _FlasH_, Sjeen, demian, Gonny, Coen en Cayote hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Rabobankfiliaal in Maastricht is sinds vanochtend vroeg een gijzeling gaande. Vanmorgen om 8:07 kwam er een melding binnen van drie getuigen dat drie mogelijk gewapende mannen de bank binnendrongen, op het moment dat werknemers de bank betraden. Dit meldt woordvoerder Jos Koevoets van de politie Maastricht.

Niet lang daarna ging het alarm af. In het filiaal aan de Markt zijn drie gewapende overvallers, twee bankmedewerkers en twee monteurs aanwezig. Het filiaal is omsingeld door agenten in kogelvrije vesten. De omgeving van de bank is door de politie afgezet.

UPDATE:
Rond de klok van half twaalf vanochtend zijn er in totaal vier mensen door de politie bevrijd uit het bankgebouw. De vier hadden zichzelf opgesloten om zich te weren tegen de overvallers. De overvallers zelf zijn niet meer aangetroffen. Van hen ontbreekt op dit moment ieder spoor.

Feyenoordselectie compleet

Feyenoord is helemaal klaar met inkopen voor komend seizoen, dat betekent dat Denny Landzaat niet naar Rotterdam zal komen.

Feyenoord had een transfer voorstel bij Willem II neergelegd, maar daar werd niet binnen de voorgestelde tijd op gereageerd. Maar nu de Rotterdammers met zowel Alfred Schreuder als Hossam Ghali hun middenveld hebben versterkt gaat de knip dicht.

Het is wel mogelijk dat er nog spelers zullen vertrekken. Zo was er belangstelling van FC Kopenhagen voor Johan Elmander, maar een transfer ketste af omdat de Denen niet met genoeg geld over tafel kwamen.

BergdÝlmo naar Dortmund

Andrť BergdÝlmo zal niet naar Portsmouth vertrekken, maar naar Borussia Dortmund.

De deal tussen Ajax en Portsmouth was er al, maar BergdÝlmo kon niet tot een overeenstemming met de Engelse club komen. Nu vertrekt de Noor voor 800.000 euro naar de Bundesliga, aldus de Noorse media.

BergdÝlmo kwam in het najaar van 2000 over van Rosenborg BK en speelde in totaal 66 competitiewedstrijden voor de Amsterdamse club. De verdediger kwam daarin zesmaal tot scoren.

KPN daagt Opta voor de rechter

Telecommunicatietoezichthouder Opta heeft besloten dat KPN geen nieuwe kortingen mag aanbieden voor vaste telefonie. Bestaande kortingen,zoals de voordeelnummers, mogen blijven bestaan.

KPN is van plan om het besluit aan te vechten bij de rechter. Het bedrijf is al in beroep gegaan tegen een ander besluit van de Opta. Die bepaalde op 24 juli, dat het bedrijf aan concurrenten minder moet rekenen voor gebruik van het vaste netwerk.

Opta wil met het pakket maatregelen voorkomen dat KPN andere telefoonbedrijven uit de markt werkt. Verder wil de toezichthouder KPN niet meer armslag toebedelen in het gebruik van kortingen, omdat er een nieuwe telecommunicatiewet er aan staat te komen.

CBS stelt inflatiecijfer neerwaarts bij

TeRRoRiTe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CBS heeft in de inflatiecijfers vanaf juni afgelopen jaar fouten ontdekt, waardoor het inflatiecijfer te hoog zou zijn geweest. Het zou gaan om enkele tienden van een procentpunt.

Volgens de woordvoerder ligt de fout in een computerprogramma dat het CBS zelf heeft ontwikkeld. Het gaat met name om de meting van supermarktgegevens met scannerdata. Bij de verwerking daarvan zijn fouten gemaakt. "De afwijking was zo klein dat de fout nu pas naar boven komt.''

Het ministerie van FinanciŽn maakt zich geen grote zorgen over de aanpassing van het inflatiecijfer. Volgens het ministerie zal het te voeren beleid niet erg veranderen. Het zal gunstig zijn voor de koopkracht, maar is waarschijnlijk van weinig invloed op de inkomsten en uitgaven van de overheid. Bij het ministerie van Sociale Zaken wordt gekeken of de cijfers van invloed zijn op de uitkeringen, zoals bijvoorbeeld de pensioenen.

Hier kan je het volledige persbericht van het CBS nalezen (1 pagina).

