Verdachte badkuip moord vrijgelaten

De 36-jarige Krish J. uit Veendam, die in december werd aangehouden in verband met de moord op de 14-jarige scholiere Varscha Mohansingh uit Wildervank, is gisteren vrijgelaten. Er zouden onvoldoende redenen zijn om de uit Suriname afkomstige Hindoestaan als verdachte van de badkuipmoord zien.

De Surinaams-Hindoestaanse Varscha werd op 23 september dood in de badkuip van haar ouderlijke woning in Wildervank aangetroffen. De nu vrijgelaten verdachte is een bekende van de familie.

De politie zei in december een schat aan bewijzen tegen J. te hebben, maar volgens zijn advocaat Klopstra zijn die heel mager. Een groot deel van de bewijzen van de politie is inmiddels ook met succes door hem weerlegd. Krish J. heeft volgens zijn raadsman ook vrijwillig DNA afgestaan. Klopstra zegt dat de politie behoorlijke fouten heeft gemaakt bij het onderzoek. Zo is volgens hem het vermoedelijke tijdstip van het overlijden van Varscha niet onderzocht en heeft de politie na de vondst van het dode meisje de sporen in het huis niet direct veiliggesteld.

Het OM ziet de vrijlating van Kris J. als een flinke streep door de rekening, maar blijft de man wel als verdachte beschouwen.