[F1] Uitslag GP AustraliŽ

David Coulthard heeft de Grand Prix van AustraliŽ op zijn naam geschreven. Montoya werd tweede, Raikkonen derde en Michael Schumacher vierde. Jos Verstappen startte vanuit de pitstraat in zijn reserve wagen en kwam als elfde over de finish.

Rubens Barrichello maakte een valse start en moest daardoor een drive trough penalty maken, bij deze straf moet de coureur de pitstraat door rijden. In de race kregen verder nog Olivier Panis en Kimi Raikkonen dezelfde straf.

Michael Schumacher leek weer af te stormen op een overwinning, maar doordat er onderdelen van zijn wagen afbraken moest hij de pitstraat in. Pablo Montoya nam de leiding over. Dit was maar voor korte duur want hij spinde en David Coulthard ging er met de eerste plaats, en dus ook de overwinning, vandoor.

Jos Verstappen moest deze race uit de pitstraat starten omdat hij een olie probleem had met zijn wagen en in de reserve wagen wilde overstappen. Hij klom op naar een achtste plaats (die is 1 punt waard), maar moest een pitstop maken en verloor daarbij de punten en finishte de race als elfde.

Over twee weken is de volgende race en die wordt verreden in MaleisiŽ.

Meer F1nieuws en de volledige uitslag? Ga naar de F1Manager van Fok!.