Raadslid in eigen stadhuis bestolen

zwever had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Ex-raadslid van Leefbaar Rotterdam Smit, tegenwoordig gemeenteraadslid voor Nieuwrechts, is in de nacht van maandag op dinsdag bestolen. Uit Smits werkkamer in het Rotterdamse stadhuis zijn twee computers, een digitale camera en papieren weggennomen.

De computers bevatten belangrijke documenten. Zo staan alle stukken die Smit de laatste maanden geschreven heeft op de computers, zoals analyes, strategieŽn, en andere zaken die politiek gezien interessant zouden kunnen zijn.

Smit, die in februari uit Leefbaar Rotterdam stapte en een eigen fractie begon, vermoedt dat de daders linkse activisten zijn, die het gericht op hem hadden gemunt. Hij denkt dat het intimidatie is. Ze zouden hem willen afschrikken, omdat hij, zoals hij het zelf zegt, "flink aan de weg aan het timmeren" is.

Smit vindt dat de politie tť laks optreedt. "Na alle aangiftes, waar de politie niets mee heeft gedaan, wegens bedreiging en smaad is dit nu weer de zoveelste zaak waar vast niets mee zal gebeuren. De wijkagent en de technische recherche zijn tot nu toe maar drie minuten binnen geweest."

Smit gaat een eigen ordedienst in het leven roepen, om voor zijn persoonlijke beveiliging te zorgen.

Schwarzenegger wil politiek in

CorteX, stime en ViMh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur Arnold Schwarzenegger wil de politiek in. Hij zal ťťn dezer dagen definitief besluiten of hij gouverneur wil worden van CaliforniŽ, de grootste en machtigste staat van Amerika.

De verkiezingen voor de gouverneurszetels hebben al 344 kandidaten opgeleverd. Voor Amerikaanse begrippen verlopen de procedures rondom de gouverneurszetel heel bizar. De huidige gouverneur, Gray Davis, is nog maar net herkozen en nu willen zijn vijanden alweer van hem af, via een referendum.

Schwarzenegger is een echte republikein. Als het aan hem ligt, dan verdwijnt de Democraat Davis in oktober van het toneel. Een handtekeningenactie heeft genoeg steun opgeleverd voor een referendum om hem af te zetten en direct een vervanger aan te benoemen.

De Democraten zijn van mening dat de Republikeinen vals spelen. Zij zouden met grof geld proberen een democratisch gekozen gouverneur uit het zadel te lichten.

Schwarzenegger is niet de enige kandidaat. Zo is er ook pornoster Mary Cary, die zegt dat zij het "begrotingstekort wil wegwerken door belasting te heffen op borstimplantaten". En ook Larry Flint, de verlamde uitgever van het blootblad Hustler, doet mee aan de gouverneursrace.

Ambulancepersoneel staakt niet alle dagen meer

De stakingen van het ambulancepersoneel zijn nog altijd aan de gang. Eerder werd de stakende groep personeel al voor de rechter gedaagd. Toch is er gisteren bekend geworden dat de particuliere ambulances staken vrijdag en maandag niet meer staken. Op de andere dagen van deze en volgende week staken ze wel. Dat hebben leden van de vakbonden CNV en FNV besloten.

Het personeel wil met de onderbreking de ziekenhuizen ontzien omdat veel mensen terugkomen van vakantie. Ook worden er op vrijdag en maandag veel patiŽnten ontslagen uit ziekenhuizen.

De acties gaan voorlopig door tot en met volgende week woensdag. Dan komen de werkgevers bijeen om te praten over de ontstane situatie. Het personeel staakt uit onvrede over hun pensioen.

Zwemmen in open wateren ontraden

Een aantal provincies ontraden het zwemmen in open water, te weten: Zuid- en Noord-Holland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg. De reden van dit advies is de oprukkende blauwalg.

Door de hitte komen er steeds meer blauwalgen in het water, die tot lichamelijke ongemakken kunnen leiden, zoals huidirriatie, maag- en darmklachten, hoofdpijn en koorts. De provincie Zuid-Holland heeft zelfs een negatief zwemadvies uitgevaardigd voor meerdere zwemlocaties. Het gaat om zes plaatsen in het Haringvliet: bij de Quack in Hellevoetsluis, recreatieterrein RWS in Stellendam, de stranden naast de havens in Hellevoetsluis en Middelharnis, de Hitsertse kade in Zuid-Beijerland en de Haringvlietbrug-West.

