FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 december 2002

Gratis begrafenis voor dronken chauffeurs

De directeur van een Amerikaans bedrijf in begrafenissen biedt iedereen die met oud en nieuw drinkt en daarna dronken gaat rijden een gratis begrafenis aan.

Met de stunt wil Chris Burroughs mensen laten nadenken over de gevaren die dronken rijden met zich meebrengt. Chauffeurs krijgen een gratis begrafenis als zij op 31 december in een auto-ongeluk sterven en daarvoor een contract hebben afgesloten waarin ze beloven dronken te gaan rijden.

"Als ik maar ťťn persoon kan laten stoppen en laten denken, dan is het niet voor niets geweest," aldus Burroughs, die elk jaar ongeveer 11 begrafenissen verzorgt voor mensen die zijn omgekomen in ongelukken die met drank te maken hebben.

Bij soortgelijke initiatieven heeft nog nooit iemand een contract getekend.

Gewapende mannen nemen tv-station over

Een Mexicaans televisiestation is slachtoffer geworden van misschien wel de meest vijandige overname ooit. Volgens de zender, CNI Channel 40, heeft concurrent TV Azteca vrijdag gewapende mannen gestuurd om haar rechten over de zender uit te voeren. Zij vervingen de uitzendingen met de eigen programmering.

Na twee jaren ruzie gaf een rechtbank TV Azteca het recht 51 procent van het bedrijf achter de zender over te nemen en ook de uitzendingen te gaan verzorgen. Volgens CNI zeggen echter zeker zeven getuigen dat in plaats van rechters gemaskerde mannen de zaak kwamen overnemen. Werknemers werden uren vastgehouden en bedreigd met de mededeling dat familie in gevaar zou kunnen zijn.

TV Azteca ontkent ook maar iets onwettigs te hebben gedaan en zegt over videomateriaal te beschikken als bewijs. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Modereerbeleid: Een nieuwe regel!

De vele op- en aanmerkingen op bepaalde nieuwsberichten en poster(s) op de Frontpage, heeft ons doen besluiten een nieuwe regel in te stellen:
- Kritiek op de Frontpage op een nieuwsbericht, danwel de poster ervan, zal gemodereerd worden met een '-5 Spam'. Dergelijke kritiek kan in het Feedback-forum worden geplaatst, maar onder geen enkele voorwaarde als reactie op een nieuwsbericht op de Frontpage.

Het is dus niet zo dat je geen kritiek mag leveren op (de nieuwswaarde van) bepaalde berichten op de Frontpage, maar dit mag niet op de Frontpage.

Andere uitzonderingsregels
Naast bovengenoemde nieuwe regel golden ook al de volgende speciale regels:
- Zogenaamde First Posts (fipo's) krijgen '-5 Spam' en worden (meestal) verwijderd. Een fipo is een reactie die duidelijk geplaatst is om als eerste te zijn, zoals bijvoorbeeld eerst 'fipo' plaatsen en dit later editten naar een volwaardige reactie.
- Het noemen van de volledige naam of het publiceren van prive-gegevens van iemand, terwijl dit in de nieuwspost zelf ook niet gebeurt, wordt beoordeeld met een '-5 Spam' en tevens zal de reactie geedit worden. Bij herhaling kan een (afkoel)ban volgen.
- Wanneer er bij een nieuwsbericht een bepaalde mededeling staat dat iets niet geplaatst mag worden als reactie en dit wordt toch gedaan, wordt dit beoordeeld met een '-5 Spam' en tevens zal de reactie geedit worden. Bij herhaling kan een (afkoel)ban volgen.

Ook willen we nog benadrukken dat het verbeteren van schrijf- of grammaticafouten in een nieuwsbericht in een reactie op de Frontpage niet verboden is en dat dit, mits dit normaal gebeurt, gewoon een '+1 Normaal' zal opleveren. Maar bij voorkeur kan dit gemeld worden in dit topic: [FP] Centraal topic voor spel- en taalfouten. Enkel het inhoudelijk verbeteren van een nieuwsbericht zal de moderatie '+2 Relevant' opleveren.

Voor klachten over de moderatie op de Frontpage kun je altijd terecht in het centrale Feedback-topic: [FP] Centraal topic voor Moderaties en punten.

