Een van de 'AH-helden' heeft strafblad

Wildehaar, Beetle, Cipri, Roellio, GTV, Chrisjuh, wildhagen, viqtor en BarryD hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een van de twee Albert Heijn-medewerkers waarvan enkele dagen geleden bekend werd dat hij door justitie wordt vervolgd voor het mishandelen van een rover heeft een strafblad. Enkele jaren gelden is de 30-jarige Simon L. door de rechter veroordeeld wegens geweldpleging.

Momenteel zit de man nog in zijn proeftijd van de eerdere voorwaardelijke gevangenisstraf. Ook loopt er nog een andere strafzaak tegen L. Hij zou eerder dit jaar op een parkeerwachter in Amsterdam zijn ingereden. Mede hierom heeft justitie besloten L. en zijn filiaalchef Lucas P. (30) te vervolgen.

In het proces verbaal van de aanhouding zeggen getuigen verder dat de rover die 500 euro bij de AH-vestiging had buit gemaakt, zich na een achtervolging had overgegeven. Verdachte P. zou hem vervolgens hebben vastgehouden terwijl L. hem minimaal twee keer in het gelaat sloeg.

L. zou verder de rover nog twee maal hebben geschopt nadat de man door de politie was geboeid en overgenomen, zo verklaart een van de twee agenten in het proces-verbaal. De man moest door de agenten worden beschermd tegen de agressie van L.