FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 7 november 2002

Definitief geen Spa in 2003

De FIA heeft de kans da Spa-Francorchamps in 2003 op de kalender staat resoluut van de hand gewezen. Dit vanwege de gruchten die gingen vanuit de Belgische media die er hoop in hadden dat de race op Spa toch door zou gaan.

De FIA had het hele mediacircus opgemerkt en heeft nu orde op zaken gesteld, in 2003 is er geen race op Spa. Maar als België het voor elkaar krijgt om voor de Formule 1 een uitzondering te maken voor de tabaksreclame's dan kan Spa wel in 2004 weer op de kalender staan.

In België is men nu druk bezig om de huidige wetgeving aan te passen en vrijwel alle Waalse partijen stemmen in voor uitstel. Er zijn enkel nog wat groene partijen die dwars liggen.

De pest mogelijk terug in New York

Een echtpaar, afkomstig uit New Mexico, wordt sinds vandaag afzonderlijk verpleegd in een ziekenhuis in New York. De twee patiënten hebben symptomen die kunnen duiden op de builenpest.

De autoriteiten benadrukken dat het nog niet zeker is dat zij aan de pest lijden. Mocht dat wel het geval zijn dan vormt de ziekte geen gevaar voor de acht miljoen inwoners van New York. Deze vorm van de pest wordt verkregen via insectenbeten en behoort niet tot de gevaarlijkste vorm.

Het is mogelijk de eerste keer in ruim honderd jaar dat die ziekte weer opduikt in Oost-Amerika.

Hoogezandse (14) stak woning zelf in brand

ayna, 1flyer, nevetS, IceFire, Jetski en DoubleJ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het meisje uit Hoogezand, dat een tijdje geleden beweerde in haar huis verkracht te zijn door een groep allochtonen (die daarna het huis in de brand zouden hebben gestoken), heeft het vuur zelf gesticht. Dat heeft de politie in Groningen vandaag bekendgemaakt.

Eerder liet de politie al weten dat er geen bewijzen waren voor de groepsverkrachting. Het 14-jarige meisje heeft nu in één van de gesprekken met de politie bekend de brand zelf te hebben aangestoken. Toen de brand zo hevig werd, dat deze niet meer te doven was, ontvluchtte ze de woning. Om een verklaring te kunnen geven over de oorzaak van de brand, verzon ze het verhaal over de groepsverkrachting.

De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt van brandstichting en het doen van valse aangifte. Het Openbaar Ministerie in Groningen bepaalt later of het meisje voor haar daden zal worden vervolgd.

Twee radicale moslims aangehouden

In Nederland zijn afgelopen maandag opnieuw extremistische moslims aangehouden. Het betreft twee verdachten waarvan er één inmiddels weer op vrije voeten is gesteld.

De andere verdachte, een 22-jarige man, is volgens het Openbaar Ministerie vermoedelijk gerekruteerd en voorbereid om als martelaar te worden uitgezonden en te sterven in de internationale jihad. Bij huiszoeking is een cassetteband gevonden die de 22-jarige moslim had ingesproken. Op de band staat te horen dat hij afscheid neemt van zijn ouders en familie. Hij is voorlopig voor 10 dagen in voorarrest gesteld.

Beide mannen zijn afkomstig uit Eindhoven, de plaats van waaruit eerder twee jeugdige Nederlandse moslims van Marokkaanse afkomst naar Kashmir vertrokken, en aldaar werden gedood. Volgens de AIVD waren die twee ook gerekruteerd voor de jihad.

Opa schiet terreur-eekhoorn neer

chrisjuh, WaSTeiL, jasper32, FrEeZzE, DoubleJ, thetruth, zolena, t.t, Snuggs, Floyty, RoLfVp, Jan, Raketman, Krisman, Tico1337 en nog veel meer hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland houdt een agressief eekhoorntje het stadje Knutsford, in het graafschap Cheshire, in zijn greep.

