FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 13 februari 2003

Van der Vegt wordt de nieuwe algemeen directe

Jeroen Bijl die naar volleybalclub Piet Zoomers/Dynamo vertrok zal worden opgevolgd door Henry van der Vegt.

Van der Vegt zal per 1 juli de nieuwe algemeen directeur van FC Zwolle worden. Hij is al sinds september vorig jaar bij de club betrokken als technisch manager. Ook als hij algemeen directeur zal hij verantwoordelijk blijven voor het technisch beleid.

De benoeming is voor Van der Vegt een uitdaging om zowel de ambitie op het sportieve vlak en op het gebied van de acoomodatie vorm te geven.

Oude stad gevonden in Egypte

MeTaL-NL vertaalde voor ons het volgende opmerkelijke bericht:

Een Schotse, archeologische expeditie, met een klein budget, heeft een oude Egyptische stad gevonden, die begraven lag onder een laag woestijnzand.

De expeditie, die elk jaar ongeveer £10,000 inzamelt om hun opgravingen te kunnen vervolgen in Memphis (de oude Farao hoofdstad), heeft een nieuwe bladzijde geschreven in de geschiedenisboeken over de geschiedenis van Egypte.

In de nieuw ontdekte stad, in de buurt van de begraafplaats van Saqqara (24 kilometer van CaÔro) woonden waarschijnlijk de werkmannen die de piramides bouwden met hun families. De aanwezigheid van tempels, waarvan enkele zelfs rond de 60 vierkante meter, diverse grafkelders en een mix van grote en kleine woningen geeft aan dat er zowel welgestelde mensen als werkmannen naast elkaar leefden. Deze stad geeft een unieke kijk op het Egyptische leven, zonder dat er een invloed van de pracht en praal van de koninklijke en edele klasse te vinden is.

De ontdekking is een opmerkelijke prestatie voor de academici en experts. Ian Mathieson, een wetenschappelijk archeoloog uit Edinburgh en directeur van het Saqqara Geophysical Survey Project vertelde: "Ik geloof niet dat we gouden chariots of mythologische farao maskers vinden, maar in archeologische begrippen is deze vondst erg prachtig. Een totaal onontdekte stad compleet bedekt onder het zand."

De ontdekking was van zulk belang dat de Supreme Council for Antiquities in Egypte toestond om het nieuws van deze ontdekking te mogen publiceren, een eer die alleen toekomt aan ontdekkingen met een bepaalde waarde.

Mr Mathieson vertelde verder: "De stad ontwikkelde zich van het oude koninkrijk, rond 2.500 voor Christus, tot aan het regeren van Cleopatra (de laatste van de Ptolemies) en verder na de geboorte van Christus tot ongeveer het jaar 54. Als je de budgetten gaat vergelijken tussen de diverse teams uit Frankrijk en Duitsland, is het gewoon wonderbaarlijk dat we vaker grotere en betere dingen ontdekken, aangezien de anderen elk meer dan 1 miljoen pond per jaar uitgeven, vergeleken met onze £10,000 tot £15,000."

De Schotten, die al sinds 1990 op deze plaats werken, worden gesponsord door het Glasgow Museums, en Gerald Averay Wainwright Fund en het Russell Trust.

Saqqara is de laatste sleutel tot de wereld van de farao's. Experts geloven dat het uiteindelijk enkele artefacten van onmeetbare waarde zal opleveren, buiten het feit dat het ook nog eens de plaats is waar de Trap Piramide werd gevonden, het prototype van de meer gevierde piramide.

Het team heeft al eerder artefacten van wereldklasse gevonden, die nu tentoongesteld worden in het Museum of Antiquities in CaÔro. Maar tot voor kort waren de mogelijkheden op de aanwezigheid van een stad alleen een on-line referentie uit enkele geschriften van Auguste Mariette en Jacques de Morgan, twee archeologen die op de plaats hadden gewerkt in 1890.

Mr Mathieson voegt toe: "Dit was het enige wat we nog wilden vinden, en we vonden het. Niettemin, er zijn grotere bronnen nodig dan de onze om dit op te graven. Maar, als er iemand is met genoeg geld horen we natuurlijk graag van hem."

Het team heeft de gehele stad op papier gezet, deze ligt zeven meter onder het zand, door gebruik te maken van geothermaal gereedschap. De grootte van de stad is ongeveer 1.5 kilometer bij 1.2 kilometer.

De Schotten waren op zoek naar een oude weg die geschikt was om zware ladingen op te vervoeren, zoals bijvoorbeeld materiaal voor de piramides en grafkelders. Door deze stad te vinden hebben ze meteen een tweede mysterie opgelost die historici al lang bezig hield.

Mr Mathieson vervolgt: "In plaats van een straat vonden we een meer. De materialen werden per boot gebracht, de stad lag aan de rand van het meer. In het verleden hebben we een grafsteen opgegraven, de meest waardevolle in zijn soort op de wereld, en dat was in CaÔro. Wie weet wat hier ligt? We verwachten veel. De Trap Piramide is ook van grote waarde. Geschiedkundigen weten dat de mensen die hier leefden net zo welvarend en sociaal ontwikkeld waren als degenen uit latere perioden. Er is echter minder van wat zij hebben achtergelaten teruggevonden. Magnifieke schatten zouden er nog steeds kunnen liggen. Het is de droom van elke archeoloog om op die ene dag die muur weg te slaan en de gouden chariot vinden, maar ja met ons budget wordt dat moeilijk."

