FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 31 december 2002

Overlevingskit voor Israëlische huisdieren

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honden- en kattenbezitters in Israël kunnen nu ook hun trouwe viervoeters voorbereiden op een eventuele biologische of chemische aanval. Speciaal voor de één miljoen Israëlische huisdieren ontwierp dierenarts Rafi Kishon een veterinaire 'overlevingskit'. De kit, die 50 euro kost, bevat een muilkorfje van gaas en verband, waardoorheen het dier kan ademen. Tevens zit er in het pakketje een atropine-injectie tegen gifgas, antibiotica tegen antrax en valium om het dier te kalmeren.

Ook met een langdurig verblijf in een schuilkelder wordt rekening gehouden: de overlevingskit bevat astronautenvoer voor dieren. Kishon verkoopt zijn `overlevingsdoosje' aan zijn cliënten en heeft collega's instructies gegeven hoe ze zelf een kit kunnen produceren.

Poging tot bankoverval in Alphen aan den Rijn

pinguin20 en Thuglove hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend omstreeks kwart voor negen hebben twee gemaskerde mannen geprobeerd in te breken in de ING-bank in Alphen aan den Rijn. Ze sloegen een ruit in aan de zijkant van het pand, maar zijn nooit binnen geweest.

Ze gingen er rennend vandoor richting het nieuwe stadskantoor. Inmiddels was de politie gealarmeerd en werd de achtervolging ingezet. Ondanks de inzet van een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten, wisten de mannen toch te ontkomen. Waarschijnlijk zijn ze met een auto richting Amsterdam gevlucht.

Man zonder rijbewijs blijkt erg hardleers

pinguin20 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zondag is een man uit Amersfoort voor de vijfde keer in twee jaar tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs, zo meldt de Utrechtse politie. De 35-jarige man, die nooit in het bezit van een rijbewijs is geweest, was in de afgelopen twee jaar ook al twee maal betrokken bij een ongeluk.

De man werd in het voorbijgaan door twee agenten herkend en vervolgens aangehouden. De auto waarin hij reed, die overigens zijn eigendom was, is in beslag genomen en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Turkije wijzigt Grondwet voor Erdogan

Tayyip Erdogan, de leider van de Islamitische AK-partij in Turkije kan premier worden. De president van Turkije, Necdet Sezer, heeft ingestemd met een wijziging van de Grondwet waardoor voor Erdogan de weg vrijligt voor het premierschap. Eerder sprak Sezer nog zijn veto over een Grondwetswijziging uit.

Erdogan kon als leider van de AK-partij, die bij de parlementsverkiezingen van november de absolute meerderheid behaalde, zelf geen premier worden. Dit omdat hij in 1999 wegens aanzetten tot religieuze haat tot een gevangenisstraf werd veroordeeld.

Erdogan kan door de wijziging van de Grondwet in februari meedingen naar de parlementszetel van het district Siirt. Als Erdogan die zetel wint, volgt hij Abdullah Gul op als premier. De AK-partij is ontstaan uit twee verboden islamitisch-fundamentalistische partijen. Zij zegt met dit verleden te hebben gebroken. De partij zet zich in voor betere betrekkingen met het Westen en is vóór het lidmaatschap van Turkije van de Europese Unie.

President Sezer had eerder zijn veto uitgesproken tegen de wijziging van de Grondwet omdat hij meende dat de constitutie niet omwille van één persoon moest worden veranderd. Maar na een tweede stemming in het parlement kon Sezer de wijziging niet meer tegenhouden. Wel had hij nog kunnen besluiten het hooggerechtshof in te schakelen of de kwestie in een referendum aan de bevolking voor te leggen.

Hond drijft 50 schapen dood

Hoos55 en floyty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een herdershond is vanochtend vroeg zodanig tekeergegaan in een weiland bij Harkstede dat 50 schapen de dood hebben gevonden. De hond dreef 50 van de 150 dieren tellende kudde een sloot in.

Zo'n 45 schapen verdronken, een vijftal is later door een dierenarts afgemaakt omdat ze sterk onderkoeld of zwaargewond waren.

Ook de herdershond, eigendom van een 62-jarige man die vlakbij woonde, is afgemaakt.

