"Mars was ooit nat en warm"

Snuggs vertaalde en submitte het volgende bericht:

De ijskap op de zuidpool van de planeet Mars zou bestaan uit bevroren water en niet uit koolstofdioxide, zoals eerder werd aangenomen. Dit zeggen wetenschappers.

Nieuwe gegevens van een onbemand ruimtevaartuig, dat zich in een baan om de planeet bevindt, tonen aan dat de zuidpool van Mars veel gelijkenis vertoont met onze noordpool. Dit zou er volgens geleerden van het California Institute of Technology op wijzen dat astronauten die de planeet bezoeken, geen tekort aan water zullen hebben.

Minder goed nieuws is, dat de kans klein is dat de planeet ooit bewoonbaar gemaakt zal worden. Koolstofdioxide is namelijk het ingredient dat nodig is om warmte vast te houden op de planeet. De laag koolstofdioxide op de zuidpool is slechts 8 meter dik en dit is beduidend minder dan de hoeveelheid aangetroffen op Aarde en op Venus. Nochtans zijn er aanduidingen dat er vroeger veel meer van deze stof aanwezig was.

Wetenschappers verleggen nu hun doel op Mars. Hoofddoel is niet meer de zoektocht naar water maar naar de verdwenen koolstofdioxide.