School overweegt verbod van chador

konniekipke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het ROC-Amsterdam gaat mogelijk haar leerlingen verbieden een chador te dragen. Dat is een gewaad waarbij alleen de ogen zichtbaar zijn. Momenteel gaat het om een paar meisjes.

De voorzitter van de school is tegen de chador, maar wil eerst nog eens met de meisjes praten voor ze beslist over een verbod. Tot nu toe konden zij ervan weerhouden worden het kledingstuk te dragen, maar dat wordt steeds moeilijker.

Vooral bij opleidingen met een sociaal-cultureel karakter is de chador niet handig. "Ze worden opgeleid voor crŤcheleidster of hulpverleenster. Dan moet je verbaal en non-verbaal kunnen communiceren", aldus de voorzitter.

Burenruzie door vuurwerk

2Mini had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vuurwerk was afgelopen weekend de oorzaak van een flinke burenruzie in Naaldwijk. Twee buren gingen elkaar met een hamer en een zware paal te lijf nadat het zoontje van ťťn van hen vuurwerk had afgestoken.

Een buurman ergerde zich daaraan en sloeg het jochie. Die rende daarop naar zijn vader die boos naar zijn buurman ging. Even later sloegen de mannen erop los.

De ene buurman moest het gevecht met een hoofdwond bekopen. Hij werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. De andere man raakte gewond aan zijn benen. Beide mannen zijn aangehouden.

Wessel van Diepen presenteert Top 40

De radioversie van De Nederlandse Top 40 wordt vanaf vrijdag 3 januari gepresenteerd door Radio 538 dj Wessel van Diepen. Hij neemt de presentatie over van Erik de Zwart die de lijst sinds 19 mei 1989 presenteerde.

Afgelopen vrijdag presenteerde De Zwart voor de laatste keer de Top 40. Hij wordt directeur bij Noordzee FM.

Van Diepen heeft onlangs een driejarig contract getekend bij Radio 538. Naast de Top 40 blijft hij op zaterdagavond tussen 20.00 en 24.00 uur Van Diepens Dance Department presenteren.

Met dank aan peter01 die dit artikel herschreven aanbood!

Hoge boetes voor telecombedrijven

2Mini en LBDH hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de bedrijven KPN, Ben, Vodafone, O2 en Dutchtone hoge boetes opgelegd. In totaal moeten de telecombedrijven 88 miljoen euro betalen.

Volgens de NMa hebben de bedrijven onderling afspraken gemaakt over de vergoedingen aan verkopers van mobiele telefoonabonnementen. Die werden collectief verlaagd, waarna de verkopers de prijs van abonnementen verhoogden. Die werden daardoor onnodig duur. Het maken van prijsafspraken is verboden.

KPN krijgt de hoogste boete, 31,3 miljoen. Vodafone moet 24 miljoen euro betalen en Ben 15,2 miljoen euro. Dutchtone en O2 zijn respectievelijk voor 11,5 en 6 miljoen euro beboet. Het zijn de hoogste boetes die de NMa ooit heeft opgelegd.

Man vermoord voor slechte mop

TNNE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een slechte mop is een 40-jarige Filipijn duur komen te staan. De man werd volgens de Filipijnse politie door een vriend doodgestoken omdat hij op de begrafenis van een overleden buurman een slechte mop zou hebben verteld.

De man vertelde zijn vriend voor de grap dat hij niet op zijn begrafenis zou komen als deze zou overlijden. Daarop kregen de mannen woorden waarna de vriend woedend wegliep. Hij kwam terug met een mes en stak het slachtoffer dood. De dader is nog voortvluchtig.

Maak je eigen Coca-cola reclame!

Op de website van TMF (soms kom ik daar ja) kwam ik dit tegen. Een pug-in waarmee je je eigen Coke TV commercial kan maken en prijzen mee kan winnen

Om mee te kunnen doen moet je Coca-Cola VJ-tool installeren. Deze VJ-tool zorgt ervoor dat je met alle Coke graphics en ongekende effecten jouw eigen Coca-Cola commercial kunt creŽren. Muziek, beelden, graphics, fx, die je kunt remixen

Minimale systeemeisen
PII-450 met windows 98/ME/2000/XP
of hoger en 64 Mb ram
Website....

Tmf.nl

VVD duikt fris het nieuwe jaar in

LBDH had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verkiezingstijd is duidelijk weer begonnen. Zo zullen Gerrit Zalm en Erica Terpstra bij de de Nieuwjaarsduik op 1 januari 2003 erwtensoep en warme mutsen uitdelen. Verschillende andere VVD-prominenten zullen het ijskoude water in gaan.