Game Review: Grand Theft Auto: Vice City

Eindelijk! GTA4! PS2 aan en daar gaan we... Wat is dit? Het klassieke beeld van de Commodore 64 staat plotseling op mijn televisie en je hoort iemand op het oude toetsenbord intikken "Load "Vice City"".

Na enkele seconden verschijnt "Press play on tape" en we horen het geluid van de knop op de oude C64 tape deck. Kwijlend afwachten wat nu gebeurt. "Vice City" wordt gevonden en er wordt op de spatiebalk gedrukt. Zoals verwacht verschijnen knipperende gekleurde balken gevolgd door het logo van Rockstar in een gepaste lage blokkerige resolutie. Dit alles wordt vergezeld door het typische lelijke (sorry fans) geluid van de C64.

Dit spel kan niet meer stuk.

NIPO-peiling: Alleen meerderheid CDA- PvdA

Boogey55 en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit het wekelijkse onderzoek van het NIPO, gehouden in opdracht van het TV-programma 2Vandaag, blijkt dat alleen de combinatie CDA - PvdA nog een (kleine) meerderheid in de Tweede Kamer kan krijgen. Reden is een lichte terugval van het CDA en het stabiel blijven van de VVD.

Het CDA zakte in de peilingen iets terug van 48 naar 46 zetels. De PvdA krijgt er één zetel bij en komt op 30 zetels. VVD blijft stabiel op 28 zetels. Leefbaar Nederland zou met één zetel zich kunnen handhaven in de Kamer.

De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 46 (+3)
Lijst Pim Fortuyn ---> 5 (-21)
VVD ---> 28 (+4)
PvdA ---> 30 (+7)
GroenLinks ---> 9 (-1)
SP ---> 19 (+10)
D66 ---> 6 (-1)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 2 (-)
Leefbaar Nederland ---> 1 (-1)

Rusland: geen haat door Harry Potter

De boeken over Harry Potter zetten niet aan tot religieuze haat. Dat stellen Russische aanklagers. Volgens hen is er geen basis voor een rechtzaak tegen de uitgever van de populaire boeken.

Al eerder lieten we je weten dat er een onderzoek was gestart naar de boeken van auteur J.K. Rowling, nadat er klachten over de schrijfsels waren binnengekomen. De avonturen van Potter zouden aanzetten tot religieuze haat en studenten naar Satanische groepen leiden.

Overigens komt er mogelijk wel een rechtzaak, maar dan vanaf de kant van de uitgever van de Potterboeken. In Rusland is er namelijk in 'Tanya Grotter' een vrouwelijke variant op de tovenaarsleerling gekomen en volgens de uitgever is dat plagiaat.

Rotterdam moorddadigste stad in 2002

Stadsregio Rotterdam mag een dubieus record op haar conto bijschrijven. De regio kent met 43 doden het hoogste aantal moorden van de vier stadsregio's in ons land. 36 daarvan vonden plaats in de stad zelf. Dat blijkt uit cijfers van de politieregio's Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam-Amstelland, Utrecht en Haaglanden.

Rotterdam is daarmee niet de meest criminele stad. De meeste moorden werden gepleegd na ruzies, wat niet meteen betekent dat het om een afrekening in het criminele milieu gaat.

Het aantal moorden in de stad is dit jaar wel gedaald, vorig jaar lieten nog 46 mensen door moord en doodslag het leven. Ook in de andere regio's was er een daling te zien.

Vuurwerk bijna overal uitverkocht

wildhagen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders hebben de afgelopen dagen zo massaal vuurwerk ingekocht dat alle winkels nu vrijwel uitverkocht zijn. Ook de importeurs hebben niets meer over, terwijl ze voorgaande jaren zo'n 5% overhielden.

De hoeveelheid vuurwerk in Nederland was dit jaar overigens beperkt, omdat een grote lading in brand is gevlogen tijdens het zeetransport naar Nederland.

De omzet is met 50 miljoen euro 5 miljoen hoger dan vorig jaar, vooral door hogere prijzen. Toch haalt de verkoop het niet bij de millenniumviering; toen knalde Nederland ruim 70 miljoen euro aan vuurwerk de lucht in.

