FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 4 januari 2003

Nederlandse kloonbaby geboren

-Frankie-, Black-Death, BaRdman, kibber en Snarf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagavond is het tweede gekloonde kind geboren. Volgens de organisatie Cloneaid, die de kloning heeft uitgevoerd, is het een meisje en zal ze worden opgevoed door een lesbisch stel uit Nederland. Dat maakte de organisatie zaterdag bekend.

Het kind zou zijn geboren in een 'Noord-Europees land'. Welke dat is wil Cloneaid niet bekendmaken om de privacy van de ouders te beschermen. Volgens het Nederlandse hoofd van de aan Clonaid gelieerde sekte Raelian, maken moeder en kind het goed. De moeder zou zelf geen lid zijn van Raelian, maar zelf contact met Cloneaid hebben opgenomen.

Op 27 december kondigde Cloneaid de eerste gekloonde mens aan. Deze zou zijn geboren in Florida. Een DNA-test om te bewijzen dat het inderdaad om een gekloonde baby gaat blijft vooralsnog uit. Wetenschappers betwijfelen daarom het waarheidsgehalte van de bewering van Clonaid.

Klonen is in Nederland verboden. Het is echter niet verboden om een gekloond kind te baren.

Seropositieve vrouw moet de cel in

Een seropositieve vrouw uit Zweden is door een rechter veroordeeld tot een celstraf van één jaar en een boete van 13.200 euro. De vrouw heeft, terwijl ze wist dat ze besmet was met hiv-virus, met drie mannen seks gehad zonder daarbij een condoom te gebruiken. Hiv kan aids veroorzaken.

De mannen zijn geen van allen besmet geraakt met het virus, maar volgens de rechter maakt dat voor zijn oordeel niets uit. Door onbeschermd seks te hebben heeft de vrouw willens en wetens het leven van anderen in gevaar gebracht.

Slachtoffer groepsverkrachting gearresteerd

Met dank aan ndr die ons dit artikel geheel vertaald aanbood:

Een Franse zakenvrouw die drie mannen beschuldigde van groepsverkrachting is in Dubai op grond van de Sharia-wetgeving gearresteerd op beschuldiging van overspel.

De 39-jarige vrouw was in oktober op zakenreis, toen ze verkracht werd door drie mannen, die haar eerder vanuit een nachtclub een lift naar huis aanboden. Ze rapporteerde de verkrachting direct bij de politie, die na het natrekken van de beschuldiging in plaats van de verdachte mannen de vrouw zelf arresteerde.

Eén van de mannen heeft toegegeven dat hij met haar instemming seks heeft gehad, hetgeen haar schuldig maakt aan zowel overspel als het valselijk beschuldigen. Ze kan tot 18 maanden de gevangenis in gaan als ze wordt veroordeeld.

Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend, maar tot die tijd heeft de regering haar paspoort ingetrokken en mag zij het land niet verlaten.

Voetbal: Martel keert terug bij Vitesse

Na enkele maanden van afwezigheid maakt Martel zijn rentree in het eerste elftal van Vitesse. Eind oktober had trainer Mike Snoei de Franse aanvaller terug gezet naar het tweede elftal van Vitesse wegens een gebrek aan inzet. Maandag begint de Arnhemse A-selectie met de voorbereidingen voor de tweede helft van het seizoen waarin Martel zijn rentree zal maken. Volgens Snoei zijn alle problemen uit de wereld geholpen na een gesprek tussen Martel en de technische staf van Vitesse.

Technisch manager Jan Streuer verwacht dan ook een gemotiveerde aanvaller op het veld, aangezien hij een goed gevoel had over gehouden aan het gesprek. Ondanks de uitkomst is zaakwaarnemer Tom Sanders nog druk bezig om een plaats bij een andere club te bemachtigen voor Martel. Op dit moment is Tenerife de meest concrete optie vanwege de grote belangstelling van trainer Ewald Lienen in de Fransman. Komende week gaat Sanders kijken of hij geld bij de club los kan krijgen maar als Sunderland belt dan is de keus snel gemaakt.

Meer voetbalnieuws? Kijk op de Fok! Competitiemanager

Martel keert terug bij Vitesse

Aanstaande maandag zal de in genade aangenomen Didier Martel terugkeren in de Arnhemse A-selectie

Eind oktober had trainer Mike Snoei de Franse aanvaller terug gezet naar het tweede elftal van Vitesse wegens een gebrek aan inzet. Maandag begint de Anrhemse A-selectie met de voorbereidingen voor de tweede helft van het seizoen waar Martel zijn rentree zal maken. Volgens Snoei zijn alle problemen uit de wereld geholpen na een gesprek tussen Martel en de technische staf van Vitesse.

