Schwarzenegger wil politiek in

CorteX, stime en ViMh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acteur Arnold Schwarzenegger wil de politiek in. Hij zal één dezer dagen definitief besluiten of hij gouverneur wil worden van Californië, de grootste en machtigste staat van Amerika.

De verkiezingen voor de gouverneurszetels hebben al 344 kandidaten opgeleverd. Voor Amerikaanse begrippen verlopen de procedures rondom de gouverneurszetel heel bizar. De huidige gouverneur, Gray Davis, is nog maar net herkozen en nu willen zijn vijanden alweer van hem af, via een referendum.

Schwarzenegger is een echte republikein. Als het aan hem ligt, dan verdwijnt de Democraat Davis in oktober van het toneel. Een handtekeningenactie heeft genoeg steun opgeleverd voor een referendum om hem af te zetten en direct een vervanger aan te benoemen.

De Democraten zijn van mening dat de Republikeinen vals spelen. Zij zouden met grof geld proberen een democratisch gekozen gouverneur uit het zadel te lichten.

Schwarzenegger is niet de enige kandidaat. Zo is er ook pornoster Mary Cary, die zegt dat zij het "begrotingstekort wil wegwerken door belasting te heffen op borstimplantaten". En ook Larry Flint, de verlamde uitgever van het blootblad Hustler, doet mee aan de gouverneursrace.