Zeldzame palmkakatoe gestolen in Monster

DMcLF, Esposa en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Monster bij Den Haag is een zeldzame Palmkakatoe gestolen. Het dier is ongeveer 30.000 euro waard. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Opvang Papegaaien (NOP) zijn er hoogstens twintig van in Nederland.

Het is een zeer grote vogel met een opgezette kuif. Gemeten van de kop tot de staart, kan het dier bijna een meter hoog worden. De palmkakatoe is gitzwart en heeft een felrode vlek op de wangen en een grote zwarte snavel. Oorspronkelijk komt de vogel voor in Noord-Australië en enkele Indonesische eilanden. In het wild wordt het dier met uitsterven bedreigd.

Volgens de woordvoerder van de NOP zijn er in Nederland geen dierentuinen meer die zo'n kaketoe houden. Volgens hem was Blijdorp het laatste dierenpark dat zo'n vogel had. De woordvoerder gaat er van uit dat het dier op bestelling is geroofd.

De eigenaren van het dier zouden particulieren zijn. De politie wil in verband met het onderzoek niets zeggen over de achtergronden van de diefstal. Omdat het om een opvallende vogel gaat, is de kans groot dat deze naar het buitenland wordt gebracht.

Elf-jarige pyromaantjes opgepakt

DMcLF en Pleaser hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Tilburg heeft maandagavond een jongen en een meisje van 11 jaar aangehouden die vier brandjes gesticht hadden in de binnenstad van Tilburg en het St. Elisabethziekenhuis. Het duo was in het begin van de avond door de ouders als vermist opgegeven.

De kinderen werden gefilmd bij de garage Heuvelpoort. De twee hadden hier lijm op de motorkap van een auto gesmeerd en dit vervolgens in de brand gestoken. Daarna gingen ze naar twee kledingzaken en staken kleding in de brand. 's Avonds gingen ze naar een ziekenhuis en werden daar betrapt door ziekenhuispersoneel toen ze lakens in de brand wilden steken.

De kinderen hebben vannacht door moeten brengen op het politiebureau.

Top 2000 breekt luisterrecords

De Top 2000, die deze week tot en met vandaag op Radio 2 wordt uitgezonden, is ongekend populair en lijkt alle luisterrecords te gaan breken. Radio 2 startte de uitzending van de Top 2000, die is samengesteld door de luisteraars, op Tweede Kerstdag en sluit het vannacht om middernacht af.

Volgens de dienst Kijken Luisteronderzoek (KLO) van de NOS zal het bestaande record van 2001, gemiddeld 3,5 tot 4 miljoen luisteraars, sneuvelen. KLO-woordvoerder Rob van Stuivenberg zegt dat de luistercijfers mede opgedreven worden door de nieuwe dagelijkse tv-uitzendingen van Top 2000 a Go Go op Nederland 3, die in luttele dagen gemiddeld al meer dan één miljoen kijkers trekt. Ook de website trekt enorm veel bezoekers.

Voor de samenstelling van de Top 2000 brachten ruim 270.000 mensen hun stem uit, bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

De top 10 luidt:

1. Queen - Bohemian rhapsody
2. Deep Purple - Child in time
3. Eagles - Hotel California
4. Led Zeppelin - Stairway to heaven
5. Meat Loaf - Paradise by the dashboard light
6. Animals - The house of the rising sun
7. Dire Straits - Private investigations
8. Alan Parsons Project - Old and wise
9. Dire Straits - Brothers in arms
10. Doors - Riders on the storm

Rumoer in asielkampen Australië

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Australië zijn de werknemers van een asielzoekerscentrum op de vlucht geslagen nadat vluchtelingen hen aanvielen met metalen staven en stenen.

In de Australische asielzoekerscentra is het al geruime tijd onrustig. Vorige week alleen al werd in drie van de zes andere kampen brandgesticht. De branden die de asielzoekers in het kamp Woomera hadden aangestoken, beschadigden of verwoestten ruim veertig gebouwen.

In kamp Woomera gingen vluchtelingen eerder in hongerstaking, naaiden hun lippen dicht en dreigden met zelfmoord.