Technisch manager Jan Streuer is er van verwacht dan ook een gemotiveerde aanvaller op het veld, Streuer had een goed gevoel over gehouden aan het gesprek. Ondanks de uitkomst is zaakwaarnemer Tom Sanders nog druk bezig om een plaats bij een andere club te bemachtigen voor Martel. Op dit moment is Tenerife de meest concrete optie vanwege de grote belangstelling van trainer Ewald Lienen in de Fransman. Aankomende week gaat Sanders kijken of hij geld bij de club los kan krijgen maar als Sunderland belt dan is de keus snel gemaakt.

Aanvaring Nederlands schip en oorlogsschip

Hielke (HielkeJ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de straat van Singapore nabij het omstreden eiland Pedra Banca is het Nederlands containerschip ANL Indonesia tegen het Singaporese oorloggschip RSS Courageous gebotst. Er is hierbij een vrouw omgekomen en zijn acht mensen lichtgewond geraakt.

Het slachtoffer zat samen met drie anderen opgesloten in een ondergelopen compartiment van de torpedobootjager. De hoop dat de drie andere vrouwelijke bemanningsleden nog levend worden gevonden wordt gering geschat. ,,We bereiden ons voor op het ergste'', aldus vice-premier en minister van Defensie Tony Tan.

Het 51.000 ton metende en 294 meter lange containerschip was op weg naar Zuid-Korea toen de aanvaring plaatshad. Hierbij raakte het slechts licht beschadigd. Het marineschip voerde ten tijde van de botsing een routinepatrouille uit, aldus defensiefunctionarissen.

Veel seks houdt voetbalcoaches voor de gek

Profvoetballers uit de Duitse Bundesliga hebben een manier gevonden om hun trainers voor de gek te houden tijdens de vakantie.

Huub Stevens, trainer van Hertha BSC, en Dortmund-coach Matthias Sammer hadden hun spelers opgezadeld met een speciaal horloge van 225 euro, dat gedetailleerde gegevens bijhoudt van de inspanningen tijdens de vrije dagen. Dit "Polar S410"-horloge registreert onder andere de hartslag en spierfuncties.

Stevens: "Ik ben geen agent, maar als een speler er met de pet naar gooit in de vakantie, komen we dat zo wel te weten."

De Berlijnse dokter Kai Löhle kwam echter met een truc: "Het horloge kan geen onderscheid maken tussen trainen en seks. Bij beide activiteiten bereik je en hartslag van zo'n 190-200 slagen per minuut. Dus als je er elke dag een seksmarathon tegenaan gooit, denkt je coach dat je braaf getraind hebt."

Menselijke voet gevonden tussen wasgoed

Personeel van een wasserette heeft een menselijke voet gevonden, zo meldde een Zweedse krant gisteren. De voet met gelakte nagels werd op 10 december gevonden in een openbare wasserette (waar ook een ziekenhuis gebruik van maakt) in Eskilstuna, ten westen van Stockholm.

Een plaatselijke politieofficier verklaarde tegenover de krant dat er eerst een medische verklaring over hoe de voet van het been gescheiden kon zijn wordt afgewacht, alvorens er wordt gestart met een crimineel onderzoek.

Met dank aan stefan, die ons dit opmerkelijke nieuws geheel vertaald submitte!

2 Autodieven-wannabees kunnen niet rijden

Twee Canadese autodieven-wannabees hebben op 1 januari op een harde manier geleerd dat wanneer je een auto wilt jatten, je eerst moet weten hoe je er mee weg moet rijden. De twee jongens wilden een pizzabezorger beroven en lieten hem onder dwang de vier pizza's en het geld dat hij bij zich had aan hen afgeven.

Plotseling bedachten de twee jongens van 17 en 18 jaar zich, en sprongen ze in de auto van de pizzabezorger. Maar omdat de 17-jarige jongen niet wist hoe hij het stuur moest hanteren, en hoe de versnellingspook werkte, mislukte hun ontsnappingspoging.

Verward door de versnellingen en de koppeling, keerden ze maar terug naar hun oude plannetje om de pizza's en geld te stelen, aldus een agent. Toen de politie arriveerde, zagen zij een van de verdachten een huis binnengaan, waar de pizza's bezorgd zouden worden.

Beide jongens werden gepakt en kregen een boete van 3.000 dollar (ongeveer 1.800 euro). Ook de pizza's werden door de politie in beslag genomen.

Met dank aan stefan, die ons dit opmerkelijke nieuws geheel vertaald submitte!

Muizentestikels eten om vruchtbaar te worden

Vrouwen in Taiwan eten sinds kort muizentestikels om zwanger te worden. De rage ontstond nadat enkele onvruchtbare stellen beweerden dat ze zwanger geworden waren na het eten van gerechten waarin deze organen zaten.