Het beestje heeft al zeker zes nietsvermoedende mensen aangevallen, en ernstig verwond. Het beestje beet o.a. een 2-jarig meisje diep in haar hoofd. Bewoners voelen zich niet meer veilig op straat.

Ray Jackson, beheerder van een lokale dierenopvang vermoedt dat het beestje vroeger als tam huisdier is gehouden en daarna los is gelaten. Hierdoor kunnen ze agressief worden.

UPDATE

floyty en ovino hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Britse stadje Knutsford kan opgelucht ademhalen. De agressieve eekhoorn die de afgelopen dagen al verscheidene mensen had aangevallen, is donderdag door een boze grootvader doodgeschoten. Volgens de BBC maakte de grootvader jacht op de 'terreur-eekhoorn' omdat het beest zijn tandjes had gezet in het gezicht van zijn kleindochter.

Volgens een Britse krant heeft de eekhoorn in een week tijd zes mensen aangevallen. Het beet niet alleen het meisje, het jaagde ook volwassen kerels door hun tuin en het viel in pitbull-stijl nietsvermoedende vrouwen aan.

10 Rijkste Nederlandse spelers

Dit zijn volgens maandblad Quote de 10 rijkste Nederlandse voetballers. Het eerste bedrag is het jaarinkomen, het tweede bedrag het geschatte kapitaal van de speler.

1. Dennis Bergkamp (Arsenal) ¤ 6,2 miljoen ¤ 52 miljoen
2. Marc Overmars (Barcelona) ¤ 5,8 miljoen ¤ 38 miljoen
3. Patrick Kluivert (Barcelona) ¤ 6,3 miljoen ¤ 30 miljoen
4. Edgar Davids (Juventus) ¤ 5,3 miljoen ¤ 28 miljoen
5. Phillip Cocu (Barcelona) ¤ 5,3 miljoen ¤ 24 miljoen
6. Jaap Stam (Lazio Roma) ¤ 4,9 miljoen ¤ 21 miljoen
7. Frank de Boer (Barcelona) ¤ 5,6 miljoen ¤ 17 miljoen
8. Ronald de Boer (Glasg. Rangers) ¤ 5,5 miljoen ¤ 17 miljoen
9. Jerrel Hasselbaink (Chelsea) ¤ 5 miljoen ¤ 16 miljoen
10. Clarence Seedorf (AC Milan) ¤ 4,1 miljoen ¤ 15 miljoen

NAC wijst sponsors de deur

Voetbalclub NAC heeft met directe ingang het contract met twee sponsorende bouw-bedrijven ontbonden. De twee bedrijven zorgden voor overlast door luide muziek en rijkelijk drankgebruik in hun skybox.

Andere sponsoren hadden hier last van en drongen bij NAC aan op maatregelen. De club betreurt het gebeuren maar beweert dat uitzetting van de twee sponsoren nodig was om andere sponsoren te behouden. NAC kan dit soort zaken niet gebruiken, de club verkeert al een tijd in financiële nood.

Volkert van der G. wint rechtzaak

Laurens/Mangoworks2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert van der G. heeft een rechtzaak gewonnen die hij had aangespannen tegen de gemeente Harderwijk.

De van de moord op Pim Fortuyn verdachte Van der G. had in maart protest aangetekend voor de rekening die hij had gekregen na het aanvragen van een aantal kopieën.

De gemeente Harderwijk vraagt per kopie 1,15 euro voor een A4 en 1,40 euro voor een A3. Van der G. ontving een rekening van 62 euro en die weigerde hij te betalen. Hij liet het aankomen op een juridische prodecure. In maart dit jaar klaagde hij de gemeente aan voor de kopieërkosten.

De gemeente Harderwijk is inmiddels tot inkeer gekomen, vanaf volgend jaar zijn de Gemeentelijke stukken die ter inzage liggen voor 0,30 per A4 en 0,45 euro voor een A3 kopie verkrijgbaar.

