Moord op Fortuyn op één bij scholieren

Uit de jaarlijkse peiling onder 3.500 scholieren van de stichting Krant in de Klas, blijkt dat Pim Fortuyn nog erg aanwezig is in hun geheugen. De leerlingen in het voortgezet onderwijs noemden de moord op Pim Fortuyn, samen met de dood van prins Claus, als belangrijkste gebeurtenis van het afgelopen jaar 2002. Hierna komt de invoering van de euro.

In de categorie belangrijkste persoon staat Pim Fortuyn ook op één, gevolgd door Osama bin Laden. Er is wel een opvallend verschil tussen de onder- en de bovenbouw. Onderbouwleerlingen noemen vaak het programma Idols als belangrijke gebeurtenis, terwijl oudere leerlingen vaak de oorlogsdreiging tegen Irak noemen.

De verkiezing van belangrijkste gebeurtenis van het afgelopen jaar onder scholieren, wordt sinds 1996 gehouden; in dat jaar was dat de zaak-Dutroux. In 1997 de dood van Diana, in 1998 de bombardementen in Irak en in 1999 de Vrede in Kosovo (toen op de voet gevolgd door de eerste Big-Brother). Het zinloze geweld scoorde als belangrijkst in 2000, en in 2001 de aanslagen van 11 september.

De uitslag van de scholieren verschilt dit jaar wat betreft de eerste plek niet met die van een Fok!-poll van enige tijd terug.