In de United Daily News vertelt een stel uit de zuidelijke provincie Pingtung dat ze door een vriend meegenomen waren naar een restaurant, om eens zo'n gerecht te proeven. Een maand geleden was het zover: na zes kilo rauwe muizenballen was de vrouw eindelijk in verwachting.

Het stel had al meerdere westerse dokters geraadpleegd, maar de oorzaak van hun onvruchtbaarheid werd nooit gevonden.

Met dank aan mati, die ons dit opmerkelijke nieuws geheel vertaald submitte!

Veel seks houdt voetbalcoaches voor de gek

Met dank aan mati, die ons dit opmerkelijke nieuws geheel vertaald submitte:

Profvoetballers uit de Duitse Bundesliga hebben een manier gevonden om hun trainers voor de gek te houden tijdens de vakantie.

Huub Stevens, trainer van Hertha BSC, en Dortmund-coach Matthias Sammer hadden hun spelers opgezadeld met een speciaal horloge van 225 euro, dat gedetailleerde gegevens bijhoudt van de inspanningen tijdens de vrije dagen. Dit "Polar S410"-horloge registreert onder andere de hartslag en spierfuncties.

Stevens: "Ik ben geen agent, maar als een speler er met de pet naar gooit in de vakantie, komen we dat zo wel te weten."

De Berlijnse dokter Kai Löhle kwam echter met een truc: "Het horloge kan geen onderscheid maken tussen trainen en seks. Bij beide activiteiten bereik je een hartslag van zo'n 190-200 slagen per minuut. Dus als je er elke dag een seksmarathon tegenaan gooit, denkt je coach dat je braaf getraind hebt."

Meer voetbalnieuws? Kijk op de FOK! Voetbalmanager.

PvdA wil fiscale eurobonus

Hoos55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA wil Nederlanders compenseren voor de prijsstijgingen na de komst van de euro. Lijsttrekker Wouter Bos zegt in een interview met De Telegraaf dat iedereen een belastingvoordeel van veertig euro zou moeten krijgen. Volgens Bos heeft de overheid daar best geld voor, omdat vele miljoenen guldens bij de omwisseling naar de euro niet zijn teruggekomen. Dat zou de Staat tussen de 350 en 400 miljoen euro hebben opgeleverd.

Britten sturen troepen naar de Golf

Daan518 had ons via de newssubmit het volgende te melden (en vertaalde het uiteraard ook voor ons):

De Britse overheid maakt bekend dat volgende week meer troepen naar de Golf te verplaatsen, als voorbereiding op de komende oorlog tegen Irak.

Het Britse Ministerie van Defensie vertelde dat troepen naar de Golf gebracht worden, om meer mogelijkheden te hebben als het tot een oorlog komt. Het gaat hier om 20.000 man troepen, en ook nog eens 7.000 reservisten.

Na het bericht over de VS die ook steeds meer troepen naar de Golf sturen (er zijn er nu 60,000 en worden er op dit moment nog een 12.000 verscheept), en Bush de weer strijdlustige taak spreekt, lijkt een oorlog onvermijdelijk.

Counter-Striken voor goed doel

DiGiChaos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zwolle heeft men kennelijk nog niet te maken met agressiviteiten rondom Counter-Strike. Op het Deltion College aan de Willaertstraat is op dit moment een LAN-Party bezig waar de opbrengst, zo'n duizend euro die met name wordt opgebracht door het inschrijfgeld van de leerlingen, gaat naar Brand New Day. Dit fonds zet zich in voor jongeren met het syndroom van Batter-Spielmeyer-Vogt, een stofwisselingsziekte

Zonder moeite werden in de vakantie de 115 plaatsen gevuld. De volgende keer wil informatica leraar Kaltofen de zaal vullen met 200 spelers. Volgens hem is er niet echt een leerdoel aan verbonden. Gezelligheid en het vergroten van de saamhorigheid onder leerlingen zijn naast het goede doel van groot belang voor hem.

Counter-Strikers veelvuldig op de vuist in LA

Knox had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LAPD heeft al 300 keer moeten opdraven bij rellen in internetcafé's. De grootste boosdoeners blijken café's waar het populaire Counter-Strike spel wordt gespeeld. Een gemeenteraadslid van Los Angeles wil de café's strengere regels gaan opleggen, waaronder een leeftijdsgrens.

De Counter-strikers zijn de afgelopen maanden al vaker in ernstige real time battles beland. Hierbij zijn verschillende gewonden gevallen waaronder jonge bezoekers.