In het Hollandsch Diep geldt een negatief zwemadvies bij de Haringvlietbrug-Oost en recreatieterrein Hellegatsplein. In het Krammer-Volkerak wordt het zwemmen voor de Krammer bij Oude-Tonge en het Volkerak bij Ooltgensplaat ontraden. Voor Vijver Oosterpark bij Ridderkerk en voor De Zevenhuizerplas werd zwemmen al afgeraden. Daar komt een zeer hoge concentratie van rode alg voor.

Blauwalgen kunnen binnen twaalf uur na het zwemmen gezondheidsklachten veroorzaken, vooral als iemand water binnenkrijgt. Zodra er in het water dikke lagen van blauwwieren zichtbaar zijn, adviseren de provincies niet te zwemmen in de desbetreffende wateren. Ook honden kunnen ziek worden als ze het besmette water drinken.

Hier is wat nadere informatie over de blauwalg te lezen.

Paul Bosvelt met de dood bedreigd

Ex-Feyenoorder Paul Bosvelt is in mei van dit jaar met de dood bedreigd. De doodsbedreigingen waren ingesproken op zijn mobiele telefoon. De verdachte, een 32-jarige man uit Naarden, mag zich vandaag voor de politierechter in Rotterdam verantwoorden. De Naardenaar dreigde dat Bosvelt het seizoen niet meer zou spelen. Hij beweerde te weten waar de voetballer woonde en in welke kroeg hij kwam.

Bosvelt, die toen nog voor Feyenoord speelde en inmiddels is verhuisd naar Manchester City, heeft de dreigementen bevestigd: "Het ging om supporters van Ajax, die mij herhaaldelijk lastig vielen. In overleg met het bestuur van Feyenoord heb ik aangifte gedaan. De taal was zeer serieus en zeer bedreigend."


Met dank aan Scrummie voor de tip!

Zwaargewonde bij bomaanslag Den Haag

Een 33-jarige inwoner van Den Haag is gisteren ernstig gewond geraakt nadat er in zijn woning een pakketje met explosieven ontplofte. Het pakje was in de brievenbus van de man gestopt. De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft woensdagavond mogelijke explosieve stoffen bij een van de buren van het slachtoffer gevonden. Deze waren echter niet thuis. Het Openbaar Ministerie (OM) wil ze graag spreken.

De gevonden stoffen worden naar een veilige plek gebracht waar de EOD en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ze kunnen onderzoeken. Justitie kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de gevonden stoffen en de explosie.

Het slachtoffer is met zware brandwonden aan zijn gezicht en borst overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam. Ook is hij meerdere vingers kwijtgeraakt bij de ontploffing. De woning waarin de explosie zich voordeed, is onderzocht op de aanwezigheid van meer explosieven. Daarvan bleek geen sprake.


Bron: De Telegraaf

Met dank aan j0han en Grad en voor de tip!

Idols weer van start

De Idols-rage kan weer losbarsten. PotentiŽle idolen kunnen zich inschrijven op de Idols-website. Wie zich wil aanmelden voor de audities van de tweede editie van Idols mag niet jonger dan 15 of ouder dan 28 jaar zijn.

Omdat de audities vorig jaar erg populair bleken te zijn worden er dit seizoen zes afleveringen aan gewijd. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar. In de vorige editie van Idols verschenen in totaal 7626 'zangers en zangeressen' voor kritische juryleden. Die staken hun mening doorgaans niet onder stoelen of banken, wat vaak tot grote hilariteit leidde onder de kijkers.

De jurysamenstelling is in ieder geval weer hetzelfde als vorig jaar, net als de presentatie van Tooske Breugem. Ze presenteerde toen samen met Reinout Oerlemans. Wie dit jaar de tweede presentator wordt, is nog onbekend. Idols is op tv te zien vanaf 6 december.
Met dank aan Pooky voor de tip!

RTL4 en RTL5 blijven Luxemburgs

RTL4 en RTL5 blijven Luxemburgse zenders. Dat heeft de Raad van State bepaald in een beroepsprocedure die was aangespannen door het Commissariaat voor de Media. Het commissariaat wil dat de omroepen onder de Nederlandse wetgeving vallen zodat de Nederlandse reclamewetgeving op de zenders kan worden toegepast. De Luxemburgse reclamewetgeving is namelijk soepeler.