Italiaan slaat pastoor neer en gaat zelf voor

limp_brain en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hij had een droom. Hij moest en zou een misviering voorgaan. En dus mepte een 32-jarige Italiaan de pastoor van het dorp Castelforte neer, waarna hij aan de slag ging. Toen de gewaarschuwde politie de kerk binnenging, was de man net het Onze Vader aan het bidden.

De katholieke man staat in het dorp bekend als iemand met psychische problemen. Hij schakelde de echte priester met ťťn klap uit. Ook de agenten maakten kennis met zijn vuisten, nadat ze hem wreed stoorden. De man is opgepakt.

Inbrekers breken in en blijven slapen

Blizz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep inbrekers die in Chili een huis binnendrongen hebben daar eerst gegeten, om er vervolgens naar bed te gaan. Ze bleven in de woning tot de volgende morgen, waarna ze ervandoor gingen met kleding, eetgerei en andere zaken.

Volgens de politie zijn ze binnengekomen met hamers en kapmessen. Ze kookten een maaltijd voor zichzelf en maakten zich meester van alle whisky die in het huis aanwezig was. De eigenaren merkten niks, zij waren op vakantie.

Een buurvrouw zag de inbrekers en vroeg wat ze deden. "Wat maakt dat jou uit. Wil je dat wij jou in plaats van hen beroven?" beet ťťn van hen haar toe. De eigenaar van de woning is zwaar gedupeerd, omdat de criminelen het huis helemaal hebben gesloopt. "Waarom hebben ze niet alleen zaken gestolen en daarna weggegaan?"

Jongen vindt nieuwe nummers van Queen

Blizz, danino, 2mini en kyoko8483 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Russische SiberiŽ is een onbekende opname van de band Queen gevonden. Een 14-jarige jongen kocht het casettebandje via internet voor minder dan een euro.

Op de website waar de jongen het bandje kocht stond niet om welke band het ging. Omdat hij hier wel nieuwsgierig naar was stuurde hij het bandje op naar een studio in Duitsland. Daar kwam men erachter dat het om een opname van Queen bleek te gaan.

De liedjes zijn in 1971 gemaakt bij het testen van nieuwe studioapparatuur. Het levert de jongen veel geld op, hij heeft al een bod van 26.000 euro gehad voor de cassette.

SP wil opheldering over de Oranje ruzie

De Socialistische Partij (SP) wil opheldering van minister-president Balkenende hebben, over de rol die oud-premier Wim Kok heeft gespeeld in de Koninklijke familieruzie tussen prinses Margarita en haar moeder prinses Irene en de overige Oranjes.

Prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn openden vandaag middels interviews met HP/De Tijd en het Duitse weekblad Der Stern de aanval op de koninklijke familie. Margarita zegt daarin dat ze toenmalig premier Kok twee keer heeft gevraagd om te bemiddelen. Kok zou hebben geweigerd omdat hij de kwestie als een familieaangelegenheid zag.

Prinses Margarita en haar man beweren ook dat de Oranjes gebruik hebben gemaakt van het dossier van de Amsterdamse Sociale Dienst over Margarita's man. SP-Kamerlid Van Bommel wil weten of het dossier op wettige wijze in handen van derden is terechtgekomen. In de twee bladen suggereren de prinses en haar man dat koningin Beatrix wellicht haar macht heeft ge(mis)bruikt.

Van Bommel dacht in eerste instantie dat de uitlatingen van prinses Margarita ,,een hoop geroddel over niets'' waren. ,,Nadat ik gesproken heb met de journalist die het artikel in Der Stern heeft geschreven, ben ik er echter van overtuigd dat dit slechts het topje van de ijsberg is'', aldus het SP-Kamerlid.

Volgens Margarita heeft koningin Beatrix haar naar aanleiding van de ruzie een briefje gestuurd met de mededeling dat zij haar niet meer ziet als haar peettante. De familie van Oranje wenst geen enkel commentaar te geven, zo zei een woordvoerder. De Oranjes zeggen alleen dat ze zich niet herkennen in de verhalen van de prinses en haar man.

Advocaat verwijt Ferguson dubbele moraal


Dick Advocaat heeft Manchester United coach Sir Alex Ferguson aangesproken op het vrijgeven van zijn diverse internationals.

Advocaat was onaangenaam verrast om in de interland met Argentinie Juan Sebastian Veron 75 minuten lang te zien spelen. Advocaat had de afspraak gemaakt dat Ruud van Nistelrooy slechts ťťn helft zou spelen, opdat deze de FA-cup wedstrijd van komend weekend tegen Arsenal ongeschonden kan spelen. 'Nederland zal niet langer aan dit soort afspraken meewerken', aldus Advocaat.

Vrouw en twee kinderen gedood in de Bijlmer

psv, bumberklevers, vleermuis, GeGs en mcintosh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vrouw en twee kinderen zijn overleden na een steekpartij in een woning in Amsterdam Zuid-Oost. Nadat een vrouw de politie had gebeld dat er ''iets'' was gebeurd in een flat trof de politie de lichamen aan in de woning. De vrouw, die de politie had gebeld, deed de deur open voor de agenten. Deze vrouw, die tevens familie is van de slachtoffers, is aangehouden.

Het motief voor de steekpartij is nog onbekend. Vermoedelijk gaat het om een familie-drama aldus een woordvoerder.