Mark Rutte, Annette Nijs en Melanie Schultz van Haegen hebben al toegezegd aan de duik deel te zullen nemen. Ook een aantal Tweede Kamerleden, kandidaat Tweede Kamerleden en medewerkers van de VVD-fractie gaan het water in.

Drive Me Insane!

In navolging op de interactieve kerstboom van XS4all tijdens de kerstdagen is hier een persoon die al zijn huisverlichting, z'n computer en zelfs z'n sproeiinstallatie op de webcam heeft aangesloten en iedereen toestaat dit via internet te bedienen. Het doel hiervan is om deze man gek te krijgen. Op het moment wil het niet zo goed, misschien omdat ie naar z'n werk is, maar ik denk dat we allemaal best even een goede daad kunnen verrichten en deze man helpen bij het afmaken van zijn levenswerk

Maak Me Gek!

Gelukkig nieuwjaar...


Het jaar 2002 is zo goed als voorbij! Een jaar met enorm veel hoogte en diepte punten zoals de dood van Pim Fortuyn, invoering van de euro, prins Claus overleed & Willem Alexander en Maxima trouwden!
Natuurlijk heeft ook Fok! z'n up & downs gehad zoals meer dan 25.000 berichten op de FP en meer dan 1 miljoen bezoekers op een dag en vergeet de DDos aanvallen niet...

Hier zijn we erg trots op en hopen uiteraard op een nog verdere groei maar dat alles is iets dat het komende jaar zal moeten uitwijzen want bijna 45.000 users is niet genoeg

Daarom wensen Dagobert, Danny, Fatbenny, Flat_erik, Keroppie, Nietzman, rickmans, Skinkie, spuitelf, vork, & de rest van de Fok!crew jullie een gezond & knallend 2003
HAPPY NEW YEAR !!

25.000 nieuwsberichten op de FOK! Frontpage

Al sinds de opening van FOK! in oktober 1999 zijn wij bezig om jullie constant te voorzien van het laatste nieuws en de leukste nieuwsberichten. Vandaag is in die nieuwsvoorziening een mijlpaal bereikt. Het 25.000e nieuwsbericht is hierbij een feit!

Door de jaren heen is FOK! alleen maar gegroeid. Inmiddels zijn er meer dan 43.000 geregistreerde gebruikers en bezoeken per dag zo'n 45.000 unieke bezoekers de site. Op 4 december van dit jaar bereikte FOK! zelfs het hoogste aantal pageviews ooit: 1 miljoen.

Omdat deze enorme groei, maar ook de 25.000 nieuwsberichten, nooit mogelijk zouden zijn geweest zonder jullie, de users, en andere hulpvaardigen willen we jullie net als bij de 10.000e, 15.000e en 20.000e post bedanken voor alle newssubmits, alle reacties, de spellingscontrole en uiteraard ook de feedback (zowel positief als negatief).

Ook in de toekomst zullen wij als Frontpage-crew ons uiterste best blijven doen om jullie altijd van het leukste, opmerkelijkste en belangrijkste nieuws te voorzien. We hopen uiteraard dat nog meer mensen de weg naar de newssubmit hierbij weten vinden.

Hoewel we ook nu kaarten, taarten, liefdesbrieven, sportauto's en andere cadeautjes zeer op prijs stellen, vermoeden wij dat die helaas niet door het draadje van onze telecom-operator passen. Die houden we dus nog van jullie te goed...

Met vriendelijk groeten,

= De gehele FP-crew =

Treintunnel Velsen loopt onder

Michel van Bergen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Reizigers tussen Haarlem en Beverwijk hebben vanmorgen enige uren last gehad van wateroverlast in de Velsertunnel. Het treinverkeer lag enige uren stil, omdat de brandweer het water uit de tunnel moest pompen. Het riool in de tunnel dreigde over te stromen.

Inmiddels is het treinverkeer weer op gang. Volgens de Railverkeersleiding heeft de rails niet onder water gestaan. Het autoverkeer had geen last van de pompwerkzaamheden, aldus de ANWB.

Nighthawk laat per ongeluk bom op huis vrouw vallen

Een F117-A Nighthawk heeft in west-Texas per ongeluk een bom op het huis van een vrouw tijdens een oefening van Holloman Air Force Base in New Mexico laten vallen.

