FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 januari 2003

'Afghaanse terroristen op weg naar West-Europa'

Kiddow had ons via de newssubmit het volgende (herschreven) te melden:

Volgens de Duitse krant Bild zouden vier groepen van vijf terroristen op weg zijn naar West-Europa. Ze zouden allemaal in het bezit zijn van valse Pakistaanse paspoorten, waarmee ze via Bahrein naar Duitsland, Franrkrijk, Groot-Brittanië en Tsjechië willen.

De Duitse krant kreeg die informatie van bronnen binnen de Duitse veiligheidsdiensten en het Bundeskriminalamt (BKA), die de opdracht hebben gekregen uiterst waakzaam te zijn. De terroristen zouden aanhangers zijn van de Pathaanse krijgsheer Hekmatyar, die nauwe banden heeft met Osama bin Laden.

Het bericht in Bild komt kort nadat Otto Schily, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, tijdens een bezoek aan Washington had gezegd dat al-Qaeda nu net zo bedreigend is als vlak voor 11 september 2001. Hij meent dat de berichten van de Amerikaanse inlichtingendiensten dat al-Qaeda zou zijn 'gedecentraliseerd' niet juist zijn.

Gewonden door metro-ongeluk in Londen

Gravit, Carlo/Spooner2k, Pizza_Shooter, pim-fortuyn en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is in het centrum van Londen op het station Chancery Lane een deel van een ondergrondse trein ontspoord en tegen een perron terechtgekomen. De BBC meldt dat zo'n dertig mensen hierbij lichte verwondingen opliepen. Drie personen zijn opgenomen in het ziekenhuis, maar zij verkeren volgens de autoriteiten niet in levensgevaar.

Volgens ooggetuigen brak er na de ontsporing brand uit, maar dit is volgens de Londense brandweer niet het geval. De reddingsdiensten waren snel ter plaatse met ambulances en helikopters. De omgeving van het station werd afgezet en een aantal gebouwen werd ontruimd. Honderden mensen kregen hulp bij het verlaten van het station.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De politie meldt wel dat tot nu toe niets op een terroristische aanslag wijst.

Gezocht: Nieuwsposters voor de managers

Wil jij meehelpen met de Fok! sportmanagers?
Dat zou goed uitkomen want we zijn namelijk weer op zoek naar enthousiaste nieuwsposters. Ben je geinteresseerd in sport en bezit je een goede kennis van de Nederlandse taal stuur ons dan een sollicitatie mail.

We zijn op zoek naar 4 nieuwe mensen, dus er is een redelijke kans dat jij het wordt. Het gaat dus om allround nieuwsposten, dat betekent dus op de competitiemanager, de F1 manager en andere toekomstige sportmanagers. Mocht je alleen in voetbal geinteresseerd zijn mag je ook reageren want 2 van de 4 mogen ook best voetbal-freaks zijn.

We gaan uit van minimaal 20 posts per maand dus dat moet wel te doen zijn, er kan nieuws binnenkomen via de nieuwssubmit of je gaat zelf op zoek naar de nieuwe facts. Spreekt dit je aan? Stuur dan snel een mailtje en misschien ben jij binnenkort ook Fok! crewlid met je eigen tag en @fok.nl mailadres (om maar iets heel stoers te noemen ).

Je kunt je sollicitatiemail sturen naar competitiemanager@fok.nl, vermeld hier hoeveel je ongeveer online bent, wie je bent uiteraard en wat je interesses zijn. Dit kan tot vrijdag 31 januari 20.00 uur.

Groeten,

De managercrew.

PS vergeet niet je nick erbij te zetten

Interview: Good Charlotte

Na het lyrisch worden bij het horen van hun single 'Lifestyles of the Rich and Famous' op 3FM en het horen van hun album, kreeg ik ook nog eens de kans om de heren van Good Charlotte persoonlijk aan de tand te voelen. Die kans kon ik natuurlijk niet laten gaan en zo stond ik afgelopen week in de lobby van het American Hotel in Amsterdam.



