FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 5 januari 2003

Energieuitbarstingen India blijven onverklaard

Al bijna twee maanden doen zich in Rajkot, India gebeurtenissen voor die uit een science-fiction film zouden kunnen komen: Onverklaarbare uitbarstingen van energie dat geen licht veroorzaakt, maar ramen laat rammelen, barsten in betonnen structuren veroorzaakt en vloertegels uit hun plek haalt.

Dit berichtten wij al eerder in dit bericht op de Frontpage. Hier zouden seismologen een onderzoek gaan starten.

De tests uitgevoerd door een team van seismologen van de Indian Meteorological Department zijn echter niet in staat gekomen om dit mysterie te ontrafelen.

Vandaag heeft het team een voorlopig rapport aan de directeur-generaal van meteorologie, H.V. Gupta overhandigd, maar zonder antwoorden.

"Het observatorium dat we in Rajkot opgezet hebben heeft geen definitieve conclusies gegeven", zegt Gupta. Het team heeft workstations opgezet om de uitbarstingen te monitoren, maar op 1 januari, toen opnieuw een mysterieuze "explosie" Rajkot op zijn grondvesten liet trillen, werd er geen significante data opgenomen.

Er zijn drie theorieën. De eerste verklaring zou zijn dat de "explosies" schokgolven zijn die veroorzaakt worden door gevechtsvliegtuigen die door de geluidsbarrière vliegen.

De Indian Air Force (IAF) echter weerlegt deze theorie. De IAF heeft een fighter squadron in Jamnagar, maar niet bij Rajkot. "Het wordt altijd gepland als een gevechtsvliegtuig door de geluidsbarrière gaat vliegen, en wordt nooit ondernomen boven bevolkte gebieden", zegt een senior IAF officier.

De tweede verklaring zou zijn dat "artillerie vuur" of mijnwerkzaamheden de oorzaak zouden zijn. De Rajkot autoriteiten nochtans zeggen dat er geen mijnwerkzaamheden of militaire activiteiten in de omgeving plaatsvinden.

De derde mogelijkheid die wordt geopperd is dat er sprake is van een zeldzame vorm van seismische activiteit. "Kort voor de verwoestende aardbeving in Bhuj werden er gelijksoortige uitbarstingen gerapporteerd vanuit Bhavnagar" beweert Santosh Mehta, een inwoner van Rajkot. Uit metingen konden er echter geen conclusies getrokken worden.

CDA ziet geen coalitie met de SP

Vanavond was in Netwerk het debat te zien tussen CDA-leider Jan-Peter Balkenende en de voorman van de SP Jan Marijnissen. Balkenende maakte daarin duidelijk dat hij niet denkt dat er met de SP te regeren valt.

Volgens Balkenende zal de SP voor een regeringscoalitie niet voldoende compromissen kunnen sluiten; met name wat de bezuinigingen op Defensie betreft. Dat geld wil Marijnissen aan lage inkomens en de zorg besteden. Maar de SP-leider kon desgevraagd niet voorrekenen hoe hij zijn plannen wil financieren.

Marijnissen verweet op zijn beurt het CDA te weinig op te komen voor de sociaal zwakkeren.

-
Herhaling Netwerk vannacht tot 02:00 via Nederland 1.
Of lees een samenvatting op Nederland Kiest.nl.

Granaat in A'damse moskee gegooid

Wisp en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Amsterdamse moskee aan de Baden Powellweg is naar nu blijkt vrijdagnacht een handgranaat gegooid.

De politie dacht in eerste instantie dat er een raam was ingegooid, maar nader onderzoek door de technische recherche wijst aan dat een handgranaat is ontploft.

Tijdens het eerste onderzoek trof de politie een vernield raam aan én een voorwerp waarmee het was ingegooid. Toen bij daglicht bleek dat de schade aanzienlijk was en een aantal gaatjes in de muur van de wasruimte werden gezien, schakelde de politie de recherche in. Die ontdekte vervolgens deeltjes van een handgranaat, een type dat niet geschikt is om brand te stichten.

Op het moment van de ontploffing was niemand in de moskee aanwezig. Een getuige zag na de klap wel twee jongens op een bromfiets wegrijden.