Het bizarre incident gebeurde afgelopen juli. Het gezin had het geluk dat het een bom was die niet kon exploderen. De bom richtte nochtans wel grote schade aan. Het object boorde zich door het dak, door een badkamer en sloeg een krater van 2 meter diep in de grond.

Gloria Aker was thuis met haar zoontje en dochtertje toen het incident gebeurde. Ze schrokken zich een hoedje.

Het hele huis werd vervuld met een dikke rook toen het rook-mechanisme in de bom geactiveerd werd. Dit mechanisme diende om de bom te kunnen opsporen.

Zaterdag is de uitspraak gekomen dat de luchtmachtbasis 12.000 dollar schadevergoeding uit moet keren.

Merendeel Nederlanders voor puntenrijbewijs

Pleaser, Stuivertje en ZimZ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ruim tachtig procent van de Nederlanders is voor een terugkerend rijadvies en ruim 88 procent is voor een puntenrijbewijs. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Het onderzoek werd gehouden onder 1300 Nederlanders. Zij bleken de veiligheid op de weg erg belangrijk te vinden. De helft van de mensen die een terugkerend rijadvies wil vindt dan ook dat die bindende gevolgen moet krijgen. Wanneer de test niet goed wordt afgelegd zou de rijbevoegdheid bijvoorbeeld kunnen worden ingetrokken.

Van de mensen die voor het puntenrijbewijs zijn wil het grootste deel, namelijk 72 procent, dat dit voor iedereen geldt. 15 procent wil dat alleen bepaalde groepen een dergelijk rijbewijs krijgen.

In een reactie zegt Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO verrast te zijn door de uitkomst van een onderzoek.

Strippers bang voor vrouwelijk rugbyteam

Een groep mannelijke strippers weigert voor een vrouwelijk rugbyteam uit Londen op te treden nadat eerdere shows flink uit de hand liepen. Volgens de strippers werden ze destijds aangeraakt, op hun billen geslagen en zelfs getackled op de rugby-manier.

"Deze vrouwen worden gek na een paar pintjes. De mannen zullen op geen enkele voorwaarde opnieuw voor hen optreden," aldus een woordvoerder van het bedrijf achter de strippers.

De woorvoerder van de rugby-club ziet dat toch echt even anders: "Agentschappen sturen ons watjes. We zullen maar een disco moeten opzoeken tenzij we echte mannen krijgen."

"Tweede golfoorlog begint op 21 februari"

Met dank aan fokkeratwork die ons het volgende bericht geheel vertaald aanbood melden wij:

De oorlog met Irak begint op 21 Februari om middernacht. Dat schrijft de Sunday Express. Volgens de krant heeft President Bush van de VS tijdens een telefoongesprek met Premier Sharon van IsraŽl de datum en het tijdstip doorgegeven.

De timing wordt bevestigd door Britse defensiebronnen die al eerder aangaven dat de oorlog in de tweede of derde week van Februari zou beginnen.

Volgens de Sunday Express, die geen bron voor de beweringen aanvoert, zullen tijdens de tweede golfoorlog de meest vernietigende luchtaanvallen plaatsvinden die de wereld ooit gezien heeft.

In een radiotoespraak van President Bush aan het Amerikaanse volk zei hij dat de Iraakse leider Saddam Hoessein aan zet is om zijn arsenaal van massavernietigingswapen openbaar te maken en te vernietigen.

Irak ontkent de verdere ontwikkeling van chemische, biologische of nucleaire wapens, terwijl VN inspecteurs doorgaan met hun speurtocht naar deze wapens. Zij rapporteren hun bevindingen komende vergadering van de VN Veiligheidsraad.

Chinees eet vlees doodgeboren baby

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een televisieprogramma over een Chinese kunstenaar die het vlees van een doodgeboren baby eet. Het zou een aflevering uit ťťn of andere horrorserie kunnen zijn, maar de Britse zender Channel 4 zendt daarover donderdagavond een echte documentaire uit.

De kunstenaar zegt dat hij geen religie kent die het eten van mensenlijk vlees verbiedt. En ook zou er geen wet zijn die kannibalisme verbiedt.

"Het programma is controversieel en zal sommige kijkers shockeren. Maar voor het begint, komt er een waarschuwing in beeld", aldus een woordvoerder van Channel 4. De Chinese ambassade in Londen is echter niet blij met het programma en heeft haar afkeuring uitgesproken.

