FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 november 2002

Vrouwen parkeren slechter dan mannen

Wildehaar, Ringelding, The Red Devil, floyty, floyty, Hilfiger, BarryD, Dieren en MrLunkDOTcom hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door de Britse verzekeringsmaatschappij Diamond gepubliceerde analyse van aangiftes blijkt dat vrouwen bij het parkeren tot twee keer meer brokken maken dan mannen. Maar met mannen achter het stuur is het risico groter op ongevallen op de weg. Zo zijn frontale botsingen of het aanrijden van voetgangers en dieren veelal het werk van mannen.

De belangrijkste vaststelling van de verzekeraar is dat mannen gemiddeld een schadeclaim van 2.156 pond indienen. Dat komt neer op zo'n 3.400 euro. Dat bedrag is 20 procent hoger dan die van de vrouwelijke chauffeurs. Zij kosten de verzekeraar gemiddeld zo'n 1.790 pond. Het meest opvallend is dat maar liefst 98 procent van de rechtelijke veroordelingen wegens onverantwoord rijgedrag mannen betreft.

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen een heel ander rijgedrag vertonen. Ze rijden trager en minder agressief dan mannen. Daarom leveren de ongevallen waarbij zij betrokken zijn minder schade en daarom minder kosten op. Door de studie biedt de verzekeringsmaatschappij vrouwen een goedkopere polis aan. Andrew Howard, hoofd verkeersveiligheid van de British Automobile Association vatte het onderzoek kernachtig samen. "Vrouwen zorgen voor gebroken metaal, mannen voor gebroken botten."

Gratis cocaÔne voor visverwerkers

nyrem en static hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens het regionale dagblad de Gooi- en Eemlander geven bazen van visbedrijven in Spakenburg (Bunschoten) hun werknemers op zaterdag cocaÔne om harder te werken. Het betreft hierbij zowel volwassen werknemers, als kinderen vanaf 14-jaar.

De autoriteiten zijn reeds bekend met het feit dat volwassen werknemers regelmatig een 'lijntje coke' krijgen aangeboden. De politie zegt pas te kunnen optreden als er concrete aangiftes worden gedaan.

Een gemeentevoorlichter bevestigt dat jongeren cocaÔne krijgen. Volgens hem wordt de drug echter na het werk aangeboden als middel om te ontspannen.

Nova peiling: LPF iets in de lift

Uit het wekelijkse onderzoek van de Politieke Barometer, gehouden in opdracht van het tv-programma NOVA, blijkt de LPF weer iets op te krabbelen. Na een dieptepunt van eind oktober, waarbij de LPF op nog maar 2 zetels stond, staat de partij er nu op 7.

Opvallend is dat de uitslag van de peiling niet veel verschilt van de NIPO peiling van eerder deze week. De SP blijft het goed doen, met 16 zetels (+7). Regeringspartijen VVD en CDA zouden samen kunnen rekenen op 77 zetels.

Voor Leefbaar Nederland ziet het er somber uit, de partij zou verdwijnen uit de Kamer. De SGP zou op ťťn zetel winst kunnen rekenen.


De uitslag. (tussen haakjes het virtuele verschil met de Kamer nu)

CDA ---> 49 (+6)
Lijst Pim Fortuyn ---> 7 (-19)
VVD ---> 28 (+4)
PvdA ---> 28 (+5)
D66 ---> 5 (-2)
GroenLinks ---> 10 (-)
SP ---> 16 (+7)
ChristenUnie ---> 4 (-)
SGP ---> 3 (+1)
Leefbaar Nederland ---> 0 (-2)

Meer over deze peiling staat op de site van de politiekebarometer.

FOK! en Tweakers 2 uur down door DDoS

Vrijdagavond vanaf 21.05 uur zijn de servers van Tweakers.net en FOK! getroffen door een Distributed Denial Of Service, oftewel een DDoS-aanval. Bij een dergelijke aanval worden er grote hoeveelheden data naar een site verstuurd waardoor deze niet meer te bereiken zijn.