SP eist arrestatie Tarik Aziz

nyewm en elroyb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft namens de SP aan de minister van Buitenlandse Zaken, De Hoop-Scheffer, gevraagd of hij zich tot het uiterste in wil spannen voor de arrestatie van de Iraakse vice-president Tarik Aziz. De SP is van mening dat Aziz onmiddellijk moet worden aangehouden wegens medeverantwoordelijkheid voor massale mensenrechtenschendingen en oorlogsmisdaden.

De tweede man van het bewind van Saddam Hoessein is momenteel op bezoek in Vaticaanstad. Werkt het Vaticaan niet mee aan de arrestatie, dan dient de Nederlandse ambassadeur te worden teruggeroepen meent de SP.

Terreuralarm rondom Britse vliegvelden

indahnesia.com en mregeling hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de luchthaven Gatwick bij London heeft de Britse politie een 37-jarige Venezolaanse man gearresteerd die een handgranaat in zijn bagage meevoerde. Hij arriveerde met een vlucht van British Airways vanuit Colombia. Alle vluchten vanuit Gatwick zijn geannuleerd.

Op de luchthaven Heathrow, waar honderden speciale politie-eenheden en militairen zijn gestationeerd, werden vandaag twee mannen aangehouden. Het duo werd voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. De politie trof in de auto van de twee verdachten geen wapens aan.

Op alle Britse luchthavens gelden sinds deze week extra strenge veiligheidsmaatregelen uit vrees voor terroristische aanslagen.

Eerder vandaag liet de Britse minister van Binnenlandse Zaken, David Blunkett, in het parlement weten dat Groot-BrittanniŽ met ,,een echte en serieuze dreiging'' van terrorisme wordt geconfronteerd. Het ministerie van Defensie liet weten dat er een speciaal vliegtuig van de luchtmacht wordt ingezet om het luchtruim boven de Britse hoofdstad in de gaten te houden.

Bondscoach Stange verlaat Irak

Wegens dreigend oorlogsgevaar heeft de bondscoach van Irak, de Duitser Bernd Stange, zijn koffers gepakt en heeft tijdelijk dit land verlaten. Dit allemaal op advies van Duitse ambassade in Bagdad.

In het contract van Stange staat ook vermeld dat hij tijdelijk zijn werkzaamheden mag onderbreken bij dreigend oorlogsgevaar. Van Stange wordt wel verwacht dat hij op termijn weer terugkeerd en de functie als bondscoach oppakt.

Vorig jaar juli werd Stange door Irak benaderd of hij het team van Irak wilde begeleiden naar het W.K. van 2006. In Bagdad had hij een gesprek met Saddam Hoesseins zoon Udai, die voorzitter is van de Irakese voetbalbond. Na overleg met de wereldvoetbalbond FIFA en het Duits ministerie van Buitenlandse Zaken besloot hij toen op de aanbieding in te gaan.

Via een persoonlijke brief heeft de coach zijn spelers op de hoogte gebracht van zijn vertrek.

Sparta mag stadion niet verkopen

Sparta mag het eigen stadion niet in de verkoop doen vanwege de financiele problemen, heeft de gemeente Rotterdam beslist. De gemeenteraad is overgegaan op dit oordeel, nadat na berekening bleek dat Sparta niets opschiet met de verkoop van het stadion. Na de verkoop zal het stadion namelijk alsnog gehuurd moeten worden van de nieuwe eigenaar. De verkoop levert dus alleen op de korte termijn geld op voor de club, maar op de lange termijn zal het niets uitmaken en uiteindelijk zal het zelfs negatief uitpakken, volgens berekeningen.

Mocht Sparta toch beslissen om het stadion te verkopen, dan vordert de gemeente zijn belang in het stadion (ongeveer 2,9 miljoen euro) terug, aldus dhr. Janssens, wethouder van sport in Rotterdam. Ook moet Sparta dan direct het verstrekte krediet van 2 miljoen euro terugbetalen.

Van Inkel gaat op bezoek bij Idols

sizzler, Erik en Nick hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Edwin Evers en Jeroen van Inkel zullen aanstaande zaterdag Studio 22 bezoeken om een kijkje achter de schermen te nemen bij Idols. Dit meldt Van Inkel vandaag in zijn radioprogramma Rinkeldekinkel op Radio 538.

Een medewerker van het tv programma RTL Boulevard vroeg hem of hij op de uitnodiging van HMG in zou gaan. Van Inkel stelde dat het een goede zaak is dat HMG een open houding aanneemt. Hij zal een recorder meenemen, ongetwijfeld om opnames volgende week te laten horen in zijn programma.

Gisteren reageerde HMG op de geruchten omtrent het al dan niet reeds beslist zijn van de Idols finale. Van Inkel en Evers besproken deze geruchten beiden in hun programma's. Ook de Telegraaf besteedt vandaag aandacht aan de geruchten rond Idols.

CD Review: One Two Trio - 300% Feest

Arme ik, ik ben vijf jaar lang carnavals DJ geweest in een kleine kroeg hier in de buurt. Op zich wel gezellig maar inmiddels ben ik minder dol op carnaval. Trauma's daargelaten, was ťťn van de muzikale hoogtepunten op avonden zoals die de muziek van One Two Trio. "Mijn allereerste liefde dat was Juffrouw Toos" en "Tien Kleine Tuinkabouters", erg gezellige muziek!