Het blijft overigens nogsteeds ten strengste verboden de verdachte zijn naam voluit te schrijven. En helaas zien sommige mensen het als een sport om dan juist wel de volledige naam te gaan posten. Vandaar dus een slotje

Scholier (15) opgepakt na bedreigen leraar

Wildehaar en Chrisjuh hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 15-jarige agressieve knul uit Zevenaar is gisteren op het schoolplein van zijn school aangehouden nadat hij enkele docenten met de dood had bedreigd.

De knaap werd boos nadat hij uit de klas werd gezet omdat hij de les verstoorde; hij weigerde zijn boeken op tafel te leggen. Hij weigerde echter ook weg te gaan: ''Ik maak je dood", voegde hij volgens de politie z'n leraar toe. Buiten het lokaal bedreigde hij ook andere leerkrachten.

De agressieveling is ingesloten in afwachting van verder onderzoek.

Levenslang voor ''Beest van Harkstede''

De 61-jarige Willem van E. (het Beest van Harkstede) is vandaag door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf wegens het doden van drie prostituees. De officier van justitie had twee weken terug ook levenslang geëist.

Van E. werd vorig jaar november aangehouden op verdenking van de moord op de 34-jarige tippelprostituee Sasja Schenker. Hij bekende niet alleen dat misdrijf, maar ook het doden van de prostituees Michelle Fatol (23) en Annelies Reinders (31).

In 1975 werd Van E. al eerder veroordeeld wegens twee moorden. In 1990 kwam hij vrij.

Nawijn wil illegalen vastzetten in uitzetcentra

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Demissionair LPF-minister Nawijn (Vreemdelingenzaken en Integratie) heeft voorgesteld om illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers in speciale 'uitzetcentra' vast te zetten. Nawijn wil ze vanuit die centra onder begeleiding teruggesturen naar hun land van herkomst.

Ook wil Nawijn af van de regel dat asielzoekers automatisch een verblijfsvergunning krijgen als ze langer dan drie jaar op het besluit over hun asielverzoek moeten wachten. Volgens Nawijn is dat ook niet langer nodig, omdat de nieuwe Vreemdelingenwet voor snellere procedures en besluiten zorgt.

In totaal zouden er twee uitzetcentra moeten komen, met plaats voor in totaal 600 mensen. Gemeenten zouden daardoor geen opvang meer hoeven verlenen aan uitgeprocedeerden.

CDA, VVD en LPF hadden in het regeerakkoord al opgenomen dat er een 'uitzetbureau' zou komen, dat actief uitgeprocedeerde asielzoekers moet uitzetten.

Indonesië: Dader aanslag Bali aangehouden

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Indonesië heeft een man gearresteerd die heeft toegegeven dat hij de bombus heeft geplaatst, die gebruikt is bij de aanslag op Bali waarbij bijna 190 doden vielen.

Volgens de politie bestaat de groep terroristen, die verantwoordelijk is voor de aanslag, uit ongeveer tien personen. Inmiddels zijn vier compositietekeningen vrijgegeven van verdachten.

SP ziet niets in grote linkse lijstverbinding

De Socialistische Partij (SP) zit niet te wachten op een lijstverbinding met PvdA, D'66 en GroenLinks, zoals de partij van Paul Rosenmöller laatst voorstelde. Alleen met GroenLinks zelf wil de SP wel een lijstverbinding aangaan voor de komende Tweede Kamerverkiezingen, net zoals men bij de vorige had.

De SP is hoogst verbaasd dat GroenLinks met zo'n voorstel is gekomen. "Na 88 dagen pimpelpaars zijn wij 8 jaren paars nog niet vergeten- en de kiezers evenmin", zo schrijft algemeen secretaris T. Kox van de SP in een brief aan GroenLinks. ''Het is zeer ongeloofwaardig om opeens de grootste partij uit paars te betrekken bij een lijstverbinding tussen twee oppositiepartijen''.
-

Het nut van een lijstverbinding ligt hem vooral in de reststemmen: Voor elke keer dat een partij de kiesdeler haalt, krijgt ze één zetel. Maar er zijn altijd wat stemmen over, en dus ook een paar te verdelen zetels. Die restzetels worden via een verdeelsleutel aan de partijen toegekend, waarbij in het algemeen de grote partijen in het voordeel zijn.