Maarliefst 400 megabit per seconde kregen de servers te verwerken, waardoor er na een half uur werd besloten om de verbinding tussen het serverpark en de router van trueserver te verbreken zodat de DDoS-aanval kon afzwakken.

Na 55 minuten was de aanval voorbij, maar er werd nog een uur gewacht om verdere schade aan het netwerk te voorkomen.

De motieven voor de aanval zijn niet duidelijk. Een herhaling is derhalve ook niet uit te sluiten.

FOK! al eerder aangevallen

Het is de tweede keer dat FOK! te maken krijgt met een DDoS-aanval. Op 13 en 14 mei lagen de servers 41 uur onder vuur.

Voor de statsfreaks zijn op Tweakers grafieken te vinden waarin de aanval duidelijk naar voren komt.

Westbroek toch niet weg bij 3FM

peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondanks eerdere berichten gaat Henk Westbroek gewoon door met zijn programma bij 3FM. Hijzelf heeft dat gemeld op de website van de publieke zender. De zanger/programmamaker wil graag doorgaan met zijn programma, ondanks het eindigen van het contract in de lente van 2003.

Westbroek zegt dat het contract de afgelopen jaren al twintig keer is beŽindigd en steeds is het programma weer voortgezet. "Het is in ieder geval niet mijn bedoeling om weg te gaan."

De onderhandelingen over een radio- en televisieprogramma bij RTV Utrecht gaan ook gewoon door. Het is niet bekend wanneer het programma op RTV start. "Dat weet ik echt niet. Ze hebben me gevraagd of ik iets wil doen op de zondag. Een radioshow tussen twaalf en een uur en daarna op dezelfde middag een talkshow voor de televisie", aldus Westbroek.

Proefproces tegen SGP wil niet lukken

Het Clara Wichmann Instituut probeert al een tijd om een vrouw te vinden die bereid is mee te werken aan een proefproces tegen de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), maar is daar nog steeds niet in geslaagd. Een jong vrouwelijk SGP-lid dat zich bereid had verklaard mee te werken, is afgehaakt na zwaar onder druk gezet te zijn door het bestuur van de politieke partij.

Volgens het Clara Wichmann Instituut heeft het SGP-partijbestuur de vrouw gedreigd met ''hel en verdoemenis''. Er werd gezegd dat een proefproces de partij ernstige schade zou berokkenen en dat dat op het geweten van de vrouw zou drukken. Een andere vrouw die ooit de zaken bij de SGP probeerde te veranderen begint er ook niet meer aan, zij zegt: ''Ik heb in al die jaren heel veel vuil over me heen gekregen. De SGP is een betonnen muur, waartegen vrouwen zich te pletter lopen.''

Het Clara Wichmann-instituut is een onafhankelijk instituut dat strijdt voor de rechtspositie van vrouwen. Het wil de SGP met een rechtszaak dwingen zich open te stellen voor vrouwen. Die kunnen nu geen volwaardig lid zijn van de partij. Ze hebben geen officieel stemrecht en kunnen geen gemeenteraadslid of Tweede-Kamerlid worden.

Verenigde Naties

In Nederland is de SGP nooit door de rechter aangepakt, alhoewel uitsluiting van vrouwen in strijd is met artikel ťťn van de Grondwet. Vorig jaar deden zelfs de Verenigde Naties aan de Nederlandse regering een dringend beroep om maatregelen te nemen tegen de uitsluiting van vrouwen door de SGP.

Eerdere pogingen in Nederland om de SGP te dwingen de discriminatie van vrouwen in het openbaar ambt op te geven, zijn tot nu toe mislukt. Eind vorig jaar oordeelde de Commissie gelijke Behandeling nog dat zij niet bevoegd was een oordeel te geven over de klachten ten aanzien van vrouwendiscriminatie van de SGP.

De SGP is zelf ook niet van plan enige wijziging in de regels aan te brengen. …ťn jaar geleden liet SGP voorzitter W. Kolijn in Netwerk weten dat de vrouw ondergeschikt is aan de man. "In de bijbel staat dat de man het hoofd is van de vrouw, en daarnaar willen wij leven", aldus Kolijn.