Daar moest ik meteen aan denken toen ik vanmorgen een envelop op de mat zag liggen, met daarin de nieuwe cd van One Two Trio: 300% Feest! Eens luisteren wat ze voor nieuws hebben weten te verzinnen!
Titel300% Feest
ArtiestOne Two Trio
LabelCNR Records
Release datum12-02-2003
Lengte52:14
GenreFeest / Diversen

40 tips op dodehoekspiegel kliklijn

Afgelopen maand zijn er 40 meldingen binnengekomen bij de politie op de dodehoekspiegel kliklijn aldus de Fietsersbond en FNV Bondgenoten. De eigenaren van de vrachtwagens zijn door de organisaties aangeschreven, ook zijn de namen van de bedrijven doorgegeven aan de politie.

De kliklijn is geopend sinds begin januari, uit steekproeven zou blijken dat het aantal vrachtwagens met een dodehoekspiegel of -camera al meer dan vier van de vijf is. Eerder was dit nog maar ťťn van de vijf vrachtwagens. Een dodehoekspiegel of -camera is verplicht voor vrachtwagens zwaarder dan 3500 kilo.

Bejaard stel veroordeeld voor sex in auto

Kyoko8483, Ev3rQueST, Cipri en mcintosh hadden ons via de newssubmit het volgende volledig herschreven te melden:

In ItaliŽ is een bejaard stelletje uit Lanciano veroordeeld tot ťťn maand en twintig dagen voorwaardelijke celstraf. Dit naar aanleiding van een naakte vrijpartij in een auto.

De 85-jarige man en zijn 74-jarige vriendin hadden geparkeerd op de parkeerplaats van een school, om vervolgens in de auto de liefde te bedrijven. Dit bleef, helaas voor het stel, niet onopgemerkt. Gealarmeerd door enkele scholieren, besloot de schoolleiding de politie in te schakelen. Bij het arriveren van de politie sloeg de vrouw op de vlucht, de man bekende vervolgens schuld.

Michael Jackson komt met een eigen "documentaire"

efd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jackson heeft een video vrijgegeven waarop te zien en te horen is dat hij door de maker van de veelbesproken documentaire van vorige week is "verraden".

Op de door Jackson's eigen cameraman gefilmde beelden is te horen dat hij door Martin Bashir een "goede vader" wordt genoemd, en tevens dat Michael's relatie met zijn kinderen "spectaculair" is.

Het lijkt erop dat door de voice-overs van Bashir hij het kijkende publiek heeft willen misleiden. De bewuste beelden van Jackson's eigen cameraman worden op 20 februari vertoond op de Amerikaanse TV, tesamen met een interview met een van Wacko Jacko's ex-vrouwen Debby Rowe.

Vrouw gaat met zichzelf trouwen

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 28 mei dit jaar vindt wel een heel speciaal huwelijk plaats, in de trouwzaal van het Haarlemse stadhuis zal een 29 jaar oude kunstenares haarzelf het jawoord geven en de ring om haar eigen vinger schuiven. Ze trouwt met zichzelf.

Jennifer Hoes viert met het huwelijk dat ze van zichzelf houdt. "Het was lang onrustig in mijn hoofd. De emotie en het zakelijke hebben elkaar vaak bestreden, maar dat is nu over. Een huwelijk met mezelf is een bevestiging dat deze periode is afgesloten" Aldus Hoes. Het zou geen grap of publiciteitsstunt zijn.

Op de dag zelf studeert de vrouw ook af, en wordt ze 30 jaar oud. Alvorens het jawoord wordt gegeven zal er eerst koffie gedronken worden in de tentoonstellingshal van de kunstenares, waarna in het stadhuis het huwelijk gaat worden afgesloten. Het enige verschil ten opzichte van een 'normaal' huwelijk is dat het niet kan worden ingeschreven. Na de plechtigheid is er een receptie voor vrienden en familie.

Ook al heeft ze op dit moment geen partner, nog een keer trouwen sluit de vrouw niet uit. Ze zal echter nooit van zichzelf scheiden verklaarde ze. "Dit is een huwelijk in voor- en tegenspoed, tot de dood ons scheidt."

Osbournes meest romantische stel

Dunk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een Valentijns opinieonderzoek zijn Ozzy en Sharon Osbourne verkozen tot het meest romantische stel. Hiermee verstoten zij David en Victoria Beckham van de eerste plaats, welke nu op de tweede plaats beland zijn. De derde plaats gaat naar Prins Charles en Camilla Parker Bowles. Het onderzoek werd gehouden onder 2900 mensen. De peiling is gehouden in opdracht van de organisatie Babycham.

De Osbournes werden het meest gekozen omdat zij een aantal maanden geleden opnieuw in het huwelijk traden. Zo'n 57% van de mensen stemde op het echtpaar.

Op nummer vier staan Michael Douglas en Catherina Zeta Jones en Madonna en Guy Ritchie haalde de vijfde plaats. De andere vijf bekende sterren in de top 10 zijn Andre Agassi en Steffi Graf, Will Smith en Jada Pinkett-Smith, Uma Thurman en Ethan Hawke, Pierce Brosnan en Keely Shaye Smith, en Homer en Marge Simpson.