In het programma is ook te zien hoe een man een wijntje drinkt waarin een geamputeerde penis is gemarineerd.

OPTA waarschuwt voor KPN-advertentie

Daniel en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De toezichthouder van de telecombedrijven, de OPTA, waarschuwt voor een fout in een advertentie van KPN in enkele dagbladen van vandaag. De KPN meldt in die advertentie dat mensen nieuwjaarsdag drie uur gratis mogen bellen en dat mensen die gebruik maken van een andere aanbieder heel gemakkelijk kunnen overstappen om ook van het voordeel gebruik te kunnen maken.

Op zich is daar niets mis mee, maar de KPN meldt in de advertentie dat de telefooninstellingen dan via een telefoonnummer moeten worden gewijzigd. En in dat laatste schuilt de fout. Want op die manier kan men zijn of haar telefooninstellingen namelijk kwijtraken.

Een OPTA-woordvoerder meldt dat de aanwijzingen in de KPN-advertentie "onjuist" zijn. "Dat hoeft helemaal niet. Het is voldoende om voor het gesprek 1655 te toetsen. Dan kunnen ze ook meedoen met de actie om gratis te bellen."

De OPTA heeft aangegeven dat het behalve deze publieke correctie geen maatregelen zal ondernemen tegen KPN.

De FOK! oudejaarscolumnrence

Zo. Dat was het dan weer: 2002. 365 dagen lichter en een hoop ervaringen rijker. Als we de onophoudelijke stroom jaaroverzichten, driedubbeldikke kerstnummers en speciale katernen moeten geloven, dan was 2002 het meest 'bewogen' jaar van de afgelopen decennia. Bewogen, dat is dit jaar het toverwoord. Nederland is in 2002 door elkaar geschud zoals alleen Tom Cruise een cocktail kan shaken. Wat overblijft is een bonte mix van normen en waarden, de euro, realitiy TV, politiek gerommel. Voer voor de FOK! columnisten GVR, Carin, Deurmat, Tha Blont en Unkle om hun pennen eens flink te scherpen! In deze speciale oudejaarscolumnrence komt 2002 nog eens langs vanuit hun oogpunt.

In volgorde van verschijning:

De afwezigheid van de gulden in 2002 door Unkle
De TV van 2002 door Tha BlonT
De Normen en Waarden in 2002 door Carin
De Politiek van het Jaar 2002 door Deurmat
De hokjes van 2002 door deGVRWij wensen jullie alvast een heel mooi 2003!

Onderzoek: Vis vermindert kans op dementie

Pleaser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Franse onderzoekers van de universiteit in Bordeaux lopen oudere mensen die minstens een keer per week vis eten minder kans op (een vorm van) dementie en de ziekte van Alzheimer.

Het onderzoek, waarvan de resultaten gepubliceerd zijn in het medisch vakblad British Medical Journal, duurde in totaal zeven jaar. Er werden 1674 mensen van 68 jaar en ouder uit zuidwest-Frankrijk onderzocht.

Britse snelheidsduivels krijgen rijles

In Groot-BrittanniŽ worden er volgend jaar zo'n duizend doden in het verkeer verwacht als gevolg van het rijden met een te grote snelheid. Eťn op de tien automobilisten rijdt daar te hard.

De autoriteiten denken er nu over deze hardrijders in navolging van wat er in Northampton al gebeurt de mogelijkheid aan te bieden rijles te nemen in plaats van alleen de puntenaantekening in het rijbewijs wat tot nu toe wordt gehanteerd.

Brian Henderson van de politie van Northampton hoopt dat over vijf ŗ tien jaar te snel rijden sociaal even negatief wordt gevonden als dat tegenwoordig geldt voor het rijden met drank op.

Met dank aan Boogey55, die ons dit vertaald submitte!

Man aangehouden met explosieven

Proxy, Hoos55 en Michel van Bergen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van zaterdag op zondag is op het Franse vliegveld Roissy een Algerijn in de boeien geslagen. Tijdens de inspectie van zijn wagen vond de politie namelijk een aantal explosieven.

De politie werd eerder getipt door een reiziger die de Algerijn al een tijdje op een parkeerplaats had zien staan. Hij vertrouwde het niet helemaal en alarmeerde de politie. Behalve de explosieven vond men ook een pistool, een mitrailleur en twee ontstekers.

