Bijziende hardlopers verdwalen

mati had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee bijziende Engelsen uit Barnsley die meededen aan een loop van 75 kilometer, raakten 18 uur verdwaald omdat ze allebei hun bril vergeten waren. Barry Bedford en Les Huxley hadden eigenlijk om het dorpje Rotherham (South Yorkshire) moeten rennen, maar kwamen terecht in een totaal ander dorp, Nottinghamshire.

Het koppel begon aan de race om 7 uur 's morgens, samen met 140 andere deelnemers, maar konden niet wijs worden uit de kaart die ze gekregen hadden. Ook het lezen van de bordjes langs de weg vormde een probleem. Al snel raakten de twee achterop bij de rest, en de volgende 18 uur renden ze in cirkeltjes ergens tussen Worksop and Mansfield, aldus The Sun. Uiteindelijk slaagden Barry (61) en Les (57) er toch in om de juiste route te vinden, en finishten om half twee 's nachts. Ze hadden toen minstens 30 kilometer meer gelopen dan de bedoeling was. Barry: "Het was onze eigen schuld. Aan de bordjes langs de weg en de kaart mankeerde niets, maar we konden ze gewoon niet lezen. We hebben wel de weg gevraagd aan mensen, maar ik hield de kaart ondersteboven."

Toen ze eindelijk midden in de nacht over de finish gingen, moesten ze de organisatoren opbellen om te vragen of die hen naar huis konden brengen.