Nederlanders filmden shuttle crash

wildhagen en Phrostbite hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een Apachehelikopter zijn video-opnamen gemaakt van de space shuttle Columbia toen het neerstortte. De opnamen zijn gemaakt door twee Nederlandse piloten die met de Apache een oefenvlucht maakten.

De opnames zouden de NASA heel goed kunnen helpen omdat op de film zeer waardevolle informatie zou zijn vastgelegd. Dit verklaarde een woordvoerder van het leger in Fort Hood. De camera's van de Apache zijn veel beter dan een gewone camera, bovendien zit er een tijdsmeting op die laat zien op welk moment het beeld is genomen. Ook de richting waarin de camera keek en de precieze locatie van de Apache zijn vastgelegd.

Tijdens een landingsmanoeuvre bevond de helikopter zich zo'n 30 meter boven de grond toen de piloten de opnames maakten, de twee wisten dat de shuttle die dag ging landen en keken er naar uit om het te zien.

Illegale raket in Irak gevonden

De wapeninspecteurs hebben in Irak een raket gevonden die een groter bereik heeft dan door de VN toegestaan is.

Experts constateerden dat de raket een bereik van 180 kilometer heeft, genoeg om buurland Koeweit te treffen maar te weinig om IsraŽl te halen. De VS vermoedt echter dat de raket aangepast kan worden om een groter bereik te halen.

In het wapendossier dat Irak begin december inleverde werd voor het eerst melding gemaakt van het bereik van de raket. Waarschijnlijk zal hoofdinspecteur Blix vrijdag de VN-Veiligheidsraad inlichten over de vondst, wanneer hij zijn verslag indient. Nucleaire of chemische lading om met de raket mee te schieten is echter niet gevonden.

Onze dank gaat uit naar Sorcerer voor het herschrijven van dit bericht.

2002 recordjaar UFO-sightings in Canada

Het Canadese persbureau The Canadian Press meldt dat 2002 een recordjaar was in het aantal UFO-waarnemingen. "2002 heeft de meeste verschillende incidenten gehad voor een jaar, sinds wij UFO-gegevens voor Canada archiveren," zegt Chris Rutkowski van Ufology Research of Manitoba. "We hebben buitengewone waarnemingen gerapporteerd gekregen van letterlijk het ene uiterste van het land tot het andere uiterste.". Het instituut verzamelt al sinds 1989 UFO-meldingen in Canada.

Er zijn 483 UFO's gezien in 2002 wat bijna 30 procent meer is dan in 2001, en een toename van 250 procent sinds 1998. "Er is geen simpele verklaring voor" zegt Rutkowski.

Een van de indrukwekkendste onverklaarbare waarneming gebeurde in januari 2002 nabij het dorp Inkerman. "Een groot object met knipperende lichten en helder verlichte patrijspoorten vloog langzaam en stil over een autoweg. Een koppel stopte hun auto en gingen kijken terwijl het langzaam achter een paar bomen landde.", zegt Rutkowski.

British Columbia heeft 176 waarnemingen gerapporteerd, dat is meer dan Ontario en Quebec samen. B.C. representeert een derde van alle UFO-waarnemingen in Canada. Een reden daarvoor is dat twee UFO-organisaties in die provincie goed duidelijk gemaakt hebben dat UFO-waarnemingen bij hun gemeld moeten worden. "Ik denk echter niet dat de toename alleen maar kan toegeschreven worden omdat mensen nu meer naar de lucht kijken en weten waar ze het moeten melden", zegt Rutkowski. De meeste UFO-waarnemingen in British Columbia komen uit het noorden van de provincie, een plattelandsgebied waar het dunbevolkt is, in plaats van het zuiden wat dichtbevolkt is.

In Ontario zijn in 2002 128 UFO's gezien, Albera 51, Manitoba 36, Quebec 34, Nova Scotia 23, Saskatchewan 36, New Brunswick 4, Newfoundland 3 en Nunavut 2. Op Prince Edward Island en de Northwest Territories zijn in 2002 geen UFO's gezien.

Achttien procent van de UFO-meldingen blijft onverklaard, en zeven procent zijn gevallen met bewijs waarbij het onomstotelijk om een onverklaarbare UFO gaat. De meeste waarnemingen werden door tenminste twee mensen tegelijkertijd gedaan en duurden om en nabij 15 minuten.

"De 2002 Canadian UFO survey bewijst niet dat UFO's buitenaardse ruimteschepen zijn of natuurlijke fenomenen.", zegt het rapport waarin de waarnemingen bijgehouden wordt. "Het toont wel aan dat er fenomenen zijn die vaak een UFO genoemd worden, continu worden gezien door ooggetuigen."

The Canadian Press geeft een lijst van enkele ongeÔdentificeerde vliegende objecten waargenomen in Canada in 2002:

Jan. 12, 2002, 9:40 p.m., Inkerman, N.B. - A couple in a car watch a large object with flashing lights and brightly lit windows fly slowly and silently over a highway. Dozens report sightings about the same time.

March 28, 2002, 10:30 p.m., Hamilton, B.C. - A pale-coloured light rises from a mountain, then disappears. It repeats this performance several times.

April 7, 2002, 1:57 a.m., Hudson's Bay, Nunavut - The aircrew of a cargo plane watch a small light grow in size to become a jagged ball, then fizzle out.

May 7, 2002, 11:23 p.m., Winnipeg - A fuzzy patch of light is seen and photographed near the Big Dipper by an experienced astronomer and physicist. It was not a comet, cloud, or any other known phenomenon.

