Vuurwerkslachtoffer waarschuwt via site

De 19-jarige Joey Lemaire uit Enschede wijst via zijn eigen website op een on-orthodoxe wijze op de gevaren van vuurwerk. Joey was vorig jaar zelf slachtoffer van knalvuurwerk dat hij afstak, twee vingers werden toen van zijn hand afgerukt.

Op zijn website publiceert hij nu de gruwelijke en uiterst bloedige foto's, die meteen na het incident in het ziekenhuis van hem werden gemaakt. Hij hoopt dat zijn website meer indruk op vuurwerkfanaten zal maken dan de bekende preventiecampagnes op tv. ''Ik denk dat het harder aankomt bij mensen wanneer ze worden toegesproken door een slachtoffer zelf. En als ik zelfs maar één slachtoffer met mijn website kan voorkomen, dan is dit voor mij al geslaagd''.

Joey onderging na het ongeluk een operatie van zes uur en kwam bij kennis met 138 hechtingen in zijn hand. Maanden moest hij revalideren. ''In het begin kon ik nauwelijks iets. Langzaam maar zeker gaat het steeds beter, maar het vak uitbener kon ik wel vergeten. Inmiddels heb ik een kantoorbaantje. Het gaat goed, maar voor de rest van mijn leven word ik aan dit ongeluk herinnerd.''


-
www.joeyvuurwerk.cjb.net