LPF overspoelt Nederland met reclame

floyty had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De LPF komt in de weken voor de verkiezingen van 22 januari met een gigantische reclamecampagne zoals die in een verkiezingsstrijd nog nooit is vertoond. In de laatste twee weken zullen 1400 billboards de posters van de partij sieren, heel januari zal de reclame van de partij 400 maal op de televisie te vinden zijn.

Maarliefst twee miljoen euro zat er voor aanvang van de campagne in kas. Dat is veel meer dan andere partijen. Zo heeft de SP één miljoen euro te besteden, moet GroenLinks het doen met een half miljoen en heeft de VVD 600 duizend in kas.

Na de verkiezingen eerder dit jaar was de LPF nog zo goed als failliet. Maar Ed Maas betaalde de schulden af en is waarschijnlijk nu ook de grootste geldschieter.

In de vierentwintig uur voor de verkiezingen zal de reclame zelfs in elk reclameblok te vinden zijn. De partij zet verder 28 reclamevliegtuigjes in. 'Als je op 22 januari de LPF niet wilt zien, moet je echt de hele dag naar de grond kijken. Anders is er geen ontkomen aan,' aldus tweede man Joost Eerdmans.