Een kort babbeltje over hoe ze bij elkaar zijn gekomen, wat ze vinden van Nederland en wat ze doen met Kelly Osbourne!

Met dank aan musichead.org voor het mogen gebruiken van bovenstaande afbeelding.

Man schiet zichzelf dood bij afranselen hond

Een man uit Winchester heeft zichzelf doodgeschoten toen hij zijn hond met zijn geweer afranselde.

De politie uit Winchester zegt dat zijn vrouw hem gevonden heeft met hondenbeten en een schotwond. Hij is in het Winchester Medical Center gestorven.

De politie zegt dat het geweer afgegaan moet zijn toen hij op zijn 30-pond wegende Shar-Pei insloeg. Het geweer was gebroken, en er zat bloed en haar van de hond op.

Een dierenarts heeft de de hond in bescherming genomen. "Er zijn geen woorden voor hoe ernstig het dier verwond was".

Zware vuurwerkbom ontploft in Landgraaf

Razer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanacht om omstreeks 02:15 uur heeft een vuurwerkbom in Landgraaf een geparkeerde personenauto zwaar beschadigd. Bij de explosie braken ook ruiten van zeven huizen. Buurtbewoners zeggen dat ze nadat ze door de harde knal werden opgeschrikt een auto met gierende banden hebben horen wegrijden.

De getroffen auto is van een van de bewoners van de straat. Over het motief en de dader(s) van de aanslag is nog niets duidelijk.

Voorzitter Raad Moskeeën boos op Hirshi Ali

De voorzitter van de Raad van Moskeeën in Nederland, A. Karagül, vraagt zich af of Hirsi Ali nog wel Kamerlid kan worden. Dit naar aanleiding van haar uitspraken over de profeet Mohammed. In de Tweede Kamer heeft zij volgens hem een functie als vertegenwoordiger van de bevolking. Wie vertegenwoordigt zij dan, zo vraagt hij zich af.

Voorzitter Karagül vindt haar uitspraken in dagblad Trouw zeer onvolwassen en meent dat moslims haar niet serieus moeten nemen. Bovendien vindt hij het jammer dat de krant zo veel aandacht aan Hirsi Ali besteed. Karagül die ook psychiater is, zou haar graag naar zijn collega's verwijzen.

De voorzitter van de Nederlandse moskeeënraad zegt dat de moslimgemeenschap binnenkort overleg zal hebben over het aankomende VVD-Kamerlid om een gezamenlijk standpunt in te nemen.

Menselijk DNA op muziek gezet

BaRdman en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een team van Spaanse wetenschappers van het Madrileense Ramon y Cajal Hospital hebben het menselijke DNA in muziek omgezet en gaan dit op cd uitbrengen. Naar verluidt klinken de melodietjes als new age-achtige easy listening. De wetenschappers noemen hun creatie "de audio-versie van de blauwdruk van het leven". De cd Genoma Music komt volgende maand op de markt.

Het team van wetenschappers ging, geïntrigeerd door het effect van muziek op mensen, op zoek naar aanknopingspunten in ons genetisch materiaal. Ze 'ontrolden' de dubbele spiralen van het DNA en kenden aan de primaire bestanddelen, de stikstofbasen thymine (T), guamine (G), adenine (A) en cytosine (C), respectievelijk de muzieknoten re, sol, la en do toe.

Vervolgens schreef componist Richard Krull aan de hand van de volgorde van die bestanddelen in een aantal DNA-strengen, zoals bijvoorbeeld AGCGTATACGAGT, muziekpartituren. Dit werd met percussie, klassieke gitaar en enkele andere instrumenten uitgevoerd en dat leverde "rudimentaire maar leuke stukjes muziek" op.

Volgens een artikel op de website van Planet Internet is ironisch genoeg een van de mooiste nummers, een nummer dat gebaseerd is op het gen Connexin 26. Dit gen veroorzaakt, als er een mutatie optreedt, doofheid.