De 27-jarige Algerijn werkte als kruier op de luchthaven en is geen bekende van de politie. Toch gaat de Nationale Anti-terroristische Divisie (DNAT) er vanuit dat een verklaring moet worden gezocht in de criminele sfeer.

3 Amerikaanse artsen gedood bij aanslag in Jemen

Het Jibla Babtist Hospital in Jemen is vannochtend opgeschrikt door een aanslag op 4 mensen. Bij de aanslag kwamen drie Amerikaanse artsen om en raakte een Amerikaanse apotheker gewond. De vier werkten op idieele basis in het zendingsziekenhuis dat al 40 jaar bestaat en een enorme reputatie geniet.

Een man, volgens de politie een moslimfundamentalist, wist door een kalashnikov bij binnenkomst alsof het een baby was onder zijn kleren te houden, langs de altijd aanwezige bewaking te komen. Waarschijnlijk gaat het om een persoonlijke actie van de schutter. Er zijn de laatste tijd veel spanningen omtrent het ziekenhuis.

Met dank aan Dlareg, die ons dit vertaald submitte!

Wervelstorm treft Solomoneilanden

Het lot van ongeveer 1300 mensen is onzeker nadat afgelopen zondag een cycloon hun eilandengroep trof. Het betreft hier twee eilandjes die behoren tot de Solomoneilanden.

Volgens meteorologen uit het nabijgelegen AustraliŽ, ging de wervelstorm gepaard met harde windstoten. Deze konden wel oplopen tot 360 kilometer per uur. Omdat sinds zondag geen communicatie meer mogelijk is met de eilandjes Tikopia en Anuta, vreest men het ergste. De eilanden hebben geen vliegveld en zijn alleen per boot te bereiken. De patrouilleboten kunnen in verband met de storm echter niet eerder uitvaren dan dinsdag. Het zal dus zeker tot woensdag duren voor er meer bekend is over het lot van de eilandbewoners.

Winnaar Samsung A800!

Goedemorgen!

We kregen bijna 1000 inzendingen binnen. Natuurlijk is iedereen hartstikke nieuwsgierig wie deze geweldige Samsung A800 heeft gewonnen.

Daarom zullen we jullie niet langer in spanning laten. De winnaar, die namens ikwilgratisbellen.nl dit mobieltje gaat ontvangen, is (tromgeroffel):

AngryAngel


Van harte gefeliciteerd! Je krijgt zo spoedig mogelijk bericht van ons.

Deze week valt er natuurlijk ook weer wat leuks te winnen op Fok! Je maakt namelijk kans op een gesigneerde CD van SINCH! Veel succes!

Onbekend manuscript van Tolkien ontdekt

craze, tekster, FenerManiac en Boogey55 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bibliotheek in Oxford heeft de Amerikaanse taalkundige Michael Drout een tot nu toe onbekend manuscript ontdekt van de schrijver van het epos 'The Lord of the Rings': John Ronald Reuel Tolkien. Het gaat om een wetenschappelijk commentaar op een vertaling van het meer dan duizend jaar oude heldendicht Beowulf.

Tolkien was hoogleraar Germaanse taalkunde in Oxford en een erkend deskundige voor deze oud-Engelse sage over de held Beowulf en het monster Grendel. Volgens de Amerikaanse taalkundige heeft Beowulf het werk van Tolkien sterk beÔnvloed.

De Amerikaanse taalkundige vond het 2000 pagina's tellende en met de hand geschreven manuscript in een doos die erg lang niet open was geweest. In de zomer van volgend jaar zal het manuscript gepubliceerd worden.

Radioactieve kerstbomen OekraÔne uit de handel

Carlo, Spooner2k, Boogey55, intoxicated, Mr.CeeJay en The_T hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In OekraÔne heeft de politie vandaag op markten in de stad Rovno een onbekend aantal kerstbomen in beslag genomen. De bomen kwamen uit gebied dat radioactief besmet is door de Tsjernobylramp in 1986.

Volgens de politie wist de man die de bomen liet verkopen dat het om verboden waar ging. Hij had valse papieren voor de kerstbomen. De autoriteiten in OekraÔne proberen nu alle mensen die al een van zijn bomen in huis hebben gehaald te achterhalen.