Krokodillen tegen voetbalfans

De Roemeense club Steaua Nicolae Balescu is het rellende publiek zat en denkt aan een nieuwe manier om de fans ervan te weerhouden het veld te bestormen. Een gracht gevuld met krokodillen moet zelfs de meest geharde hooligan even aan het denken zetten. De voorzitter van de club zegt eenvoudig aan krokodillen te kunnen komen en slachtafval om ze te voeden.

De gracht zal breed genoeg worden gemaakt dar er niet overheen kan worden gesprongen, verwarmd zijn tijdens de winter en ver genoeg van het veld dat er geen spelers in zullen vallen.

Nieuw op de Frontpage: Het weerbericht

Al meerdere keren werd er in Feedback om gevraagd (zoek op "weerbericht"), maar altijd werd hier van onze kant wat afwijzend op gereageerd. Het idee vonden we goed, maar we zagen in dat het geen doen was dat handmatig iedere dag bij te moeten gaan houden.

Maar vandaag kunnen we jullie met gepaste trots toch het weerbericht presenteren. Het weerbericht is actueel en wordt meerdere keren per dag ververst door het KNMI.

Je vindt het weerbericht op de indexpagina van de Frontpage in het blokje "Het Weer". Veel plezier ermee!

Veel doden bij dubbele aanslag Tel Aviv

CorteX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een dubbele zelfmoordaanslag in Tel Aviv zijn minstens 15 inwoners van Israël gedood en tientallen anderen gewond geraakt.

In de omgeving van het busstation ontploften binnen enkele minuten twee bommen, waarbij ook de Palestijnse daders om het leven kwamen.

De twee aanslagen zijn inmiddels al opgeëist door de radicale islamitische Jihad.

SP ten strijde verhoging ziektenkostenpremie

Tijdens de start van de SP-verkiezingscampagne heeft de lijsttrekker van de SP Jan Marijnissen vanmiddag in Tilburg een nieuwe actie van zijn partij gestart: Tweemaal nominaal is één schandaal. De SP trekt hiermee ten strijde tegen de asociale verhoging van de nominale ziektenkostenpremie en geeft aan vóór een ziektekostenverzekering naar draagkracht te zijn.

Marijnissen riep Wouter Bos op om zich bij de actie aan te sluiten. Bos nam namelijk tijdens het RTL-debat van afgelopen vrijdag ferme taal in de mond over de ziektekostenmaatregelen van het kabinet-Balkenende.

In zijn toespraak daagde Marijnissen ook Bos en Balkenende uit kleur te bekennen en aan te geven welke richting zij na 22 januari op willen met dit land: ''Wordt het socialer of nog liberaler?'' was zijn vraag.

Zalm: Integratiebeleid is mislukt

VVD-leider Zalm heeft vanmiddag bij de officiële start van de VVD-verkiezingscampagne gezegd dat het integratiebeleid in Nederland de afgelopen 30-jaar mislukt is. Volgens Zalm is gebleken is dat integreren met behoud van een eigen identiteit voor nieuwkomers nooit heeft gewerkt. "Allochtonen zijn oververtegenwoordigd in uitkeringen en gevangenissen en blijf-van-mijn-lijf-huizen. Nieuwkomers die wel geïntegreerd zijn, hebben dat eerder ondanks dan dankzij het Nederlandse beleid bereikt."

Zalm wees erop dat in de grondwet vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst zijn opgenomen, maar dat dat geen vrijbrief is voor beledigingen of discriminatie. "Een beroep op de bijbel, de koran of welk heilig schrift dan ook, geeft niet het recht tot discriminatie. Alle mensen zijn gelijkwaardig."

Stoppen regelgeving bedrijfsleven

Ook zei Zalm dat dat de overheid moet stoppen ''met het bedrijfsleven voor de voeten te lopen''. Er moet een einde komen aan de regelzucht vanuit Den Haag volgens Zalm. Dat zou een besparing opleveren van 2 miljard euro.

Verder vindt Zalm dat het CDA nu eens openheid moet geven over haar financiële agenda.

Automobilist steekt jongen neer om sneeuwbal

Saint_One, RobbieRob, gerritdekzijl en Unox hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam is een jongen (15) neergestoken nadat hij met sneeuwballen een auto bekogelde. De bestuurder stapte boos uit en stak de jongen neer.

Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. De dader heeft zichzelf aangegeven bij de politie en is ingesloten. Het incident vond plaats in de wijk Zevenkamp.

GroenLinks wil proeftijd ministers

De Heinsbroek- of Bomhoff-proefperiode, zo zou volgens Femke Halsema van GroenLinks een proeftijd van honderd dagen voor nieuwe bewindslieden genoemd kunnen worden. Na de eerste honderd dagen voert de Kamer een functioneringsdebat met de premier, die zich dan moet verantwoorden over het optreden van zijn collega's. Functioneert een bewindspersoon niet voldoende, dan kan hij of zij zonder veel politiek tumult worden vervangen door een partijgenoot.

De PvdA heeft begin vorig jaar iets soortgelijks voorgesteld. Toenmalig fractievoorzitter Melkert kwam met de suggestie na honderd dagen bewindspersonen af te rekenen op hun prestaties. Het ging daarbij echter om een evaluatie.

Het CDA ziet een proeftijd niet zitten. Een minister of staatssecretaris heeft het vertrouwen van het parlement of niet, aldus een woordvoerder. Ook de SP vindt het een overbodig voorstel. ''Als een minister faalt, kan je die altijd wegsturen, ook op de 101e of 99e dag. Ik ben niet van plan tot de honderdste dag te wachten als een bewindspersoon faalt'', aldus SP-leider Marijnissen.

VVD: Onderdrukking moslimvrouwen stoppen

Bij de start van de VVD-verkiezingscampagne in Rotterdam heeft EU-commissaris en VVD-erelid Frits Bolkestein fel uitgehaald naar mensen die de onderdrukking van moslimvrouwen willen vergoelijken: ''Een grote groep vrouwen wordt in onze samenleving het slachtoffer van discriminatie in de directe omgeving en de VVD wil daartegen haar stem verheffen'', aldus Bolkestein.

Bolkestein vindt dat de achterstelling van moslimvrouwen niet vergoelijkt mag worden met een beroep op de multiculturele samenleving: ''De slagzin "integratie met behoud van identiteit" verwerp ik'', zei Bolkestein. Ook moeten organisaties die zich inzetten voor minderheden, maar geen bijdrage leveren aan de integratie, geen subsidie meer krijgen.

Imams die haat prediken en het slaan van moslimvrouwen bepleiten moeten het land worden uitgezet vindt Bolkestein, daarmee VVD lijstrekker Gerrit Zalm herhalend die dat vorige week in Nova ook al aanhaalde.

Bolkestein verwijt de PvdA en D66 dat die in het verleden geen steun gaven aan voorstellen van de VVD om de immigratie te beperken, de integratie te verbeteren en tegelijkertijd discriminatie keihard aan te pakken.

Gestolen vliegtuig veilig geland [Update]

Salvad0R had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse stad Frankfurt is vanmiddag lange tijd in de ban geweest van een man die dreigde een gestolen Cessna vliegtuig neer te laten storten op het hoofdkwartier van de Europese Centrale Bank. Het vliegtuigje is inmiddels veilig geland op het vliegveld van Frankfurt.

Het vliegtuig werd om 14.55 uur gekaapt in het stadje Babenhausen, aldus de politie. Een helicopter achtervolgde de Cessna om het van de stad weg te krijgen. Het vliegveld van Frankfurt werd gesloten. Verschillende flatgebouwen en straten werden geëvacueerd.

De motieven voor de actie zijn nog onduidelijk. Volgens een Duitse zender zou hij de doden van het Amerikaanse ruimteveer Challenger hebben willen herdenken en CNN hebben willen spreken. Volgens de luchtverkeersleiding heeft de man echter geen eisen gesteld.

Game Review: Pro Evolution Soccer 2

De intro van de opvolger van het beste voetbalspel voor de PS2 ooit, Pro Evolution Soccer 2, begint met het spelen van het liedje "We Will Rock You!" van Queen. Dit wordt gecombineerd met foto's en animaties van wat ons te wachten staat. Ik hou niet zo van intro's en al helemaal niet van voorgerenderde animaties (ook al zien ze er erg gelikt uit) dus na een minuutje druk ik toch voorzichtig maar eens op een knop... Het menu verschijnt en ik moet toegeven dat ik onder de indruk ben van de hoeveelheid speltypen en de mogelijkheden die worden getoond in het grafisch zeer strakke menu. Het eerste plusje is binnen.

