Thais paar langst getrouwde paar ter wereld

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Liu Yung-yang, 103 jaar jong, en zijn echtgenote Yang Wan, 102 lentes, mogen zich volgens het Guinness Book of Records officieel het langst gehuwde paar ter wereld noemen. Het Taise paar trouwde in april 1917 en houden het dus al 85 jaar met elkaar uit. Daarmee hebben ze het record van het Amerikaans paar William en Claudia Lillian Ritchie, die al 83 jaar getrouwd zijn, verbroken.

Ongeveer 40 van de in totaal 110 kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen waren in het drie verdiepingen tellende huis van de twee in Taoyuan, een plaats in het noorden van Taiwan, bijeengekomen voor de grote viering. Familieleden van de twee wisten te vertellen dat de man des huizes tot zijn 83ste op de boerderij heeft gewerkt en dat hij nog altijd, met uitzondering van wat gehoorsproblemen, in goede gezondheid verkeert. De vrouw heeft wat meer gezondheidsproblemen, zij is blind en zit in een rolstoel.

Volgens de familieleden stuurden de ouders van de vrouw haar, zoals een oud gebruik bij arme Taiwanese families voorschrijft, op vijfjarige leeftijd naar het gezin van haar toekomstige echtgenoot om er voor hem te zorgen en taken in het huishouden te verrichten.