Enigszins gelijkgestemde partijen kunnen een lijstverbinding aangaan. Daardoor worden de reststemmen bij elkaar opgeteld en komen ze eerder in aanmerking voor een restzetel. Een lijstverbinding is er alleen om te voorkomen dat politieke tegenstanders van de reststemmen zullen profiteren.

Als je moet: De Nationale Laxeerlijn

SSID had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lukt het niet? Dan kun je nu een 0900-nummer bellen waarop je kunt luisteren naar verschillende geluiden die de stoelgang moeten stimuleren. De Nationale Laxeerlijn is opgericht door Michiel Eijsbouts uit Vlierden bij Deurne.

Als je naar de lijn belt kun je in een menu uit verschillende geluiden kiezen. Het telefoonnummer kost 50 cent per minuut, maar dat is volgens Michiel Eijsbouts "stukken lager dan de prijs van de meeste laxeermiddelen".

Nederlander door fout vrijgelaten in VS

j0han, Dopekoe en Patrique hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 42-jarige Christian Hengeveld, die in de VS vast zat omdat hij verdacht werd seks te hebben gehad met een minderjarige, is door een fout uit de gevangenis vrijgelaten. Dat hebben de autoriteiten in Florida, de staat waar de man vast zat, bekend gemaakt. Inmiddels is weer een nieuw arrestatiebevel uitgevaardigd en zal om zijn uitlevering worden gevraagd, indien hij in het buitenland verblijft.

De man reisde in september naar de VS om een 17-jarig meisje te ontmoeten dat hij had leren kennen via internet. De twee gingen in een motel met elkaar naar bed, zei officier van justitie Bill Cervone. Hengeveld werd op 27 september gearresteerd en vier feiten ten laste gelegd. Daarvan zijn er later drie ingetrokken, maar een gevangenisbewaarder meende dat alle feiten ingetrokken waren en liet de man op 29 oktober vrij.

Britse onderzeeër aan de grond

Een britse nucleaire onderzeeër is woensdag ochtend rond zeven uur Nederlandse tijd tijdens een militaire oefening voor de kust van Schotland bij Isle of Skye's aan de grond gelopen.

Twee bemanningsleden van de HMS Trafalgar zijn licht gewond geraakt tijdens het voorval. Er is verder geen schade aan de reactor of aan de romp van de onderzeeër geconstateerd. De onderzeeër is inmiddels onderweg naar een marine basis alwaar de schade volledig zal worden onderzocht. Ook zal er onderzoek worden gestart naar de oorzaak van het voorval.

Heinsbroek ziet af van verkiezingen

rolfvp en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Herman Heinsbroek zal niet meedoen aan de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 januari volgend jaar. Deze beslissing nam de oprichter van de Lijst Nieuwe Politiek woensdagavond nadat bleek dat hij binnen enkele weken niet erin was geslaagd kwalitatief goede kandidaten te vinden voor zijn Tweede-Kamer-kandidatenlijst. Of hij over enkele jaren wel deel wil nemen aan de verkiezingen is niet uitgesloten.

Volgens Heinsbroek heeft hij er slapeloze nachten van gehad maar Harry Wijnschenk en ik krijgen het niet voor elkaar. Het enthousiasme en de wil zijn er, maar ik heb geen zin af te branden zoals met de LPF-fractie is gebeurd. Hiermee doelt de voormalige LPF-minister van Economische Zaken op de voortdurende onderlinge ruzies in de LPF-fractie die vorige maand de oorzaak waren van het vallen van het kabinet CDA/LPF/VVD.

Heinsbroek is sinds de ontslagbrief aan Konigin Beatrix bezig geweest met de juiste mensen zoeken. Hij schakelde hiervoor zijn kenniskring en een aantal headhunters in, die hem hebben voorzien van lijstjes met potentiële kandidaten. Heinsbroek heeft met de meesten van hen gesproken.

