Van der G. wil gesprek met familie Fortuyn

Sjoerd, Eddow, Spinaze2 en qltel hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marten Fortuyn, de broer van de vermoorde Pim Fortuyn, zegt dat Volkert van der G. met de familie van Pim Fortuyn wil praten. De advocate van Van der G., B. Böhler ontkent dit. Marten Fortuyn verklaarde dat de familie het verzoek kreeg doorgespeeld via het Openbaar Ministerie.

"Voorlopig hebben we daar geen behoefte aan", zegt Marten Fortuyn. "Er wordt nog over overlegd." Fortuyn zei verder dat de advocaten van Van der G. bij het gesprek aanwezig willen zijn. "Daar hebben we überhaupt geen zin in." De familie wil ook vermijden dat de vermeende moordenaar van Pim Fortuyn het gesprek gebruikt om in een goed daglicht bij de rechtbank te komen.

Van der G.'s advocate zei dat haar cliënt niet heeft aangegeven dat hij een gesprek wil. Zijn advocaten hebben in december een brief gestuurd naar de advocaat van Marten Fortuyn. Daarin reageerden ze op een eerder verzoek van Marten Fortuyn om met Volkert van der G. te praten.

In die reactie werd gevraagd of Marten Fortuyn deze wens nog steeds had en als dat zo was onder welke omstandigheden zo'n gesprek eventueel zou moeten plaatsvinden. "Op die brief hebben we nooit antwoord gekregen", zegt Böhler. "Dus we gaan er van uit dat Marten Fortuyn geen gesprek wil."