Zeldzame palmkakatoe gestolen in Monster

DMcLF, Esposa en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Monster bij Den Haag is een zeldzame Palmkakatoe gestolen. Het dier is ongeveer 30.000 euro waard. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Opvang Papegaaien (NOP) zijn er hoogstens twintig van in Nederland.

Het is een zeer grote vogel met een opgezette kuif. Gemeten van de kop tot de staart, kan het dier bijna een meter hoog worden. De palmkakatoe is gitzwart en heeft een felrode vlek op de wangen en een grote zwarte snavel. Oorspronkelijk komt de vogel voor in Noord-Australië en enkele Indonesische eilanden. In het wild wordt het dier met uitsterven bedreigd.

Volgens de woordvoerder van de NOP zijn er in Nederland geen dierentuinen meer die zo'n kaketoe houden. Volgens hem was Blijdorp het laatste dierenpark dat zo'n vogel had. De woordvoerder gaat er van uit dat het dier op bestelling is geroofd.

De eigenaren van het dier zouden particulieren zijn. De politie wil in verband met het onderzoek niets zeggen over de achtergronden van de diefstal. Omdat het om een opvallende vogel gaat, is de kans groot dat deze naar het buitenland wordt gebracht.