Australian Open: Uitslag finale zusters Williams

www.sportone.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Serena Williams heeft haar vierde grand-slamtitel op rij weten te winnen. In een zustergevecht won zij van haar zus Venus in de finale van de Australian Open. Serena won de eerste set met 7-6, stond de tweede met 3-6 af en was in de beslissende reeks met 6-4 de sterkste.

De zegereeks van Serena begon vorig jaar in Parijs met de Franse Open. Daarna won ze Wimbledon, de US Open en nu dus de Australian open. In alle finales was haar zus Venus de verliezend finalist.

Nieuwe SQL-worm zorgt voor veel problemen

Sorcerer, BladE-l----, TheRoBBeR, Intrepid, Marnvin, griphin, lo3k en CorteX hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het internetverkeer ondervindt sinds vanochtend (in met name Azië) hinder door een nieuwe SQL-worm, die zich richt op MSSQL-servers van Windows2000. In die MSSQL-server van Windows 2000 zit een bug, waarvan een worm (een soort virus) gebruik kan maken. De worm veroorzaakt onder andere grote hoeveelheden dataverkeer. Ook worden DNS-rootservers, die ervoor zorgen dat een naam als 'www.fok.nl' kan worden vertaald in een IP-adres, aangevallen.

Iedereen die gebruikt maakt van de genoemde server, wordt aangeraden een update te downloaden van de site van Microsoft. Besmetting gebeurt niet alleen door het openen van bijvoorbeeld een virusmail, want je kunt ook gewoon via het internet besmet raken.

Zie voor meer informatie ook dit bericht op Tweakers.net.

CD Review: Schwarz - Cheesy



Als je nog nooit hebt gehoord van de band Schwarz dan is dat niet raar, maar zeker wel jammer.

Sinds 01-01-2003 is het laatste album van de Spaanse psychedelische, electro, zweverige, spacerock band Schwarz 'Cheesy', ook in Nederland in de platenzaak te vinden. Tijd om de psychedelische achtbaan te nemen voor een proefrit!


TitelCheesy
ArtiestSchwarz
LabelAstro Discos
Release datum NL01-10-2003
Lengte46:36
GenreSpace-rock

Hirsi Ali valt profeet Mohammed keihard aan

Ayaan Hirsi Ali die namens de VVD de Tweede Kamer ingaat haalt ongekend fel uit naar de profeet Mohammed in dagblad Trouw van deze zaterdag. Volgens haar is Mohammed een perverse tiran wiens leer fel gekant is tegen de vrije meningsuiting.

Hirsi Ali: ,,Mohammed is, gemeten naar onze westerse maatstaven een perverse man. Een tiran. Als je niet doet wat hij zegt, loopt het verkeerd met je af. Dat doet mij denken aan al die megalomane machthebbers in het Midden-Oosten: Bin Laden, Khomeini, Saddam''.

Volgens Hirsi Ali is Mohammed als individu verachtelijk: ''Mohammed zegt dat een vrouw binnenshuis moet blijven, een sluier moet dragen, bepaald werk niet mag verrichten, niet hetzelfde erfrecht heeft als haar man, gestenigd moet worden als zij overspel pleegt - ik wil laten zien dat er ook een andere werkelijkheid is dan de 'waarheid' die, met behulp van Saoedisch geld, over de wereld wordt verspreid.''

Hirsi Ali vindt moslims overigens niet achterlijk: ,,Ik vind de islam - je overgeven aan de wil van Allah - een achterlijk uitgangspunt, maar dat wil niet zeggen dat ik de dragers van het geloof ook achterlijk vind''

Hirsi Ali is ervan overtuigd dat de islam zijn langste tijd heeft gehad. De aanslagen van 11 september 2001 hebben volgens haar het eind van de godsdienst ingeluid. Maar ook christelijk Nederland moet volgens haar kritisch kijken naar het eigen geloof. ,,Ik denk dat de meeste mensen die zichzelf gelovig noemen in wezen atheïst zijn. Ze vermijden de vraag of ze werkelijk in God geloven en verliezen zichzelf in afgeleiden''.