Het Clara Wichmann Instituut zal nog een laatste poging doen om een gereformeerde kandidate te vinden. Ook wordt onderzocht of er andere juridische wegen zijn om de staat te dwingen in te grijpen.

Zanger Syb verlaat De Kast

sqlsmurft en MagnifcantONE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdag heeft manager Hans de Boer van popgroep de Kast bekendgemaakt dat zanger Syb van der Ploeg uit de band stapt. Hij richt samen met drummer Nico Oudhuijs een Engelstalige band op.

De popgroep blijft nog wel bestaan, de drie overige bandleden gaan gewoon door. De Kast is onder andere bekend geworden met het Friestalige nummer 'In nije dei'. Fans van De Kast laten hun teleurstelling blijken op de website van de Friese band. "Zo veel lol gehad, zo genoten. Straks is het allemaal voorbij", schrijft een van hen.

Het laatste concert van De Kast zal in de Amsterdam Arena op 21 december gehouden worden.

Roemenen masturberen voor de baas

NightBird had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Medewerkers in een Roemeense autofabriek hebben besloten hun sperma te doneren om het schuldenlijdende bedrijf ARO Campulung uit de rode cijfers te halen.

Een spermabank in het westen van Timisoara geeft donoren $50 per gedoneerd kwakje. Het bedrijf dat 4-wheel drive jeeps produceert heeft een schuld van 20 miljoen dollar.

"Uit studie blijkt dat als 1000 medewerkers een paar maanden sperma doneren, we genoeg geld hebben om een gedeelte van de schulden van het bedrijf te betalen" zegt Ion Cotescu, manager bij ARO Campulung.

Man bewaart overleden echtgenote

Dwarsligger en djjumbo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Franse plaats Vichy heeft een man zijn overleden vrouw vier maanden in bed gehouden. De 78-jarige man wilde niet accepteren zijn 86-jarige vrouw was overleden.

Volgens een woordvoerder van de Politie in Vichy is de vrouw overleden aan een hartaanval. De man die arts was van beroep, verzorgde het lichaam van de vrouw goed. Toch kon hij niet voorkomen dat de buren na verloop van tijd melding maakten van stankoverlast. De politie is toen bij de man gaan kijken.

Meerdere soortgelijke UFO's boven China

Meerdere piloten van verschillende lijnvluchten hebben een UFO gezien nabij de zuid-oost Chinese stad van Nanjing, zo meldt ABC News.

Een piloot van Xiamen Airlines was de eerste die de waarneming rapporteerde. "Ik zag een vreemd lichtblauw object langs het toestel vliegen", zegt hij.

Op het ongeveer hetzelfde moment rapporteerden piloten van Shandong Airlines een zelfde soort UFO. Het vliegtuig van Shandon Airlines vloog 120km van het vliegtuig van Xiamen Airlines. Zij beschreven het object als een wit en blauw gekleurd skateboardvormig voertuig.

AFP news voegt hier aan toe dat een piloot van een ander vliegtuig dat zich zo'n 300 kilometer van het andere vliegtuig vandaan bevond een zelfde waarneming gerapporteerd heeft bij de airport control tower in Tonglu in de provincie Zhejiang.

Er werd ook gemeld dat een zelfde soort UFO zich zo'n 70 km boven Bengbu in de provincie Anhui bevond.

Henk Westbroek weg bij 3FM

peter01 en Daydream Believer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Henk Westbroek stopt bij 3FM en gaat bij de nieuwe regionale zender RTV Utrecht een radio- en televisieshow maken. Over de inhoud van het programma wordt momenteel nog onderhandeld. Het contract van Westbroek met de VARA loopt volgend jaar af, waarna hij stopt met zijn programma op de publieke popzender.

Westbroek gaat weer samenwerken met voormalig zendercoŲrdinator Paul van der Lugt van 3FM die sinds deze week directeur is van RTV Utrecht. De twee hadden regelmatig ruzie over het te voeren beleid bij de popzender, maar dat hoeft geen problemen op te leveren volgens Westbroek.

