FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 augustus 2002

Weer gestolen tuinkabouters gevonden

In Frankrijk zijn opnieuw gestolen tuinkabouters gevonden. Anderhalve week geleden maakten we al melding van de vondst van 101 tuinkabouters in Bordeaux. Dit keer zijn er 112 tuinkabouters gevonden op het strand bij Perigueux in Frankrijk. Naast deze 112 tuinkabouters werden er ook beelden van ganzen, schildpadden en kikkers aangetroffen.

De Franse politie gaat ervan uit dat de tuinkabouters weer gestolen zijn door het Front voor de bevrijding van Tuinkabouters en heeft een onderzoek ingesteld. De kabouters zijn aangetroffen door wandelaars op het strand. Ze lagen met hun buik op de grond en lagen met hun hoofd naar de zee gericht.

19-jarige jongen mishandelt jarenlang opa

Karin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft vandaag een 19-jarige jongen uit Breugel gearresteerd. De jongen had stelselmatig zijn 81-jarige opa mishandeld en afgeperst. Al twee jaar lang eiste hij geld van zijn opa. Als die het niet wilde geven, dan sloeg en schopte zijn kleinzoon hem.

Het geld, in totaal zo'n 100.000 euro, besteedde de jongen aan het kopen van crossmotoren, bromfietsen en auto's. Vrijdag wordt hij voorgeleid voor de rechtbank.

70 mensen behandeld na vondst wit poeder

Eric had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In McAllen in de Amerikaanse staat Texas zijn zo'n 70 mensen naar het ziekenhuis gebracht nadat een aantal van hen last kregen van een reactie op wit poeder dat in een kantoor gevonden werd.

Twee mensen die bij een Hotels.com kantoor werken kwamen in contact met het witte poeder, waarna ze een reactie kregen op hun huid, neus en lippen. Twee anderen die de ruimte inkwamen kwamen ook in contact met de substantie. Zij leken er geen last van te hebben.

De autoriteiten hebben gezegd dat het 'geen anthrax' betrof en dat het veilig was voor de medewerkers van Hotels.com om terug te gaan naar hun kantoor.

Dertien mensen klaagden dat ze last hadden van jeuk en uitslag. Het witte poeder is naar een laboratorium gebracht voor verder onderzoek. De mensen moesten terplekke in het gebouw hun kleren uitdoen, werden gewassen en moesten daarna een speciale outfit aandoen, alvorens ze naar het ziekenhuis werden gebracht.

Yoong werkloos


"Alex (Yoong) zal zeker geen contract voor volgend jaar krijgen," aldus Stoddart.

Yoong slaagde er dit jaar drie maal niet in zich te kwalificeren en wordt momenteel vervangen door Anthony Davidson. Wie volgend jaar de plaats van Yoong zal innemen is nog onduidelijk, maar teambaas Stoddart weet welk rijdersduo hij in 2003 graag wil.

"We zoeken momenteel naar een ervaren rijder voor volgend jaar en willen ook iemand uit de USA," aldus Stoddart.

Harry Wijnschenk nieuwe fractieleider LPF

Foto afkomstig van LijstPimFortuyn.nlHarry Wijnschenk volgt Mat Herben op als fractievoorzitter van de LPF. De fractie heeft hem gekozen met 16 stemmen tegen 5 voor zijn voornaamste rivaal, Gerard van As.

Wijnschenk zei na zijn verkiezing dat hij de rust wil terugbrengen in de fractie, en het meer over de inhoud wil hebben dan over de vorm. Hij wil van de LPF 'de belangrijkste politieke beweging van het decennium' maken.

De 38-jarige Wijnschenk was voor hij in de politiek terechtkwam, uitgever van motorbladen.

Honderd jaar oude grafkelders ontdekt in Moerdijk

In het Brabantse plaatsje Moerdijk zijn de resten van enkele grafkelders ontdekt. De grafkelders bevonden zich onder een historisch pand. Het pand was jarenlang gebruikt als klooster door de congregatie van de Zusters van het Heilig Hart. Pas in 1978 vertrokken zij uit het pand. De grafkelders stammen echter uit de periode van voor die tijd. Er wordt vermoed dat het ongeveer honderd jaar is.

