Paard overleden tijdens trouwerij

Mikeymo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Naarden-Vesting is een paard dat voor een rijtuigje was gespannen ten val gekomen en ter plekke overleden. Koetsier J.G. ten Wolde had juist het bruidspaar bij het stadhuis afgeleverd. Vrijwel meteen verzamelden zich nieuwsgierigen in het straatje, maar uit piŽteit bleven ze op ruime afstand. Een aantal vrouwen kon het niet aanzien. ,,Wat zielig. Ik ga hier weg. Ik kan er niet tegen'', zei een van hen.

Het gebeurde in de bocht van de Marktstraat en de Cattenhagestraat. Daar gleed het paard uit op de gladde keien, hinnikte nog even zacht, schokte nog even met zijn benen, en bleef dood liggen. Volgens een jongeman die in een bedrijfspand aan het klussen was reed ten Wolde, de koetsier, veel te hard door de bocht, waardoor het paard zijn evenwicht verloor.

Dierenarts Martijn de Graan van dierenkliniek Gooiland in Weesp werd gealarmeerd, maar toen hij ter plaatse kwam, was het paard al overleden. Het dode paard is door een takelbedrijf naar Kuhn gebracht, waar het dier op stal stond. Het bruidspaar is na het stadhuis lopend naar Het Arsenaal gegaan.