Vijf jongeren verdacht van reeks inbraken

kibber herschreef -waarvoor dank- en meldde het volgende bericht, via de newssubmit:

De regiopolitie Amsterdam-Amstelland heeft vijf jongens van 15 jaar oud opgepakt op verdenking van- of betrokkenheid bij ruim 20 inbraken en/of pogingen daartoe.

Drie van hen werden afgelopen zaterdagnacht opgepakt, toen ze probeerde in te breken bij een bedrijf in de Amsterdamse straat Onder de Bogen. De buit, die voor een groot deel bestond uit computers, was al klaar gezet in de bosjes om later meegenomen te worden. Toen de politie arriveerde, kwamen de jongens net het gebouw uit. De drie konden na een korte achtervolging door de agenten worden aangehouden en zijn ingesloten voor verder verhoor. Tijdens dit verhoor bekende de jongens betrokken te zijn geweest bij nog vele andere inbraken.

Na een hierop volgend onderzoek van de politie bleek dat er nog twee handlangers, van eveneens 15 jaar, een grote rol hadden gespeeld bij de inbraken. Volgens de politie zijn deze twee inmiddels ook al voorgeleid voor de officier van justitie. De andere drie waren al voorgeleid en werden met een procesverbaal heengezonden, in afwachting van verdere stappen van justitie.

Volgens de politie is het onderzoek nog niet afgerond.