May 26, 2002, 11:44 p.m., Winnipeg - Three people watch a dark object with three red circles on its underside silently glide across the sky.

July 28, 2002, 10:00 p.m., Smithers, B.C. - A barrel-shaped silver object flies across the sky towards the southwest.

Aug. 13, 2002, 1:00 a.m., Waterville, N.S. -Twelve witnesses watch two luminous silver objects fly silently over an RV park, then one of the objects angles sharply away and is lost to sight.

Aug. 13, 2002, 2:15 a.m., Cow Bay, N.S. - A huge, slow-moving black triangular object appears to block out the sky. Inquiries with radar operators confirm a large unknown object had flown over the area at that time.

Aug. 23, 2002, 7:00 p.m., Houston, B.C. - A shiny white cylindrical object flies overhead and is videotaped.

Sept. 1, 2002, 8:47 p.m., Molega Lake, N.S. - Two witnesses watch an object with rectangular slit-like lights and a large red flashing light fly slowly eastward.

Sept. 22, 2002, 3:13 p.m.,Vancouver - A small orange object moves slowly in the sky, changes direction and shape, and is observed for hours by more than a dozen people.

Oct. 22, 2002, 10:25 p.m., Granisle, B.C. - An orange disc-shaped object hovers over a mine, then slowly rises and flies north until it's out of sight.


Zo zijn er nog 471 andere meldingen.

Uitslagen oefenwedstrijden 12-02-2003

Oranje heeft gisteren een vriendschappelijk duel gespeeld tegen ArgentiniŽ.
Er werden meer vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Er was ook nog een kwalificatie wedtrijd voor het Europees Kampioenschap.

EK-kwalificatie:†

JoegoslaviŽ - Azerbeidzjan 2-2

Vriendschappelijke wedstrijden:

Nederland - ArgentiniŽ 1-0 (Giovanni Van Bronckhorst (87)
Jong Oranje - Jong Zuid-Korea 0-1†
GeorgiŽ - MoldaviŽ 2-2
China - BraziliŽ 0-0
Frankrijk - TsjechiŽ 0-2†
Spanje - Duitsland 3-1†
ItaliŽ - Portugal 1-0†

Bulgarije - Hongarije 1-0 (gestaakt wegens hevig noodweer)†
Schotland - Ierland 0-2†
Griekenland - Noorwegen 1-0†
Turkije - OekraÔne 0-0†
RoemeniŽ - Slowakije 2-1†
Noord-Ierland - Finland 0-1†(Hyypiš)
SloveniŽ - Zwitserland 1-5†

Malta - Kazachstan 1-1†
Israel - ArmeniŽ 2-0†
Cyprus - Rusland 0-1†
Wales - BosniŽ-Herzegovina 2-2
TunesiŽ - Zweden 1-0†
Algerije - BelgiŽ 1-3
Engeland - AustraliŽ 1-3†(Emerton)

Marokko - Senegal 1-0
Egypte - Denemarken 1-4 (Tomasson)
GeorgiŽ - MoldaviŽ 2-2
Letland - Litouwen 2-1
LibiŽ - Canada 2-4
KroatiŽ - Polen 0-0
Jamaica - USA 1-2


Scharenslijper licht 65-jarige vrouw op

shameete had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 65-jarige Rotterdamse is dinsdag bruut slachtoffer geworden van een scharenslijper. De crimineel troggelde de bejaarde vrouw 1000 euro af.

De man had voor de vrouw voor 400 euro aan messen en scharen geslepen. De vrouw wilde graag pinnen en gebruikte daar het namaak-pinapparaatje van de scharenslijper voor. Daarop ging de man er plotseling met haar pasje vandoor.

Even later bleek er voor 1000 euro met het pasje te zijn gepind. Het is onbekend of de gewetenloze scharenslijper nog meer slachtoffers heeft gemaakt.

Londen wil HIV-testen voor immigranten

j0han en GTV hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan de Britse regering ligt komt er een verplichte HIV-test voor nieuwe immigranten. Groot-BrittanniŽ komt met dat voorstel nadat onderzoek heeft uitgewezen dat het aantal nieuwe besmettingen met het virus met 26 procent is gestegen.

Het aantal besmettingen met HIV steeg vorig jaar van 4909 in 2001 tot 6172 gevallen. Het betreft vooral mensen uit Afrikaanse landen, maar ook Britten die een tijd in het buitenland zijn geweest. HIV kan de dodelijke ziekte Aids veroorzaken.

Wanneer iemand positief wordt getest betekent dat niet meteen dat hij ook het land niet in mag. Zo wil de regering voorkomen dat het wordt gezien als een middel om asielzoekers uit het land te houden.

Britse deskundigen vrezen een nieuwe aids-crisis. Het aantal heteroseksuelen dat met HIV is besmet, is het afgelopen vijf jaar verdubbeld. Het aantal besmette homoseksuelen is gelijk aan het niveau van 1992.

Honden-vertaalapparaat te koop

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Altijd al willen weten hoe je hond zich voelt als hij naast je loopt, zijn voer krijgt of tussen jou en je vriendin op jullie kingsize bed ligt te snurken? Je kunt er nu achter komen, met de hondvertaalmachine.

Van apparaatje, dat de stemming van een hond in verstaanbare Engelse spraak vertaalt, zijn in Japan al 200.000 stuks verkocht. In juni verschijnt het op in de schappen van Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn in augustus aan de beurt.