Australië pakt asielzoekers keihard aan. Vluchtelingen worden onder moeilijke omstandigheden langdurig opgesloten. De Australische bevolking is het in zeer grote mate eens met dit beleid.

Staat verkoopt spullen aan hennepkwekers

Illegale kwekers van nederwiet, die hun spullen zijn kwijtgeraakt bij een inval, kunnen hun in beslaggenomen apparatuur voor een vriendenprijsje doodleuk weer terug kopen bij de overheid. De Dienst Domeinen biedt groeilampen, meters en transformatoren aan die eerder door de politie bij wiettelers zijn weggehaald

Enkele Limburgse advocaten die veel betrapte hennepkwekers bijstaan bevestigen dat meerdere cliënten hun in beslaggenomen spullen al met regelmaat herkend hebben bij een veiling van de Dienst Domeinen. In principe is de apparatuur waarmee hennep gekweekt wordt niet strafbaar - je kan er ook tomaten mee telen - maar in combinatie met hennepplanten is het wel strafbaar. De politie vindt daarom dat die apparatuur eigenlijk vernietigd zou moeten worden.

De Maastrichtse advocate mr. M. Straatman vindt het een vreemde gang van zaken. ''In de regel komen de spullen terecht bij de Dienst Domeinen, die het weer gaat verkopen. De staat verdient er weer aan, Het is maf! Op die manier kunnen we natuurlijk aan de gang blijven''. Ze bepleit een onderzoek.


Straks weer te koop bij de overheid?

Amerikaanse politie identificeert lijk verkeerd

Hoos55 en Joachim hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pijnlijke fout van de politie van Hartford in Amerika. De politie vertelde een echtpaar dat hun 37-jarige zoon Mark bij een zogenaamde 'drive-by shooting', waarbij vanuit een rijdende auto wordt geschoten, om het leven was gekomen. Twaalf uur later bleek echter dat het niet Mark was, maar een vriend die zijn auto had geleend.

De ouders van Mark hadden reeds aan hun kleinkinderen verteld dat hun vader was overleden. Maar toen ze naar de baas van Mark belden om het gruwelijke nieuws te vertellen, bleek dat Mark gewoon naast zijn baas zat en dus nog gewoon in leven was.

De politie heeft zich verontschuldigd bij de familie voor de pijnlijke misser. De fout ontstond doordat in de auto het rij- en kentekenbewijs van Mark werd gevonden en bovendien leek Mark wel een beetje op het 31-jarige echte slachtoffer, aldus de politie. Van de daders ontbreekt tot op heden ieder spoor.

Vuurwerkslachtoffer waarschuwt via site

De 19-jarige Joey Lemaire uit Enschede wijst via zijn eigen website op een on-orthodoxe wijze op de gevaren van vuurwerk. Joey was vorig jaar zelf slachtoffer van knalvuurwerk dat hij afstak, twee vingers werden toen van zijn hand afgerukt.

Op zijn website publiceert hij nu de gruwelijke en uiterst bloedige foto's, die meteen na het incident in het ziekenhuis van hem werden gemaakt. Hij hoopt dat zijn website meer indruk op vuurwerkfanaten zal maken dan de bekende preventiecampagnes op tv. ''Ik denk dat het harder aankomt bij mensen wanneer ze worden toegesproken door een slachtoffer zelf. En als ik zelfs maar één slachtoffer met mijn website kan voorkomen, dan is dit voor mij al geslaagd''.

Joey onderging na het ongeluk een operatie van zes uur en kwam bij kennis met 138 hechtingen in zijn hand. Maanden moest hij revalideren. ''In het begin kon ik nauwelijks iets. Langzaam maar zeker gaat het steeds beter, maar het vak uitbener kon ik wel vergeten. Inmiddels heb ik een kantoorbaantje. Het gaat goed, maar voor de rest van mijn leven word ik aan dit ongeluk herinnerd.''


