Kinderen voor straf naar Chili

N-I-X, lenny25, tigermickey, NuBrEeD en wouterwouter2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De autoriteiten in Chili hebben een onderzoek gestart naar een Duitse stichting die kinderen voor straf zou onderbrengen in arme Chileense gezinnen. Dit alles op verzoek van hun ouders. Dit heeft een woordvoerder van de Chileense kinderbescherming gisteren bekend gemaakt.

Volgens de Chileense media heeft de stichting 'Life Jugendhilfe Project' in de afgelopen acht jaar ongeveer twintig Duitse kinderen bij arme gezinnen geplaatst. De families zouden hiervoor een vergoeding van omgerekend 385 euro per maand krijgen. De kinderen, die hooguit veertien zijn, zouden twee jaar lang in Chili moeten blijven. Daar krijgen ze een strenge opvoeding. Ze weten verder niets van Chili en spreken de taal niet. De kinderen mogen pas na de heropvoeding terug naar Duitsland.

"Wij moeten ons op de hoogte stellen van de omstandigheden van elk kind dat nu in Chili woont. We hebben een nogal negatieve indruk van dat instituut en zijn methodes. Het is ontoelaatbaar om kinderen te ontwortelen en ver weg te sturen", vertelt Carmen Andrade, de directrice van de Chileense kinderbescherming.