De vechters gebruiken niet enkel de vuist. Eén jongen werd daadwerkelijk met een pistool in het been geschoten en een ander liep ernstig hoofdletsel op nadat hij met een stoel op het hoofd werd geslagen. Bij dit laatste gevecht verzamelden zich 100 jongeren voor het café met metalen pijpen en stoelen. Vorig jaar juni werd een bekende counter-striker voor zijn huis doodgeschoten toen hij terugkwam van een game-sessie.

Inmiddels moet op last van de gemeente bij elk café beveilingspersoneel aanwezig zijn. Op basis van een lopend onderzoek wil het gemeenteraadslid extra beveilingsmaatregelen nemen.

Deel Zuidpool smelt weg

Over ongeveer zevenduizend jaar zal een aanzienlijk deel van de Zuidpool zijn weggesmolten, zo meldt het blad Science. Het betreft hier een deel van de West-Antarctische IJskap. Door het smelten van het ijs zal de zeespiegel ongeveer vijf meter gaan stijgen.

De wetenschappers van de Universiteit van Washington ontdekten dat de ijskap al zo'n tienduizend jaar langzaam aan het smelten is. Dit is een natuurlijk proces. Echter, door de opwarming van de aarde kan het smelten versnellen. Dit kan grote problemen opleveren voor laaggelegen kustgebieden. Voor het onderzoek hebben de Amerikaanse wetenschappers het gesteente onderzocht dat al reeds ijsvrij is, zo berichtte de BBC.

Film Review: Die Another Day

Goed-Beter-Best. Zo zijn de films met James Bond te omschrijven. Wie naar een film van Bond gaat komt eigenlijk nooit teleurgesteld thuis omdat een "slechte" Bond-film altijd nog van goede kwaliteit is. Die Another Day is de vierde film met Pierce Brosnan in een serie films die inmiddels veertig jaar op het witte doek te zien zijn. En Bond is nog niet van plan te sterven. Die Another Day!!











Details134 minuten
GenreAktie
RegieLee Tamahori
CastPierce Brosnan, Halle Berry, John Cleese, Rick Yune, Toby Stephens, Rosamund Pike


Die Another Day gaat 9 januari in première

Wouter Bos winnaar RTL4 debat

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het eerste grote tv-debat tussen de lijsttrekkers van de grote partijen, dat vanavond uitgezonden werd via RTL4, is gewonnen door PvdA-leider Wouter Bos. Dat vinden althans de deelnemers aan een peiling op de nieuwssite van RTL. Ook ex-minister Herman Heinsbroek en Volkskrantjournalist Jan Tromp zeiden in een nabeschouwing op RTL4 dat Bos het boven verwachting goed deed. Naast Bos kwam ook Jan Marijnissen (SP) redelijk goed voor de dag.

Redelijk eensgezind

Over het algemeen waren de lijstrekkers redelijk eensgezind, alléén op de vraag of Nederland vol is verschilden de meningen. VVD lijsttrekker Zalm antwoordde bevestigend, maar voegde daar aan toe dat politieke vluchtelingen ten allen tijde welkom zijn. Bos (PvdA) vindt dat Nederland niet vol is en Marijnissen (SP) en Balkenende (CDA) hielden het bij ,,druk''. De premier voegde daar aan toe ,,wel uit te kijken de vraag met ja te beantwoorden''.

Eensluidend waren de lijsttrekkers op de vraag of iemand die wordt aangevallen zich mag verdedigen door een tik uit te delen. Allen vonden van wel maar zeiden dat eigenrichting taboe is.

-
Zie voor meer info en nabeschouwing de site van RTL.
Zie ook de Fok! poll Wie vond jij winnaar?.

Nova peiling: CDA boven 50 zetels

Uit de laatste gegevens van het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, blijkt dat het CDA, als er nu verkiezingen zouden zijn, kan rekenen op 52 kamerzetels.

Verlies ten opzichte van de vorige peiling wordt geleden door de VVD (-3), de SP (-2) en de LPF (-1).

Door het verlies van de VVD kan de PvdA zich, met 29 zetels, weer de tweede partij van het land noemen. Leefbaar Nederland lijkt zich met één zetel te kunnen handhaven in de Tweede Kamer. GroenLinks heeft het verlies inmiddels weggewerkt en staat weer op 10 zetels.

Door de winst van het CDA en de PvdA zou een coalitie tussen die twee kunnen rekenen op een Kamermeerderheid van 81 zetels.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 52 (+9)
Lijst Pim Fortuyn ---> 4 (-22)
VVD ---> 25 (+1)
PvdA ---> 29 (+6)
GroenLinks ---> 10 (-)
SP ---> 16 (+7)
D66 ---> 6 (-1)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 3 (+1)
Leefbaar Nederland ---> 1 (-1)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.