-
www.joeyvuurwerk.cjb.net

Patatje oorlog?!

bramaan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Turnhout België deed de eigenaar van een friettent maandag wel een hele rare ontdekking. Tussen de aardappelen in de schilmachine vond hij een granaat uit de tweede wereldoorlog. Op een gegeven moment merkte hij dat één van de aardappelen 'raar' deed in de machine. Toen de aardappel een granaat bleek, heeft hij hem in een emmer gelegd. De ontmijningsdienst heeft het projectiel opgehaald.

Verspreiding euromunten verloopt traag

Pindaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden: 31-12-2002

De verspreiding van euromunten gaat niet zo snel als de wiskundigen dachten. Zij hadden voorspeld dat in 2003 de helft van de muntjes in onze portemmonnee van buitenlandse afkomst zou zijn. Deze datum is nu verlegd naar begin 2004.

Met name de 1 en 2 centstukken vertragen de verspreiding. Hiervan is nog 87% van Nederlandse makelij. Bij de grotere is dit nog maar 67%. Kleine munten blijven langer in de portemonnee zitten is één van de redenen. Ook verzamelaars houden de verspreiding tegen.

Spermadonor, jij toch ook?!

Zo in mijn vakantie, spit ik de krant wat vaker en dieper door. Uiteraard sta ik onmiddellijk stil wanneer een grote kop in de 'De Gelderlander' schreeuwt dat de Spermabank in Zwolle de noodklok luidt. Jummie, dacht ik, interessant nieuws. Spermadonor spreekt toch tot een jongensfantasie. Een klein vies hokje, met wat posters en een video én vijf minuten later met laten we zeggen 50 Euro weer het hokje uit. Na het lezen van dit artikel weet ik in ieder geval dat ik me er nooit voor ga lenen.

TPG Post: Kopiëer CD voor vrienden

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

TPG Post heeft in de Thuisagenda enkele leuke tips gezet om mensen thuis met post te verrassen. Eén van die tips is in het verkeerde keelgat geschoten bij Buma/ Stemra. Deze zou ontvangers van de Thuisagenda er toe aanzetten om cd's te kopiëren en naar vrienden te sturen.

'Op vakantie geweest met vrienden? Brand een paar cd's met alle vakantiehits en andere muziek die jullie draaiden en stuur 'm naar de hele groep.'

Buma/ Stemra geeft aan waarom ze niet blij is. 'Het maken van kopieën voor eigen gebruik is toegestaan, maar het is wat anders als je mensen oproept om cd's voor vrienden te branden.'

In een reactie laat TPG weten dat het geheel berust op een misverstand. Volgens een woordvoerdster dacht de TPG dat het kopieëren voor vrienden ook onder thuiskopie viel.

VVD: Amsterdam als nieuwe hofstad

Pleaser, Steve_ en TNNE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdam als nieuwe hofstad: dat is de wens van de VVD. De statenfractie van Noord-Holland gaat enkele ministeries vanuit Den Haag naar de hoofdstad proberen over te brengen.

De VVD vindt dat de rijksoverheid oververtegenwoordigd is in Den Haag en volgens de liberalen brengt dat grote problemen met zich mee. "Door enkele ministeries te verplaatsen, wordt voorkomen dat treinen 's ochtends worden overspoeld met ambtenaren die zich als lemmingen richting Den Haag begeven", volgens initiatiefnemer A. Hooijmaijers.

Amsterdam zou die verkeersproblemen niet hebben volgens Hooijmaijers. De hoofdstad is volgens hem goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook aan ruimte is geen gebrek. Een groot deel van de kantoorruimte in Amsterdam staat leeg en die kan volgens de VVD eenvoudig worden gevuld met ambtenaren.

Ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken gaan de komende jaren verhuizen en Hooijmaijers heeft met name op deze ministeries dan ook zijn oog laten vallen. Op dit moment zal de verhuizing nog binnen Den Haag plaatsvinden.

Toekomst, Computers, Vuurwerk en SMS

In eerste instantie was mijn plan om deze verhaaltjes apart te submitten, maar ik barst bijna in tranen uit over het laatste onderwerp dus die gaat ook mee in deze editie Wat Wij Nu Echt Heel Snel Kwijt Willen.