Volgens Westbroek ligt de toekomst bij het werken bij een regionale zender. De landelijke omroepen hebben echt hun tijd gehad. Die stellen steeds minder voor.

Emancipatie moslima's stagneert door kritiek

Fenna Ulichki van de Marokkaanse Vrouwenvereniging heeft zich erover beklaagd dat islamitische vrouwenorganisaties zich steeds moeten verweren tegen anti-islamitische beeldvorming. ''Hierdoor komt het eigenlijke werk voor achtergestelde moslimvrouwen in het gedrang'', zo zei Ulichki gisteren in Amsterdam, tijdens een debat over de positie van vrouwen in de islam.

Volgens Ulichki is de emancipatie van moslimvrouwen inzet geworden van een discussie over de vraag of de islam achterlijk is. In het heersende klimaat worden alle problemen waarmee islamitische vrouwen zitten, volgens haar verbonden met etniciteit of religie. ''Of het nu over hoofddoekjes gaat of over imams die zeggen dat mannen hun vrouw mogen slaan, islamitische organisaties moeten zich steeds verdedigen. Maar de strijd die wij voeren is een politiek-maatschappelijke en geen religieuze strijd.''

Voor de Somalische Ayaan Hirsi Ali, die de islam als oorzaak van de achtergestelde positie van moslimvrouwen aanwijst, had geen Ulichki goed woord over. Ook criticus Cisca Dresselhuys, hoofdredactrice van het feministisch maandblad Opzij, die geen vrouwen met hoofddoek op haar redactie wil, kan niet op haar sympathie rekenen: ,,Was Dresselhuys maar voor een kwart zo solidair met migrantenvrouwen als ze dat met Hirsi Ali is'', zo sneerde Ulichki.

De voorlichter van het Amsterdams Centrum Buitenlanders, Gijs von der Fuhr, deed daar nog een schepje bovenop: Hij noemde Dresselhuys ,,een fossiel van de jaren zeventig. Het prototype van de 'witte' vrouwenbeweging die het eigen emancipatieproces als universeel en alleenzaligmakend ziet''.

Al-Qaeda claimt aanslag op Bali

GhostArmor, DoubleJ en Floyty hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het terroristennetwerk al-Qaeda heeft de verwoestende bomaanslag op een discotheek op het Indonesische eiland Bali opgeŽist. Via de 'al Neda' website heeft de terroristische organisatie zijn betrokkenheid gemeld.

Op de site staat onder meer geschreven dat de aanslag op de synagoge in TunesiŽ, de verwoesting van twee schepen in Jemen en de aanslagen op nachtclubs en bordelen in IndonesiŽ, laten zien dat al-Qaeda er niet tegenop ziet om aanslagen te plegen in Arabische en islamitische landen. "Mits deze landen horen tot het joodse-kruisvaarders-verbond", aldus de verklaring.

BB Judith, Ting en Ursula genomineerd

Deze week staan er weer 3 dames genomineerd.
Judith, Ting en Ursula gaan een zware week tegemoet: 1 van hen zal donderdag moeten vertrekken. Voor Ursula is dit al de tweede keer op rij dat zij genomineerd is. Het kan haast niet anders of dit heeft iets te maken met haar relatie met Arthur.

Ting had het na het vertrek van Dennis erg moeilijk, en kon op weinig steun rekenen van haar medebewoners. De nominatie zal haar humeur weinig goed doen.

De nominatie van Judith mag best opvallend genoemd worden. Bij de vorige nominatie werd zij door niemand genoemd, en leek zij ongekend populair bij haar medebewoners.

Nederlandse jeugd bezorgd over toekomst

Uit een onderzoek van Intomart, uitgevoerd in opdracht van Sire (Stichting IdeŽle reclame), blijkt dat Nederlandse jongeren tussen de 12- en 18-jaar zich grote zorgen maken over geweld en criminaliteit in de maatschappij.