Geen slechte kussers in Nederland

j0han, Swoods en Master hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland heeft geen slechte kussers. Dit is de conclusie van het Romantiek Rapport 'De Kus in Kaart' van uitgeverij Harlequin. Geen van de ondervraagden in ons land geeft zijn of haar partner het cijfer 1. In het buitenland komt de Deense man er het slechts vanaf. Bijna 6 procent moet het doen met de laagste score.

De meeste Nederlandse mannen (43 procent) waarderen de zoenkwaliteiten van hun partner met een 8. Andersom geeft 40 procent van de vrouwen hun partner hetzelfde cijfer. Ook werd onderzocht waar het liefst gekust werd. 'Overal, met de juiste partner', was hierbij het meest gegeven antwoord.

In het buitenland vinden veel mensen hun partner de perfecte kusser. Ruim 23 procent van de mannen en 22 procent van de vrouwen geeft een 10 als waardering. In Nederland ligt het lager. Hier blijven we steken op respectievelijk 10 en 14 procent.

Sunny naakt uit Idols

Tijd voor een portie erotiek op de Weblog
Vandaag in de spotlights : Sunny!
De welbekende "manager" van het programma Idols was laatst al te zien bij het prgramma De broertjes toen zij op de erotiekbeurs was!
Op die zelfde beurs was Foxy Magazine ook en die heeft daar wat foto's van haar geschoten

Persoonlijk vind ik haar maar niks . Veels te skraal en grote tepels! Maar goed.... (post ook ff je persoonlijke mening)

Klik hier voor foto 1 & 2.

Foxy Magazine

Game Review: Project Nomads

't jaar is maar net begonnen en nu al vond ik een game die 't reviewen waard is: Project Nomads. Op dit moment alleen nog verkrijgbaar voor de pc, maar binnenkort ook voor de X-Box.

Door een grote ramp is de planeet van de Nomads uit elkaar geklapt en bestaat nu uit vliegende eilandjes. Op enkele ervan zijn nog overlevenden. Maar pas op, ze zijn niet allemaal even aardig!

3 nomad vrienden worden tijdens een van hun vluchten tussen de vliegende eilandjes door neergeschoten. 2 worden gevangen genomen door de Sentinals. Jouw missie als achterblijver: Door slim inzicht, met behulp van magische items en soms bruut geweld je vrienden uit de handen van de Sentinals redden.
Je bent een van de Nomads (welke mag je zelf kiezen) en samen met je vliegende eiland werk je je weg door een hele zooi levels vol gevaren en uitdagingen!

Snoepjes nekken bankrover

In Marked Tree, een kleine gemeenschap nabij Little Rock, Arkansas, is een 33 jaar oude bankrover wel op een heel domme manier tegen de lamp gelopen.

Eenmaal bij de bank sloeg hij het glas van de deur in en ging de bank binnen. Tijdens deze actie ging het alarm af en keek hij rechtstreeks in de beveiligingscamera's van de bank. Toen hij er achter kwam dat al het geld weg was omdat de bank gesloten was nam hij maar een wekkerradio en een hand vol met snoep mee.

Tijdens zijn vlucht at hij de snoepjes op, het enige wat de politie hoefde te doen was het volgen van het snoep papiertjes spoor wat de man had aangelegd. Hij werd gearresteerd en opgebracht voor roof en andere zaken. De snoepjes die hij had gestolen waren 'Dum-Dums.

Veel doden bij geweld Algerije

In Algerije is gisteren een bloedbad aangericht bij een aanval op een konvooi met veiligheidstroepen nabij de stad Batna; zeker 43 mensen vonden de dood. De Algerijnse pers meldt dat een groep gewapende moslimextremisten achter de aanval zit.

Ook in de omgeving van de stad Blida, ten zuiden van Algiers, vielen 13 doden door geweld van extremisten.

In Algerije woedt al jaren een terreurstrijd sinds de militaire top in 1992 de parlementsverkiezingen annuleerde, omdat het inmiddels verbannen radicale Islamitisch Reddingsfront (FIS) die dreigde te winnen. Die strijd heeft al meer dan 100.000 levens gekost. Het bewind in Algerije houdt de Gewapende Islamitische Groep (GIA) hoofdverantwoordelijk voor het extremistische geweld.