Gevaarlijk virus ontdekt ([email protected])

adrivantilburg, Stefan Moonen en MoloCh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuw, gevaarlijk, virus met de naam "[email protected]" verspreidt zich gigantisch snel onder internetgebruikers. Het virus verstopt zich meestal in een eenvoudig e-mailbericht met een screensaver als attachment. De screensavers hebben namen als "love.scr" en "sweet.scr". Het virus bevat een ingebouwde SMTP-server, welke zichzelf verstuurt aan je gehele adresboek. Truukjes in Outlook om verspreiding te voorkomen worden hiermee dus nutteloos.

Het virus verwijdert en wijzigt enkele systeembestanden en nestelt zich in de opstartroutines van Windows zodat het met elke nieuwe start van Windows weer wordt uitgevoerd. De computer is na het aanbrengen van schade door het virus vrijwel onbruikbaar geworden. Als je je computer namelijk opnieuw opstart, zal dit niet meer correct gebeuren en zal het back-uppen van bestanden worden bemoeilijkt.

Alle AntiVirus-makers zouden nu een update hebben gemaakt en uitgebracht. Zie voor meer informatie deze en deze website.

14-jarige Drugsdealer aangehouden in Wintelre

The_T had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft zaterdagavond rond 23.45 uur in Wintelre (Brabant) een 14-jarige drugsdealer gearresteerd. Hij werd op straat aangesproken, nadat gezien was dat hij iets verkocht. De jongen bleek drie XTC-pillen, zogenaamde 'appeltjes', bij zich te hebben. Hij verklaarde dat hij er al 27 had verkocht.

De verdachte stond de politie toe zijn huis te doorzoeken en daar trof de politie nog eens 158 XTC-tabletten aan. De drugs zijn in beslaggenomen en de jongen is voor onderzoek ingesloten.

Vrijwilligers brengen nacht in cel door

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het voormalige Huis van Bewaring Oostereiland in Hoorn hebben vannacht 24 mensen de nacht door gebracht. Ze betaalden hier 50 euro per persoon voor. Het bewakingspersoneel was met het idee ervoor gekomen, omdat er vaak word geroepen 'dat de gevangenis net een hotel is'. Al eerder kon je hier over lezen op Fok!.

De bewakers wilden aantonen dat dit niet zo is en nodigden mensen uit om een nachtje door te komen brengen in 'het hotel'. In totaal hadden dertig mensen zich aangemeld, waarvan er zes niet zijn gekomen. De 24 die wel gekomen waren zijn vannochtend weer vrijgelaten.

Een woordvoerder merkte op dat een aantal het toch wel benauwd kregen toen de deur op slot ging en niet meer open kon. De aktie is volgens de bewakers geslaagd, het enige voorval van de nacht was iemand die om een asperine vroeg. Mensen die weg wilden konden weg, niemand heeft van die mogelijkheid gebruik gemaakt echter. De opbrengst gaat naar de stichting Roparun.

Oliebollentest 2002

JayAvenger meldde ons het volgende:
De oliebollentest 2002 is er weer! Iedere jaar test het Algemeen Dagblad alle of een groot aantal oliebollenkramen door het hele land en geeft hier een cijfer voor!

Dit jaar komt de winnaar uit Dordrecht en het is Ron's Oliebollenkraam...

Moet je vooral ff letten op de comment onderaan de pagina (de slechte bollen dus), om je te bescheuren.

Link...
Ad

Pier van Brighton (Zuid-Engeland) ingestort

Beetle, Saint_One, Pleaser en The_T hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als gevolg van zware wind en regen is in Brighton in Zuid-Engeland de historische pier van Brighton voor een deel ingestort. Er raakte volgens de politie niemand gewond.

De pier werd in in 1866 gebouwd en was omdat hij in zeer slechte staat verkeerde al 27 jaar voor het publiek gesloten. De Palace Pier, de andere pier van Brighton, is wel voor het publiek toegankelijk.

Er waren plannen om voor 45 miljoen euro in 2003 de nu ingestorte pier te gaan restaureren. Dit had dan in 2005 klaar moeten zijn, maar of dit nu nog zal lukken is niet bekend.

Hier zijn foto's van de ingestorte pier te zien.
Laatste reviews en specials
special
N-iX doet veel
review
NBA 2K19
preview
Blood Bowl: Death Zone
review
Immortal: Unchained
review
The Meg
preview
Transference
©FOK.nl e.a.