Jongeren konden aangeven welke maatschappelijke thema's zij belangrijk vinden. In de topzeven staan er vier die met veiligheid te maken hebben. Maar ook een beter openbaar vervoer en betere gezondheidszorg scoren hoog. Met name het strenger straffen van misdadigers, de bestrijding van gewelddadig gedrag en veiligheid op straat zijn veelgegeven antwoorden.

Geluk

Ook blijkt uit het onderzoek dat de Nederlandse jeugd weliswaar gelukkig is, maar pessimistisch over de toekomst. Op een schaal van ťťn tot tien geven de jongeren hun eigen welzijn een 7,7. De toekomst krijgt een 6,4. Jongens blijken over het algemeen iets gelukkiger te zijn dan meisjes.

Als helden noemt de Nederlandse jeugd op de eerste plaats zijn ouders. Verder worden Pim Fortuyn en Nelson Mandela opvallend vaak genoemd.

Dennis verlaat het BBhuis

Zoals al een beetje te verwachten was, is Dennis weggestemd.
Over de tussenstand en eindstand van de stemmen hoeven we het haast niet te hebben: echt betrouwbaar kunnen we het niet noemen. In de tussenstand stond Mustapha onderaan, en in de eindstand ruim bovenaan. Big Brother heeft waarschijnlijk een extra centje verdiend, door kijkers het idee te geven dat hun lieveling wel eens er uit kon vliegen, en hen snel nog even te laten bellen.

Dennis dus, de clown van het huis, was de ongelukkige. Op het allerlaatste moment sleepte hij voor zijn team, wat in de Bunker verbleef, nog een Bungalowverblijf in de wacht. In een Confrontatie tegen Laurens, waarin de heren een auto moesten voorttrekken, bleek hij de sterkste. Helaas mocht hij zelf niet profiteren van zijn winst, en moest hij direct na de Confrontatie het terrein verlaten. Zonder de bewoners in het huis gedag te zeggen...

Drugsbaron vrij wegens goed gedrag

Gilberto Rodriguez Orejuela, een van de meest machtige drugsbaronnen van Colombia, is ondanks protesten van de Colombiaanse regering vrijgelaten. Hij heeft de helft van zijn vijftien jaar lange gevangenisstraf uitgezeten.

Zijn vrijlating is een enorme tegenslag voor de president van Colombia die de vrijlating van de man en zijn broer Miguel wilde voorkomen.

De rechter besloot echter anders en oordeelde dat de twee eerder vrij moesten komen wegens goed gedrag. De broer kreeg nog vier jaar straf extra eerder deze week voor een omkoop poging en zal naar alle waarschijnlijkheid nog even moeten blijven.

De beide broers waren de leiders van het Cali drugs cartel dat verantwoordelijk wordt gehouden voor het aanleveren van 80% van de cocaÔne ter wereld.

'Echte snelheden' op verkeersboetes

MrLunkDOTcom, ringelding en DoubleJ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om onnodige irritaties te voorkomen gaat justitie de werkelijke snelheid op de acceptgiro's zetten. Tot nu toe wordt de snelheid na meetcorrectie vermeld.

Veel irritatie ontstaat wanneer een verkeersboete op de mat valt die een minieme overschrijding van de snelheid vertoond. Minister De Boer van Verkeer hoopt door het vermelden van de werkelijke snelheid de ergernis te voorkomen. De minister moet het nog wel bespreken met zijn collega Donner van Justitie. Daarbij wil hij ook het 'puntenrijbewijs' nog eens onder de loep nemen.

Verder heeft De Boer plannen om de maximum snelheid voor touringcars en bussen te verhogen naar 100 kilometer per uur. De kamer heeft laten weten hier voorstander van te zijn.

Kunstgebit bijna verleden tijd

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

The Journal of Dental Research (Tijdschrift voor Tandheelkundig Onderzoek) heeft de eerste succesvolle regeneratie van tanden gemeld. Cellen van zes maand oude biggen, die via een tussenstap op een kunststof werden geÔmplanteerd in ratten, groeiden binnen 7 maanden uit tot herkenbare tanden.