De machine is er in twee kleuren en een onderdeel ervan komt om de nek van je hond te hangen. Of het vertaalapparaat ook in Nederland op de markt komt is ons niet bekend.

Polderbaan Schiphol na 35 jaar klaar

Maikel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tientallen jaren werd er over gesteggeld, maar nu is hij dan toch eindelijk klaar: de vijfde start- en landingsbaan van Schiphol. De Polderbaan wordt vanmiddag met een speciale KLM-vlucht in gebruik genomen. Oud-bewoners van het gebied waar de baan is aangelegd zijn daarbij de eregasten.

Met de nieuwe baan kan de luchthaven groeien van 460.000 naar 520.000 tot 600.000 vluchtbewegingen per jaar. Voorlopig zal er eerst alleen 's nachts worden gevlogen, maar vanaf juli wordt de baan ook overdag gebruikt. Dan is ook de nieuwe verkeerstoren klaar, die speciaal voor de Polderbaan is gebouwd.

Over de nieuwe baan is jarenlang gediscussiŽerd. Zo werd de bouw jarenlang opgehouden door protesten van Milieudefensie, onder andere door het aanleggen van het zogenaamde 'Bulderbos'. Door de vijfde baan zal het vliegverkeer boven Amsterdam aanzienlijk afnemen. Dat kost een lieve duit, maar liefst 320 miljoen euro.

Ontzenuw de waarheid van de PotD

nummie meldde ons het volgende:
De photo of the day roept vaak vragen op.. bijvoorbeeld of de plaats Fucking echt bestaat in Oostenrijk..
Of er echt een haai bijna een helicopter-redder die er onder hangt heeft gegrepen en 1 die de laatste weken weer opduikt: Het vliegdekschip met de bemanning die in het wit gekleed de woorden "Fuck Iraq" vormen op het dek.
nou die laatste is bijvoorbeeld fake, check het op de volgende URL:
http://www.snopes.com/photos/photos.asp
www.snopes.com

EnquÍte: VS grotere bedreiging dan Irak

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De meerderheid van de Nederlanders vindt de Verenigde Staten een grotere bedreiging voor de wereldvrede dan Irak, zo blijkt uit een enquÍte uitgevoerd door het onderzoeksbureau Intomart in opdracht van het televisieprogramma Netwerk. De ondervraagden kregen een aantal stellingen voorgelegd.

Met de stelling "Nederland moet deelnemen aan een oorlog tegen Irak, als die door de Verenigde Naties wordt gesteund" kon 54 procent van de ondervraagden instemmen, terwijl 31 procent het niet met de stelling eens was. De overige 15% stond neutraal tegenover deze stelling of had geen mening. Een oorlog tegen Irak zůnder de goedkeuring van de Verenigde Naties wordt echter door drie kwart van de ondervraagden resoluut verworpen. Slechts 13% steunt een dergelijk scenario. Het Frans-Duitse initiatief om de wapeninspecteurs meer tijd te geven krijgt de goedkeuring van 65% van de ondervraagden.

Bij de vraag: "Wie is volgens u de grootste bedreiging voor de wereldvrede: Irak, Noord-Korea of de Verenigde Staten?", wees 39% van de ondervraagden de Verenigde Staten aan. Irak wordt door 36% als de grootste dreiging gezien. Noord-Korea, prominent in het nieuws na het her-starten van zijn nuceaire programma, scoort een magere 7%.

Mogelijke aanslag bij Duitse Britse basis

Op een auto bij de Britse landmachtbasis in het Duitse Bruggen, vlak over de grens bij Roermond, is mogelijk een aanslag gepleegd. De auto, die stond te wachten voor de toegangspoort, werd beschoten vanuit vermoedelijk een passerende wagen waardoor de achterruit vernield raakte.

De 20-jarige bestuurder en een 17-jarige medepassagiere kwamen met de schrik vrij. Niemand raakte gewond. De militaire politie zocht direct na de beschieting de omgeving met speurhonden af.

Veel moslimmeisjes mishandeld

In Nederland worden steeds meer allochtone meisjes tussen 12 en 18 jaar mishandeld. Het aantal meldingen bij de hulpverlening en op middelbare scholen stijgt explosief; zo kreeg het Meldpunt Veilig Huis in Utrecht de afgelopen twee jaar tijd tien keer zoveel vragen om hulp van allochtone meiden.

Volgens verklaringen van diverse opvanginstellingen vinden de mishandelingen plaats binnen familie verband. Met geweld proberen vaders en broers de meisjes in het gareel te dwingen en te kiezen voor de eigen cultuur. Vooral de te westerse houding van de moslimmeisjes stuit veel mannen tegen de borst.

Het tv-programma Nova besteedde afgelopen dinsdag in een uitzending ook aandacht aan deze kwestie. De hulpverlening aan de meisjes zou enorm te kort schieten vanwege de lange wachtlijsten. Bovendien heeft iedere regio zijn eigen aanpak.

