CU: 'CDA moet schade Paars herstellen'

De ChristenUnie (CU) heeft bij monde van lijsttrekker André Rouvoet het CDA opgeroepen om de door de paarse coalitie "aangerichte schade te herstellen". De CU vindt dat de legalisering van bordelen, het homohuwelijk, de embryowet en de legalisering van de euthanasie ongedaan moeten worden gemaakt. Ook zou een nieuwe regering onder leiding van Balkenende moeten stoppen met het gedogen van softdrugs.

Rouvoet daagt het CDA ook uit om als veruit de grootste partij Nederland ook in "immaterieel opzicht anders en beter" te maken''. Hij hoopt ''van harte'' dat het CDA zich daarbij zal willen ontdoen van ''die merkwaardige schroom om letterlijk openhartig te zijn over de bron van de eigen politieke overtuiging".

Wat betreft de mogelijkheid dat de CU als een mogelijke coalitiepartner van zowel PvdA als VVD wordt genoemd zei Rouvoet: "De ChristenUnie een lastige klant, met niet geringe ambities'. Het gaat er de ChristenUnie niet om dat die deel uitmaken van het kabinet, maar om de eer van God en de doorwerking van de bijbelse waarden in de samenleving''.

Verder is Rouvoet boos op de VVD en PvdA, omdat die het karakter van het bijzonder onderwijs willen aantasten. Daar maakte eerder deze week SGP-leider Van der Vlies zich ook kwaad over: ''De PvdA vindt dat christelijke scholen de deuren ook moeten openen voor allochtonen en de VVD is kritisch over islamitisch onderwijs. De aap komt uit de ongelovige mouw: Onze scholen moeten voldoen aan de liberale dan wel socialistische vrijheids-gelijkheidsnorm''.