Liquidatie Heineken ontvoerder Cor v Hout [Update]

Saskiaa, sh4d0wman, richsli, SeeS, Wadizzer, rebelle, Beetle, iemoe , gerritdekzjl , Syst3m_3rr0r en GekkeJoepDeVola hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amstelveen is vanmiddag Heineken ontvoerder Cor van Hout doodgeschoten toen hij uit een restaurant kwam lopen.

Tijdens de schietpartij rond 13.30 uur op de Dorpsstraat raakte nog een tweede man gewond. Die is overgebracht naar het ziekenhuis.

De schutter, die met nog iemand op een rode motor zat, is gevlucht. Hij maakte gebruik van een automatisch wapen. De politie maakt met behulp van een helikopter jacht op de daders.

Klepper

Cor van Hout ontvoerde in 1983 samen met vier anderen de Nederlandse biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Daarbij maakten ze 35 miljoen gulden buit, maar al snel na de ontvoering werd Van Hout opgepakt en veroordeeld tot 12 jaar celstraf. Na zijn vrijlating dook hij in de wereld van de drugs en prostitutie, waarin hij grote belangen opbouwde.

Van Hout werd in 1998 veroordeeld tot vierenhalf jaar cel wegens drugshandel en wapenbezit. Twee keer was hij het doelwit van een aanslag; in 1996 raakte hij zwaar gewond, bij de tweede kwam hij met de schrik vrij. Die laatste aanslag werd in verband gebracht met de liquidatie van Amsterdamse topcrimineel Sam Klepper.