Ik wilde vijftien echt goede mensen en nog eens vijftien die het vak zouden kunnen leren. Dat lukte niet. Toen heb ik de lat op zeven of acht goede mensen gelegd. Dan ga je al op een hellend vlak. Er zaten veel gelukszoekers en te zware mensen bij. Als het dan niet lukt, moet je je conclusie trekken. Aan ministerskandidaten geen gebrek, maar veel mensen willen niet de moeite nemen het handwerk van de Tweede Kamer onder de knie te krijgen.

Heinsbroek wilde met zijn partij LNP de politieke cultuur in Den Haag doorbreken. Op het gebied van integratie en asielbeleid beschrijft hij zijn programma als minder polariserend dan Pim Fortuyn. Het aantal ministeries wilde hij terugbrengen van veertien naar elf.

Verder wilde Heinsbroek op middelbare scholen het verplichte vak Samenleving en Omgangsleer invoeren, waarin docenten de kloof tussen culturen moesten overbruggen en de jeugd normen en waarden moesten bijbrengen.

Heinsbroek haalde de laatste weken in diverse opiniepeilingen drie tot acht zetels. Maurice de Hond melde begin deze week in het programma 'Stem van Nederland' dat Heinsbroek mogelijk ervoor kon zorgen dat het CDA en de VVD geen meerderheid kon halen.

Heinsbroek doet nu even pas op de plaats. Het idee om deel te nemen aan de Kamerverkiezingen van 2007 of eerder, is niet uit mijn hoofd. Maar als ik het doe, wil ik het goed doen.

Tv-makers worden gek van Kopspijkers

Het begon allemaal in de zomer: Jack Spijkerman zag iemand met een spandoek met het woord 'Kopspijkers' erop door beeld op de televisie. Daardoor geïnspireerd kwam hij op het idee om een vast programma-onderdeel te beginnen waarin kijkers moeten proberen in beeld te komen tijdens televisie-programma's.

"Sommige programmamakers worden er al helemaal gek van", zegt Jack Spijkerman, de presentator van het VARA-programma. "Onlangs moest de opname van Loveletters worden stopgezet, omdat iemand op de tribune een groot spandoek met het opschrift Kopspijkers had uitgerold. Daar waren ze in de studio niet blij mee. Ik hoor ook van andere programmamakers, dat ze soms gek worden van het spelletje dat ik heb bedacht. Ik kan me hun irritaties heel goed voorstellen. Ik heb even de vrees gehad, dat het spelletje zou opduiken bij de uitvaart van Claus"

Acht à tien keer per week komt het volgens Spijkerman voor dat de titel van zijn programma op één of andere manier voorkomt in andere televisieprogramma's. Voor elke aflevering van Kopspijkers worden de twee leukste en origineelste inzendingen gekozen.

Spijkerman zegt verrast te zijn over de actie. "Het is laatst zelfs iemand gelukt om met een Kopspijkersbord in De zwaktste schakel in beeld te komen. Nogmaals, het verrast me enorm."


Jack Spijkerman

Optreden Phoa weinig gewaardeerd

De Tweede Kamer heeft verbijsterd gereageerd op de eerste debatten van demissionair staatssecretaris Phoa (LPF) van Sociale Zaken. De Kamer hield woensdag twee debatten met Phoa over emancipatie.

VVD-kamerlid De Grave oordeelt streng: "Hij blinkt uit in oppervlakkigheid. Dit schiet totaal niet op." en ook PvdA-kamerlid Noorman-Den Uyl verweet de LPF'er weinig diepgang in zijn betoog te hebben. GroenLinks-parlementariër Tonkens verweet hem zelfs dat hij geen idee heeft waar hij het over heeft. "Een schande dat hij op die post zit. Phoa heeft het over allerlei kringgesprekken die hij met vrouwen voert, maar wat heeft de rest van Nederland daar aan?"