Vrouw klaagt gemeente aan om ganzenbeet

Een vrouw uit West Palm Beach in Florida klaagt de stad aan omdat ze door een gans in haar voet is gebeten. De vrouw was met haar zoontje in een publiek park aan het wandelen toen de gans naar haar zoontje uithaalde, de vrouw sprong er tussen en vervolgens beet de gans de vrouw in haar voet. Ganzen zou zich niet in het park mogen ophouden volgens de vrouw.

"Hij was aan het gakken en keek naar me alsof hij nog een keer zou aanvallen" verklaarde de vrouw. De vrouw beweert haar stuitje te hebben gebroken nadat ze gevallen was door de aanval van de gans.

In de aanklacht staat dat de gans in kwestie een geschiedenis heeft van agressiviteit maar dat de gemeente geen bordjes had opgehangen.

De gemeente verklaarde vervolgens dat ze niet bordjes voor de overduidelijke gevaren van het park kon neerzetten, de gans is na het incident verwijderd. Een enkele maanden later zijn alle ganzen uit het park verwijderd.

Rotterdam CS veiligheidsrisicogebied

Vanaf één februari is Rotterdam CS een aangewezen veiligheidsrisicogebied, dit betekent dat iedereen die zich in dit gebied bevindt, tot en met één mei, door de politie zonder aanleiding mag worden gefouilleerd.

Reden van de aanwijzing tot veiligheidsrisicogebied is het 'uitgaansgeweld' in het gebied, tussen mei 2001 en december 2002 zijn er in het gebied 138 misdrijven geregistreerd. De meeste misdrijven vonden 's nachts en in het weekeinde plaats.

In de buurt van het station zelf zijn al 24 camera's geplaatst. Alle personen die geregistreerd staan als lastpost of aggresief moeten per één september officieël van het gebied verwijderd zijn.

Onderzoek Van der G. loopt vertraging op

Door een meningsverschil tussen het Pieter Baan Centrum en het ministerie van Justitie heeft het onderzoek naar de toerekeningsvatbaarheid van Volkert van der G. onnodige vertraging opgelopen. Het onderzoek zou nog amper van start zijn gegaan terwijl Van der G. al drie weken in het centrum verblijft.

Een van de problemen is dat het centrum van mening is dat Volkert in de groep geplaatst moet worden om hem zo te kunnen observeren ten opzichte van andere mensen. Hiermee hopen de onderzoekers een beeld te kunnen krijgen van hem. Sinds hij in het centrum zit is hij echter geïsoleerd gehouden.

Op last van minister Donner van Justitie verblijft hij in een speciale cel die met camera's is uitgerust. Dit soort cellen wordt normaal gebruikt voor agressieve verdachten. Wanneer er woensdag nog geen overeenkomst is tussen beide partijen dan zal een rechter mogelijk uitspraak moeten doen over de zaak.

Supermarkten gooien tonnen weg

De supermarkten in Nederland hebben in december vorig jaar veel te veel luxe kerst artikelen ingeslagen. De consument kocht veel minder dan verwacht. Het gevolg hiervan is dat veel artikelen als hazenruggen, paling, zalm en kerststollen richting de vuilverwerking zijn gegaan.

Directeur van Sita Food Recycling, Paul van den Eijnde, verklaarde al veel langs hebben zien komen. Hij schatte dat er circa 25% meer te verwerken was dan het vorige jaar. De supermarkten moeten in de zomer al bestellen hoeveel ze in december geleverd willen hebben, dit is mede een oorzaak van het probleem aldus Van den Eijnde. Hij wilde niet zeggen om hoeveel tonnen voedsel het precies gaat.