Volgens Raad van State mogen RTL4 en RTL5 echter niet onder de Nederlandse wet worden gebracht omdat dit in strijd is met de Europese wetgeving. Programma's als Vrienden van Amstel zijn het Commissariaat van de Media al jaren een doorn in het oog omdat ze worden gesponsord op een manier die in Nederland niet is toegestaan. HMG, het moederbedrijf van RTL4 en RTL5, is blij met de uitspraak, die miljoenen euro's per jaar kan schelen.


Met dank aan Daverz voor de tip!

Strooien: niet alleen in de winter

De wegen in Tiel worden niet alleen in de winter met zout bestrooid. Ook in de zomer bedekt de gemeente het asfalt met een laagje zout. Omdat het asfalt door de hoge temperaturen zacht wordt, rijden auto's en vrachtwagens het wegdek gemakkelijk stuk.

Door zout op de weg te strooien wordt er een chemische reactie veroorzaakt die het smeltpunt van het asfalt doet verhogen. Hierdoor lopen de wegen in de gemeente Tiel minder schade op.


Foto: GPD

Met dank aan Grad en Yara voor de tip!

Een euro extra voor gebruik van airco

De Atheense taxibond is woedend op taxichauffeurs die extra geld vragen voor het gebruik van airconditioning in de taxi. De bond is van mening dat het gebruik van de airco gewoon bij de prijs van een taxirit moet zijn inbegrepen.

Deze louche praktijken worden volgens de vakbond door slechts een handjevol taxichauffeurs gebezigd. De Griekse tv beweert echter dat de extra kosten voor het gebruik van de airco de normaalste zaak zijn geworden tijdens de Atheense zomer.

Athene, waar volgend jaar de Olympische Spelen worden gehouden, telt ongeveer 14.000 taxichauffeurs. Ze staan bekend om hun slechte service. Zo nemen de chauffeurs vaak te veel passagiers mee, roken ze in de auto en laten ze passagiers zelf de bagage uit de kofferbak halen

Met dank aan Clarice voor de tip!

Agent schiet man dood in Amsterdam

Een Amsterdamse agent heeft woensdagavond een nog onbekende man doodgeschoten. Het incident vond plaats in een eetcafť op het Mercatorplein in Amsterdam-West. De hulp van de politie werd ingeroepen bij een vechtpartij in het eetcafť. Ter plekke zou het slachtoffer de agent en zijn collega met een mes hebben bedreigd, deze loste daarop een dodelijk schot.

Na het voorval werd het onrustig op het Mercatorplein. Buurtbewoners gooiden stenen naar de agenten. Op dit moment zijn er nog geen verdere gegevens over het slachtoffer of de agenten beschikbaar. De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Met dank aan zwever, Thund3r, wouterwouter2 en ViMh voor de tip!

Edwin Jongejans wint NK bommetje

Voormalig schoonspringkampioen Edwin Jongejans heeft gisteravond het NK bommetje gewonnen. Bij dit waterspektakel was het de bedoeling met je lichaam een zo groot mogelijke plons in het water te veroorzaken. Jongejans wist vanaf de driemeterplank een bommetje met een hoogte van 8,90 meter te maken.

Een plek in het Guinness Book of Records zat er ook dit jaar niet in. Vorig jaar was de organisatie te laat met de aanvraag voor een mogelijke vermelding, dit jaar wees de redactie van het recordboek het verzoek af omdat het niet goed mogelijk blijkt de hoogte van het door een bommetje opgespatte water exact te meten.

Er deden dit jaar 165 mensen mee aan het NK. Behalve een prijs voor het hoogste bommetje, konden de deelnemers ook meedingen naar de prijs voor de mooiste of origineelste plons. Die werd gemaakt door Stephan Hulshof uit Stadskanaal.


Foto: ANP


Met dank aan brillie voor de tip!

Gasexplosie Weert was zelfmoordpoging

Politie en Justitie gaan ervan uit dat de gasexplosie in Weert een zelfmoordpoging is geweest. Het 57-jarige slachtoffer is naar het Brandwondencentrum in Antwerpen gebracht en zijn toestand is zeer kritiek.

Volgens politiewoordvoerder Peter van Raaij van de regio Limburg-Noord, heeft het slachtoffer de gasslang in zijn kamerwoning losgekoppeld en vervolgens de gaskraan opengezet. Vervolgens heeft hij vuur ontstoken, wat leidde tot een explosie en daaropvolgend brand.