Rel binnen het Koninklijk huis

Er is een rel uitgebroken binnen de Nederlandse koninklijke familie. Reden is een niets ontziend interview van prinses Margarita (de oudste dochter van prinses Irene) en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn. In twee bladen opent het duo de aanval op de koninklijke familie. Margarita heeft ruzie met haar familie, die haar huwelijkspartner niet kan accepteren omdat deze volgens hen niet van onbesproken gedrag is. Zo laat De Roy van Zuydewijn zich baron noemen terwijl hij dat niet is, en heerst er onduidelijkheid over of hij nu wel of niet een positie heeft bij de ABN Amro

De prinses en haar man voelen zich daarom buitengesloten en in HP/De Tijd en het Duitse blad Stern luchten ze deze week hun hart. Daarin laten ze geen spaan heel van de meestal als hecht getypeerde familie van Oranje. Zelfs koningin Beatrix wordt niet gespaard.

Margarita beschuldigt haar vader, Carel Hugo de Bourbon Parme, van machtsmisbruik. Ook brengt zij naar buiten dat hij een buitenechtelijk kind heeft verwekt bij zijn huishoudster. Verder laat ze zich negatief uit over haar peettante Beatrix, bij wie ze geen gehoor vond na acht gesprekken. Beatrix zou zich niet met de familieruzie wensen te bemoeien.

Kringen rond het hof melden dat de koninklijke familie altijd bereid is om Margarita weer aan de borst te drukken. Een woordvoerder van de Oranjes meldt dat de familie de medewerking van de prinses aan de verhalen betreurt. Uit liefde voor prinses Margarita zouden ze niet op details willen ingaan, hiermee meteen haar echtgenoot buitensluitend. Edwin wordt dan ook gezien als de kwade genius achter de interviews .

Overvaller slachterij doodgereden tijdens vlucht

Razwer en The_T hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een overval van drie man op een slachterij in de Noord-Hollandse plaats Warder is ťťn overvaller tijdens zijn vlucht om het leven gekomen. De overvaller werd geschept door een passerende auto toen hij de A-7 overstak om aan de politie te ontkomen.

Eerder op de avond pleegde hij met twee anderen een gewelddadige overval op de slachterij. Tijdens een steekpartij daar raakten twee mensen gewond.

Andere bronnen melden overigens dat het om een geschil ging betreffende een rituele slachting in verband met het islamitische offerfeest. De neergestoken eigenaar van de slachterij zou niet in levensgevaar verkeren.

BelgiŽ kan Sharon toch vervolgen

wildhagen, nyrem en motown hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In BelgiŽ heeft het hoogste gerechtshof (het Hof van Cassatie) een eerder besluit van een lager gerechtshof inzake de vervolging van AriŽl Sharon, de huidige premier van IsraŽl, verworpen. Hierdoor kan Sharon toch in BelgiŽ worden vervolgd om zijn betrokkenheid bij oorlogsmisdaden gepleegd in de vluchtelingenkampen Sabra en Shatila in Libanon in 1982; daarbij kwamen tussen de 800 en 2000 vluchtelingen om het leven. Een groep Palestijnen wil Sharon via de Belgische wet laten vervolgen voor dat bloedbad.

De reden waarom BelgiŽ AriŽl Sharon kan vervolgen is dat onze zuiderburen sinds 1993 een wet kennen ('de genocidewet') die het vervolgen van oorlogsmisdadigers mogelijk maakt, ongeacht of die in BelgiŽ zijn gepleegd of niet. Het hof van Cassatie maakt wel duidelijk dat Sharon niet vervolgd kan worden zolang hij premier van IsraŽl is.

Israel heeft woedend gereageerd op het besluit en zijn ambassadeur "voor overleg" uit BelgiŽ teruggeroepen.

Ministerie waarschuwt Marokko-gangers

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) waarschuwt Nederlandse toeristen die naar Marokko afreizen om extra voorzichtig te zijn. Volgens BZ kan het openbare leven in Marokko ernstig worden verstoord wanneer er een oorlog tegen Irak uitbreekt.

Het Ministerie vermoedt dat er acties tegen Amerikanen en andere westerlingen in Marokko kunnen volgen als een oorlog tegen Irak aanvangt. In dat geval kunnen toeristische steden het beste worden gemeden aldus BZ.

Joan Gaspart vertrek bij Barcelona

De voorzitter van Barcelona lag zodanig onder vuur dat hij de hamer per direct doorgeeft.

Hij had al aangegeven per 1 maart de taak van voorzitter aan Enric Reyna over te geven. Reyna is de enige vice-voorzitter die Gaspart niet de rug heeft toegekeerd.

Gaspart is al vaker in opspraak geweest. Was het niet om het feit dat hij Figo verkocht aan aartrivaal Real Madrid op de eerste dag van zijn functie als voorzitter, dan was het wel het niet ontslaan van van Gaal toen de Nederlander voor het eerst trainer was voor de Catalaanse club en er niet geod genoeg geprestterd werd. Ook de recentelijke terugkeer van Van Gaal viel niet bij iedereen in aarde. Van Gaal is onlangs al weer ontslagen vanwege de wanprestaties van zijn ploeg.

Gaspart vertrok gisteren na een drie uur durende vergadering omdat het hem het beste leek voor de club om per direct op te stappen. Gaspart was sinds juli 2000 voorzitter van Barcelona, hij volgde Jose Luis Nunez op.

Laatste reviews en specials
special
Fotoverslag GameForce 2019 + Interview
special
Fun met Funda #167 - Rustig wonen in Drogteropslagen
special
Interview Nino Roos (Asterion)
special
Nieuwe bioscoopervaringen: ScreenX- en MX4D-zalen geopend
review
Gemini Man
review
Code Vein
©FOK.nl e.a.