Uit eerdere onderzoeken was al gebleken dat het mogelijk was dat tandcellen gecombineerd met deze kunststof in staat waren weefsels te vormen, maar tot nu toe was het niemand gelukt echte tandstructuren, inclusief glazuur en tandpulp, te laten ontstaan.

De voor de hand liggende conclusie is dat er tandstamcellen bestaan en deze de sleutel zijn om nieuwe menselijke tanden en kiezen te laten groeien. Nu deze stap gemaakt is lijkt de stap naar regeneratie van het menselijk gebit binnen handbereik.

"Wanneer we tandstamcellen kunnen isoleren en vermeerderen zal dit een revolutie in de tandheelkunde teweeg brengen." aldus Dominick P. DePaola, directeur van de organisatie waar het onderzoek werd uitgevoerd.

Ook schapen kunnen homoseksueel zijn

Niet alleen mensen kunnen homoseksueel zijn. Internetpersbureau Ananova meldt dat ook schapen soms een voorkeur hebben voor de eigen sekse. Het onderzoeksinstituut Oregon Health and Sciences rekende uit dat tussen de zes en tien procent van de mannelijke schapen zich aangetrokken voelen tot rammen.

Zij kwamen aan dit resultaat door de hersenen van 27 schapen te analyseren. Deze schapen bestonden uit negen homo-rammen, acht hetero's en elf ooien (vrouwtjes-schapen). Verschillen in het weefsel van het centrale zenuwstelsel zouden bepalen of een schaap hetero was of niet. Bij mannen is een deel van de hersenen, waarin de seksuele voorkeur wordt bepaald, groter dan bij vrouwen. De Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat bij homo-schapen dit deel van de hersenkern kleiner is dan bij de heteromannetjes.

Het onderzoek werd vorige week in Florida gepresenteerd. Op het jaarlijkse congres voor Amerikaanse neurochirurgen werd vermeldt dat een speciaal deel in de hersenen de seksuele voorkeur bij zoogdieren kan bepalen. Dit zou mogelijk ook bij mensen het geval zijn.

Man twintig jaar onschuldig in gevangenis

In Maryland (Verenigde Staten) is gisteren een man, na twintig jaar onschuldig in de gevangenis te hebben gezeten, vrijgelaten. DNA-onderzoeken maakten duidelijk dat hij zich in 1982 niet schuldig had gemaakt aan verkrachting.

Bernard Webster (40) kan geen aanspraak maken op een vergoeding voor de jaren dat hij onschuldig in de gevangenis zat. Als Webster niet vervroegd zou zijn vrijgelaten, zou hij in februari 2003 zijn straf hebben uitgezeten.

In 1983 'herkende' de verkrachte vrouw Webster als dader. Twee werknemers van het appartement, waar de vrouw woonde, zeiden Webster daar op de bewuste dag te hebben gezien. Andere mensen wisten te melden dat Webster op het tijdstip van de verkrachting op een basketbalveld, kilometers verderop, zou zijn geweest. DNA-onderzoek wees later uit dat Webster niet de dader was.

Volgens de organisatie Innocence Project is Webster al de 115e gevangene die de afgelopen jaren op grond van DNA-onderzoek ten onrechte is veroordeeld.

Proces verdachten sluipmoorden in Virginia

John Allen Mohammed en zijn 17-jarige pleegzoon John Lee Malvo, beide verdachten van de sluipschuttermoorden, worden als eerste in de staat Virginia berecht. Mochten ze schuldig worden verklaard, dan kunnen ze beide de doodstraf krijgen.

Tegen Mohammed is een aanklacht ingediend op federaal niveau. Hij wordt verdacht van tien moorden in Washington en omstreken. Malvo, gezien als medeplichtige, is te jong om op federaal niveau te worden berecht. Laatstgenoemde kan als minderjarige in Virginia echter wel de doodstraf krijgen.

Na Texas is Virginia, na de herinvoering van de doodstraf in de VS, de staat met de meeste executies.
Laatste reviews en specials
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
©FOK.nl e.a.