Losgeslagen auto richt flinke chaos aan

AnTjUh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 80-jarige man heeft donderdag in Purmerend voor flink wat chaos gezorgd toen hij zijn auto aan het repareren was. De man wilde een gerepareerde lamp uittesten, maar draaide de contactsleutel iets te ver. De auto stond in zijn versnelling en begon zonder inzittende te rijden. De eigenaar achterlatend.

De auto reed door een tuinhek en kwam tegen een woonhuis aan. Daarop kaatste de wagen terug, reed een ander tuinhek kapot en 'ontwortelde' een houten paal in het trottoir.

Daarop reed de wagen honderd meter verderop een geparkeerde auto aan. En weer kaatste het voertuig terug om tegen een andere geparkeerde auto aan te rijden. Beide wagens kwamen vervolgens tegen een boom tot stilstand.

Ex-boef doodt 3 gevangenismedewerkers

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ex-gedetineerde man is in Siberië de gevangenis, waar hij een tijdje had gezeten, binnengelopen en heeft daar drie medewerkers doodgeschoten.

Het drama vond plaats in het dorp Charjoezovka. De 53-jarige man kwam binnen en schoot drie mensen dood. Een andere medewerker raakte gewond toen hij de dader tegen wilde houden. Na de afrekening ging hij naar een ander dorp, waar hij nog eens een vrouw vermoordde. Daarop schoot de politie hem dood.

Jong duo veroorzaakte veel graffiti schade

Graffiti; talloze Nederlanders storen zich er mateloos aan en het verwijderen ervan kost handen vol geld, maar in Den Haag kan men een deel van die kosten wellicht verhalen op de daders. De politie Haaglanden heeft namelijk twee jongens (15 en 16 jaar) opgepakt die vorig jaar veel graffiti gespoten hebben op woningen en andere objecten in Den Haag en omgeving.

De twee spoten vooral een zogeheten 'tag' met de letters ET. Het kostte zeker enkele tienduizenden euro's om de bekladdingen te verwijderen. Hagenaars die hun eigendom met deze tag besmeurd vonden, kunnen zich melden bij de politie; die zal proberen de schade op het duo te verhalen.

Racisme klacht tegen radio Q-Music

Tegen twee DJ's en de directie van het Belgische radiostation Q-Music, wat ook in de grensstreek en via internet valt te beluisteren, is een klacht ingediend wegens racisme, aanzetten tot rassenhaat en het uiten van racistische opmerkingen in het openbaar.

De klacht is afkomstig van een luisteraar die zich ernstig stoorde aan uitlatingen van Q-musicpresentatoren Erwin Deckers en Sven Ornelis. Die vergeleken de tennis-zusjes Williams, na hun overwinning in de Australian Open op de Belgische tennissters Clijsters en Henin, met "bosapen''.

Alsof dit nog niet genoeg was gaven ze de luisteraars ook nog eens een platform om hun denigrerende opmerkingen over Serena en Venus Williams via de radio te verspreiden, aldus de boze luisteraar. Hij heeft een kopie van de klacht verstuurd naar de Liga voor de Mensenrechten en naar het Centrum voor Racisme en Gelijkheid van Kansen.

Excuses

Erwin Deckers en Sven Ornelis hebben zich inmiddels verontschuldigd tegenover de luisteraar die klacht had ingediend. Ze hebben een lang gesprek gehad met de luisteraar en hem aangeboden om in de uitzending de zaak recht te komen zetten.

De boze luisteraar blijft er echter bij dat de twee presentatoren "grof" zijn geweest tijdens de uitzending en trekt zijn klacht niet in. Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding neemt de feiten ernstig. Eerst zullen ze de uitzending op cassette aanvragen als bewijsmateriaal en dan kan de raad van bestuur beslissen of het op zijn beurt een klacht zal indienen.

Q-Music directeur Bert Geenen benadrukt dat de twee niet ontslagen zullen worden. Volgens hem staan Deckers en Ornelis juist bekend als anti-racistisch. Als een luisteraar in de uitzending racistische woorden gebruikt, wordt die door hen op zijn plaats gezet, aldus Geenen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.