Inmiddels zijn er al tien kelders geruimd, met acht stoffelijke resten, door een gespecialiseerd bedrijf. De graven werden ontdekt door de huidige bewoners toen zij de tuin aan het omspitten waren.

Blessure Lurling valt mee

Hoewel Anthony Lurling maandag niet meetrainde met de selectie van Feyenoord, valt zijn blessure toch mee. De behendige aanvaller van de Rotterdammers raakte in het duel met NEC geblesseerd aan de enkel.
'We hebben hem snel ingetaped en daarmee een al te grote zwelling voorkomen', aldus clubarts Van Linschoten. 'Hij zal vandaag en morgen ook niet met de groep meetrainen, maar zal daarna vrij snel in kunnen stromen. Zijn inzet tegen Roda JC is niet in gevaar.'

Belgische spits voor Twente

InterCC wist ons vandaag via de submit het volgende te melden:

FC Twente huurt de Belgische aanvaller Jürgen Cavens voor één jaar van Standaard Luik. De 24-jarige spits moet alleen nog persoonlijk rondkomem met de Tukkers.
Eerdere werkgevers van Cavens waren Olympique Marseille en Lierse SK.

Cavens is de vijfde Belg in Enschede. Na trainer Vandereycken en de spelers Verlinden, van de Paar en De Witte maakt de vijfvoudig international het quintet compleet.

Tienjarige Belg is kinderlokker te slim af

Een man in Schaarbeek (België) heeft maandagavond meerdere keren geprobeerd een 10-jarig jongetje mee te nemen in zijn auto. Dit meldde de Belgische politie dinsdag.

Rond kwart voor negen stopte er een Citroën Berlingo bij het kind, en de bestuurder probeerde het jongetje in de auto te lokken. Het kind weigerde, maar de bestuurder gaf het niet op en achtervolgde de minderjarige. Nadat hij het kind achtervolgde, deed hij nog verschillende pogingen om het kind in de auto te krijgen, maar dat mislukte.

De man kreeg het jongetje niet te pakken omdat het er in slaagde te ontsnappen aan de bestuurder van de Berlingo door zich tussen twee geparkeerde voertuigen te verstoppen.

Sunderland rond met Ibrahimovic?

Sunderland heeft bij Ajax een bod uitgebracht om Zlatan Ibrahimovic in te lijven.
De Zweedse spits heeft aangegeven bij Ajax te willen blijven. "Maar je weet nooit wat er gebeurt", aldus de Ajacied in de Zweedse krant Expressen.

De 19-jarige spits staat in de belangstelling van de Premier League club, omdat zij na het vertrek van Niall Quinn nog geen goede vervanger hebben gevonden. De huidige spits Kevin Phillips heeft nog de nodige moeite het net te vinden.

Technisch Directeur Leo Beenhakker wilde geen verdere mededelingen doen over de hoogte van het bod. Geruchten zeggen dat het om een bedrag van 7 miljoen Engelse ponden (ongeveer 11 miljoen euro) zou gaan, maar Beenhakker houdt het op een "aanmerkelijk lager" bedrag. Ajax kocht Ibrahimovic in 2001 voor ongeveer 9 miljoen euro van Malmö IF.

Voor Beenhakker is een transfer onbespreekbaar, omdat het seizoen net begonnen is, en het geen doen is om nu nog een eventuele vervanger aan te trekken. Ibrahimovic zelf staat niet onwelwillig tegenover een transfer naar de Premier League, omdat hij bij Ajax niet op een basisplaats kan rekenen: afgelopen weekend speelde de Zweed slechts de laatste 20 minuten van de wedstrijd tegen FC Utrecht als invaller.