Alle bewoners van het pand moesten hun woning direct verlaten en zijn elders ondergebracht. Er is een persoon lichtgewond geraakt: een 22-jarige man die het slachtoffer uit diens kamer wilde redden. Het pand is erg beschadigd. Een naastgelegen huis liep ook schade op.

Update
Inmiddels is bekend geworden dat de man is overleden.

Met dank aan PIM4EVER, Apennootje en Melch voor de tip!

Ajax tegen Grazer AK

Ajax zal in de derde voorronde van de Champions League tegen Grazer AK spelen. De Oostenrijkers versloegen vanavond andermaal Tirana.

Nadat Grazer de eerste wedstrijd al met 5-1 hadden gewonnen, werd het thuis slechts 2-1. In het warme Graz twijfelde vooraf al niemand aan plaatsing voor de volgende ronde.

Ook het Belgische Anderlecht plaatste zich voor de derde ronde. De Brusselaars stonden halverwege echter nog met 0-2 achter tegen Rapid Boekarest. Gezien de 0-0 score in de heenwedstrijd, diende Anderlecht in het tweede bedrijf driemaal te scoren en dat deed het dan ook. De Roemenen scoorden vlak voor rust tweemaal. De Belgen hadden met treffers in de 51e en 53e minuut vlot een antwoord. De Koreaan Ki Hyeon Seol bracht een kwartier voor tijd de beslissende treffer op het bord. Anderlecht treft nu het Poolse Wizla Krakow.

Trouwambtenaar vergeet huwelijk

In Rotterdam dreigde eergisteren een huwelijk in het water te vallen. Tijdens de plechtigheid in het stadhuis kwam de ambtenaar van de burgerlijke stand namelijk niet opdagen. Niet zo verwonderlijk ook: de man was op vakantie.

Helaas was de ambtenaar vergeten een vervanger te regelen. Die moest te elfder ure van elders komen, wat tot een vertraging van ruim een half uur leidde. Het bruidspaar is inmiddels in de echt verbonden en er zijn excuses aangeboden. De afdeling Burgerzaken heeft beloofd de excuses ook schriftelijk aan te bieden, samen met een kleine attentie.

Met dank aan Yara voor de tip!

Pony beestachtig toegetakeld

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de omgeving van Enschede is een dierenbeul actief die op een gruwelijke wijze dieren afslacht. Hele stukken vlees worden uit de dieren gehaald en vervolgens meegenomen. Vorige maand werd al een schaap beestachtig toegetakeld. Dit keer was de vijf jaar oude Shetlandpony Marina het slachtoffer.

De pony werd zwaar verminkt gevonden toen haar baasje haar wat appeltjes en suikerklontjes wilde brengen. Het beestje was inmiddels al bezweken aan haar verwondingen. Uit de pony werd zo'n vier tot vijf kilo vlees gesneden, mogelijk voor consumptie. Volgens de eigenaar van de pony is de dader namelijk weloverwogen te werk gegaan: "Er zijn stukken vlees van de billen gesneden. En daar zitten juist de biefstukjes."

De politie Twente bevestigt de illegale slachtpraktijken: "We houden er ernstig rekening mee dat er een verband bestaat tussen deze pony en het eerder mishandelde schaap. Vooral de manier waarop in de dieren is gesneden, verraadt dat er een kenner aan het werk is geweest. We gaan er niet van uit dat het toeval is dat juist het 'goede vlees' is meegenomen."

De EnschedeŽr Henk ten Napel, oprichter van de Stichting Zinloos Geweld tegen Dieren, looft een beloning van 2500 euro uit voor de gouden tip.

Extra controle op Amerikaanse luchthavens

Op de Amerikaanse luchthavens zal de komende tijd extra worden gelet op mobiele telefoons, laptops, radio's en camera's. In de elektronica kan namelijk eenvoudig explosief materiaal worden verstopt.

Volgens het Amerikaanse weekblad Newsweek zijn er in schuilplaatsen van het terroristennetwerk al-Qaeda camera's en draagbare radio's gevonden die makkelijk door de controle op luchthavens kunnen worden geloodst. Dat maakt ze geschikt om explosieven in te verbergen.

De extra veiligheidsmaatregelen worden genomen naar aanleiding van informatie van de inlichtingendiensten over al-Qaeda, de terreurorganisatie van Osama bin Laden. Al-Qaeda zou bezig zijn nieuwe vliegtuigkapingen voor te bereiden om de aanslagen van 11 september 2001 te herhalen.

Met dank aan Pooky voor de tip!
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.