Als familiair type ga ik natuurlijk heel graag mee naar een verjaardag van een oom of tante die zijn of haar verjaardag overdag viert. Zo ook afgelopen weekend, nadat ik mijn chronische slaap verschuiving patroon had overwonnen, via een vierwieler heen verplaatste. Uiteraard kon ik weer plaatsnemen op de achterbank, mijn zusje was me voor geweest.
Eenmaal aangekomen bij mijn oom en tante en natuurlijk, zoals bijna bij iedereen waar ik op bezoek ga, moest ik weer even naar de computer kijken. Het begint me echt zwaar te irriteren, een aantal domme thuisgebruikers die maar al te graag Microsoft Windows 98 gebruiken. Alsmaar zeuren over de problemen die ze wel niet hebben, dat niets werkt, U kent ons, daar zal het zo bekende "Neefje" wel verstand van hebben.

Jullie mogen best van mij weten dat ik deze WWKW stukjes onder Word 2000 schrijf eigenlijk om de reden dat een aantal lezers van deze stukjes een zeer slecht ontwikkelde linguïstische knobbel hebben, wat alleen wil zeggen dat ze teksten niet begrijpend lezen, maar op punten, komma's, schrijffouten, grammaticale fouten, stijlfouten en overige verkeerde Nederlandse taalconstructies meer oog hebben dan de inhoud van de tekst. Word 2000 heeft een oplossing voor de meest gemaakte fouten in een spelfout- en grammaticacontrole, die ik op mijn thuis platform Linux nog niet echt heb gevonden. Desalniettemin draait deze versie van Windows 98 in een venstertje onder Linux.

Voor mij geen Windows meer na virussen, spontaan crashende firewalls en dataverlies had ik het wel gezien. Helaas word ik nog steeds gestalkt door familieleden die denken dat een Hogere Informatica student dat soort dingen wel even komt repareren. Beleeft als ik ben help ik ze dan even, op dat moment blijkt het dus eigenlijk hoe afhankelijk ze van mij of een andere zogenaamde Whizzkid zijn. Ik had die computer wel een beetje gezien en mocht op de kamer van mijn neefje kijken. Naast een Playstation II stond er ook een verhuisdoos open, helemaal vol met vuurwerk. Na een grove inschatting gemaakt te hebben, genoeg om Enschede in huiselijke kring over te doen. Wat bezielt die ouders?

Deze week stond ook in het teken van een installatie van een computer. Niet de mijne, maar die van mijn andere neefje. Ik kan beter neef zeggen, hij is groter dan ik, alleen een paar jaartjes jonger. Het ging niet echt voorspoedig, dat geval, kreng, dinges, was overleden in Windows 98 nadat hij een nieuwe 19" Philips monitor had aangesloten en wilde alleen in veilige modus opstarten. Videokaart drivers, daar dacht ik het eerste aan, daarom een verhuisoperatie naar mijn huis nVidia drivers downloaden, installeren en draaien. Die eerste twee lukten wel, de laatste helaas niet. Ik had mijn neef zover om ook maar is "dat" Linux te proberen. Eerst alles van die jongen gebackuped, en toen moest hij maar zelf wat gaan doen. Om een nachtmerrie samen te vatten, na vijf keer opnieuw beginnen verspreid over een week hebben een seriële muis en een SiS videokaartje de dag gered, en zit mijn neef zich nu met mijn hulp een beetje te verdiepen en dat Linux From Scratch systeem, over hem maak ik mij geen zorgen, voor zijn ouders zal ik waarschijnlijk de menuutjes een andere naam moeten geven met de "Windows" varianten er achter.

Gisteravond druk aan het installeren was begon ik me al een beetje te ergeren, het kan aan mijn nachtleven liggen, misschien wel, misschien niet. Maar ik heb nu al zo'n chronische hekel aan SMS reclames dat ik de laatste tijd geen films meer kijk op TV.
SMS NU naar 2200... om onze vrienden van voormalig CMG, de as van het kwaad, even bij de naam te noemen. Nadat de sekslijnen SMS ontdekt hadden, zijn er nu ook bedrijfjes die met moppen etc. komen. Wat ben ik blij dat ik twee jaar geleden niet in ben gegaan op het aanbod om een programma te maken die SMS'jes kon verwerkten. Ik moet eerlijk zeggen dat, dat programma al klaar was toen ik mij terugtrok, ik besefte een ethisch punt waar ik niet aan mee kon doen.