De kamer sprak onder andere met Phoa over het loonsverschil tussen mannen en vrouwen en problemen bij herintreden van allochtone vrouwen.

Phoa verzekerde echter wel van het eerste debat te hebben geleerd: "Het is net als bij tennis. Je leert van de set die je hebt gespeeld." Van beide debatten zal Phoa later echter nog schriftelijk alle gestelde vragen moeten beantwoorden.

De kerstman kan weer post ontvangen

NorthernStar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De kerstman is weer klaar om post te ontvangen. De posterijen van Canada hebben gemeld dat ze weer in staat zijn om de verlanglijstjes van de kinderen te ontvangen en te verwerken.

Kinderen over de hele wereld kunnen een brief aan de kerstman schrijven. Daarnaast heeft de kerstman een eigen internetsite en een emailadres. Als de kinderen bij hun brief of hun email hun volledige adres zetten, krijgen ze een brief terug van de kerstman. Dit wordt gedaan, op vrijwillige basis, door meer dan 15.000 post-elfjes (merendeels gepensioneerde en vakantiehoudende postbeambten).

Vorig jaar ontving de kerstman 1,6 miljoen brieven van kinderen over de hele wereld, in meer dan 26 verschillende talen waaronder zelfs braille. Via email kwamen nog eens een kleine twintigduizend briefjes binnen.

Het adres van de kerstman is:
Santa Claus
North Pole
HOH OHO Canada

De internetsite van de kerstman is: Homepage kerstman

In 9 jaar fietsend de wereld rond

awesomedude had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man, Dzhumber Lezhava, uit Georgië is zondag teruggekeerd in Tbilisi na een fietstocht van negen jaar rond de wereld. De man begon op 13 augustus 1993 met de reis en legde in totaal een afstand van ongeveer 164.000 mijl af. Voor zijn rondreis gebruikte Lezhava negen fietsen.

Bij terugkomst vertelde hij dat hij Afghanistan, Irak, Noord-Korea en een aantal Afrikaanse landen had vermeden. Lezhava begon aan zijn fietstocht nadat zijn vrouw was overleden, "Ik kon thuis niet stil gaan zitten, daarom heb ik deze tocht gemaakt."

Hij hoopt dat hij met deze reis een plaatsje in het Guinness Book of records krijgt.

VVD: 'Inburgering moet veel strenger'

De VVD wil veel hardere maatregelen stellen aan de inburgering van immigranten, waardoor allochtonen sneller integreren en de toestroom van nieuwe immigranten naar ons land eerder wordt ingedamd. Iedere nieuwkomer moet de Nederlandse taal onder de knie krijgen en zich aan de waarden en normen van onze maatschappij houden.

Daartoe wil de VVD dat iedere immigrant die hier een verblijfsvergunning aanvraagt, schriftelijk verklaart dat hij de Nederlandse Grondwet onderschrijft. Dat betekent dat elke nieuwkomer volledig achter de gelijkheid van man en vrouw, homo's en hetero's en de scheiding van kerk en staat moet staan. Weigert iemand dat te verklaren, dan kan hij of zij een verblijfsvergunning op zijn buik schrijven.

CDA en LPF steunen voor een groot deel de plannen van de VVD, waardoor er een Kamermeerderheid voor het aanscherpen van de regels is.

De LPF stelt verder voor om de minimumleeftijd waarop iemand een partner uit het buitenland kan halen flink omhoog gaat: naar 24 jaar (nu is dat 18). Het Kabinet wil die grens wel ophogen, maar naar 21 jaar (zoals in Denemarken al is doorgevoerd).

Het CDA vindt dat de organisaties die allochtonen vertegenwoordigen zich veel meer met de integratie van hun achterban bezig moeten gaan houden. Als ze dat niet doen, dan moeten ze geen subsidie meer krijgen. CDA-Kamerlid Sterk liet in dit verband weten: ''Organisaties voor allochtonen zijn te vaak naar binnen gericht, waardoor zij eerder drempels voor de integratie opwerpen dan dat ze kansen bieden''.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.