Bijziende hardlopers verdwalen

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee bijziende Engelsen uit Barnsley die meededen aan een loop van 75 kilometer, raakten 18 uur verdwaald omdat ze allebei hun bril vergeten waren. Barry Bedford en Les Huxley hadden eigenlijk om het dorpje Rotherham (South Yorkshire) moeten rennen, maar kwamen terecht in een totaal ander dorp, Nottinghamshire.

Het koppel begon aan de race om 7 uur 's morgens, samen met 140 andere deelnemers, maar konden niet wijs worden uit de kaart die ze gekregen hadden. Ook het lezen van de bordjes langs de weg vormde een probleem. Al snel raakten de twee achterop bij de rest, en de volgende 18 uur renden ze in cirkeltjes ergens tussen Worksop and Mansfield, aldus The Sun. Uiteindelijk slaagden Barry (61) en Les (57) er toch in om de juiste route te vinden, en finishten om half twee 's nachts. Ze hadden toen minstens 30 kilometer meer gelopen dan de bedoeling was. Barry: "Het was onze eigen schuld. Aan de bordjes langs de weg en de kaart mankeerde niets, maar we konden ze gewoon niet lezen. We hebben wel de weg gevraagd aan mensen, maar ik hield de kaart ondersteboven."

Toen ze eindelijk midden in de nacht over de finish gingen, moesten ze de organisatoren opbellen om te vragen of die hen naar huis konden brengen.

Klopjacht in Den Haag op moordenaars

In Den Haag is een klopjacht gaande op twee broers die worden verdacht van 2 moorden eerder deze week in de Hofstad. Bij die moorden vonden een 24-jarige Haagse eigenaar van een café aan de Laan van Meerdervoort én een 25-jarige Haagse de dood.

Volgens de Haagsche Courant zouden de verdachten zich ophouden in een junkenpand. TV West meldt bovendien dat gisteren op de politieradio was te horen dat agenten voorlopig geen invallen mogen doen in drugspanden.

De Politie Haaglanden wil bevestigen noch ontkennen dat er in de stad een klopjacht gaande is.

CU: 'CDA moet schade Paars herstellen'

De ChristenUnie (CU) heeft bij monde van lijsttrekker André Rouvoet het CDA opgeroepen om de door de paarse coalitie "aangerichte schade te herstellen". De CU vindt dat de legalisering van bordelen, het homohuwelijk, de embryowet en de legalisering van de euthanasie ongedaan moeten worden gemaakt. Ook zou een nieuwe regering onder leiding van Balkenende moeten stoppen met het gedogen van softdrugs.

Rouvoet daagt het CDA ook uit om als veruit de grootste partij Nederland ook in "immaterieel opzicht anders en beter" te maken''. Hij hoopt ''van harte'' dat het CDA zich daarbij zal willen ontdoen van ''die merkwaardige schroom om letterlijk openhartig te zijn over de bron van de eigen politieke overtuiging".

Wat betreft de mogelijkheid dat de CU als een mogelijke coalitiepartner van zowel PvdA als VVD wordt genoemd zei Rouvoet: "De ChristenUnie een lastige klant, met niet geringe ambities'. Het gaat er de ChristenUnie niet om dat die deel uitmaken van het kabinet, maar om de eer van God en de doorwerking van de bijbelse waarden in de samenleving''.

Verder is Rouvoet boos op de VVD en PvdA, omdat die het karakter van het bijzonder onderwijs willen aantasten. Daar maakte eerder deze week SGP-leider Van der Vlies zich ook kwaad over: ''De PvdA vindt dat christelijke scholen de deuren ook moeten openen voor allochtonen en de VVD is kritisch over islamitisch onderwijs. De aap komt uit de ongelovige mouw: Onze scholen moeten voldoen aan de liberale dan wel socialistische vrijheids-gelijkheidsnorm''.
Laatste reviews en specials
review
Een avond lang kippenvel bij The World of Hans Zimmer in de Ziggo Dome
special
Interview met Rojo en Cazorla (Fortnite)
review
Planet Zoo
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
©FOK.nl e.a.