Wat staat ons eigenlijk te wachten in het volgende jaar?
Reken er maar op dat er zeker nog wat virussen uit komen ook zal je Windows XP computer binnen een halfjaar weer gehacked wordt en je eventuele Linux machine weer een nieuwe OpenSSH nodig zal hebben. Je nieuwe Imode/Live telefoon met Java support zal naast de leuke spelletjes wat andere leuke Java2ME dingetjes gaan doen en MMS zal ook, volgens een onderzoek van Nokia, gebruikt gaan worden voor spam doeleinden.
Bereid je er maar geestelijk op voor.
Ook volgend jaar zal er weer een politieke moord gepleegd worden, wie het wordt moet nog besloten worden, maar zoals ik van boven begrepen heb zijn er genoeg kandidaten.

Sohee Skinkie doe is positief!
Omdat je zo aandringt... UPC gaat failliet, met een beetje geluk zijn we ook van Ben en Dutchtone af en met een beetje hulp van boven blijven de Nma-boetes staan. Gelukkig vinden veel mensen de aankomende verkiezingen de weg naar de stemcomputer en zal het intellectuele pijl in de Tweede Kamer stijgen en het aantal metalen voorwerpen aldaar dalen. Verder wordt de studierichting Hogere Informatica afgeschaft en krijgen we daarvoor Informatica en Technische Informatica voor terug.
Oké voor de liefhebbers, de wereld zal ook in 2003 niet vergaan, en Fok! zal ook dit jaar nog blijven bestaan.


Een fijn 2003 toegewenst, pas een beetje op je vingers en denk even wat extra na dit nieuwe jaar.


Skinkie

Diplomaten hebben plan voor asiel Saddam

Nu een oorlog tegen Irak steeds dichterbij komt doen Arabische landen er alles aan om deze tegen te gaan. Diplomaten stellen momenteel een plan op om de Iraakse leider Saddam Hoessein voor te stellen af te treden en in ballingschap te gaan.

Het plan is nog niet helemaal af. Eigenlijk willen de diplomaten ook wachten totdat Saddam zelf doorheeft dat hij geen andere keuze heeft en zelf asiel aanvraagt.

Volgens Arabische kranten zijn er plannen om Saddam te laten vluchten naar Egypte of Libië, en zelfs naar Cuba of Noord-Korea. Deze landen hebben echter geen van allen iets gezegd over een eventuele asielmogelijkheid voor de Iraakse dictator.

Volgens een voormalig medewerker van Saddam bestaat er weinig kans dat hij vrijwillig afstand zal doen van de macht. Toen een Iraakse minister tijdens de Iraanse oorlog een eerder voorstel van de Iraanse leider Khomeini positief durfde te ontvangen werd hij zonder pardon doodgeschoten. "Reken maar dat Saddam zijn laatste kogel voor zichzelf houdt", aldus de voormalig perschef van de dictator.

Pakistan dreigde met atoomoorlog

Als India eerder dit jaar de grens naar zijn land was overgestoken, dan zou de Pakistaanse president Musharraf bereid zijn geweest atoomwapens in te zetten. Dat zei hij maandag op een lezing voor Pakistaanse oorlogsveteranen.

Musharraf stuurde tijdens het conflict aan het begin van 2002 een brief naar de Indiase premier Vaypajee, waarin hij dreigde met een niet-conventionele oorlog als India de internationale controlegrens overstak.

Beide landen hadden langs de grens een troepenmacht opgebouwd, nadat India Pakistan had beschuldigd terroristen te steunen. Bij een aanslag op het Indiase parlement kwamen in december 2001 veertien mensen om het leven. Pakistan heeft elke verantwoordelijkheid steeds ontkend.

De afgelopen maanden zijn de spanningen afgenomen, onder andere door inspanning van Amerikaanse diplomaten. De VS kon een conflict tussen de twee kernmachten niet gebruiken, daar ze zelf in Afghanistan, een buurland van Pakistan, een oorlog voerde.
Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.