Ford en Honda roepen auto's terug

bRAM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Autofabrikant Ford en Honda roepen hun auto's wereldwijd terug naar de fabriek wegens technische problemen. Bij Ford moeten 78.500 wagens van het model Ka terug naar de fabriek die gebouwd zijn tussen 12 januari en 29 juni 2001. De auto's moeten terug naar de fabriek omdat er waarschijnlijk een defect is aan het remsysteem. De autobezitter van de Ford Ka werd eind juli per brief op de hoogte gebracht.

Honda roept 18.414 Odyssey-monovolumes terug wegens mogelijke motorproblemen. Het gaat om wagens gebouwd tussen november 1999 en februari 2000.

Gijzeling in Iraakse ambassade Berlijn

Silence had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een bezetting van de Iraakse ambassade in Berlijn zijn vandaag verscheidene gewonden gevallen. Volgens de Duitse politie raakte het ambassadepersoneel slaags met de bezetters.

Leden van een Iraakse oppositiegroepering, de Democratische Iraakse Oppositie van Duitsland, hadden eerder op de dag de Iraakse ambassade bezet. In een verklaring schreef het dat het een 'vreedzame en tijdelijke' actie is begonnen om haar eisen voor een eind aan het bewind van president Saddam Hussein kracht bij te zetten.

'In naam van het Iraakse volk en hun legitiem leiderschap, de Iraakse oppositie, verklaren wij dat de bevrijding van het Iraakse grondgebied vandaag begint. Wij nemen de Iraakse ambassade in Berlijn over en hiermee is de eerste stap gezet naar de bevrijding van ons geliefde vaderland', aldus de verklaring.

Het Iraakse Nationaal Congress, de grootste Iraakse oppositiegroep, heeft zich gedistantieert van de actie door wat ze noemt 'een obscure beweging die niet tot de Iraakse oppositie zelf behoort'.

Giftige slang op pad in München

Een vrouw uit München is in coma geraakt nadat ze in haar woning was gebeten door een giftige slang. De politie van de Beierse hoofdstad verklaarde dat het reptiel nog niet gevangen is.

,,We hebben het appartement ondersteboven gehaald, maar de slang was nergens meer te vinden'', aldus een politiewoordvoerder. ,,De vrouw is nadat ze was gebeten naar het ziekenhuis gegaan en daar in coma geraakt, dus we kunnen haar niet om details vragen. De beet lijkt eerder op die van een adder dan van een cobra, maar dat wordt nog onderzocht'', zei hij.

In haar flat paste de vrouw op een slang van haar broer, maar die zou niet giftig zijn volgens de politie.

Bagdad bevestigt overlijden Abu Nidal

De Iraakse autoriteiten hebben het overlijden van de terrorist Abu Nidal dinsdag bevestigd. Een regeringsfunctionaris heeft tegen de zender CNN verklaard dat de terrorist zelfmoord heeft gepleegd.

Volgens de functionaris was de Palestijn kort voor zijn dood onder huisarrest geplaatst omdat hij een complot tegen het Iraakse regime zou beramen. Abu Nidal zou enkele maanden geleden onder een valse naam en met een vals paspoort Irak zijn binnengekomen. Hij zou uit Iran afkomstig zijn.

Ook verklaarde hij dat Abu Nidal samenwerkte met de Iraakse oppositie met het doel de huidige Iraakse regering omver te werpen. ,,Toen hij met die feiten werd geconfronteerd, koos hij voor zelfmoord'', aldus de regeringsfunctionaris.

Eerder vandaag verklaarde een woordvoerder van de Fatah-Revolutionaire Raad (Fatah-RR), de organisatie van Nidal, dat haar leider nog leeft en ,,in goede gezondheid'' verkeert. ,,Hij maakt het goed en zet zijn missie voort'', aldus de woordvoerder.

Voetbal: Begin Serie A uitgesteld

Wegens een conflict over tv-rechten is het begin van het voetbalseizoen in de Italiaanse Serie A met twee weken uitgesteld. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de Italiaanse clubs. De competitie zal nu 15 september beginnen in plaats van 1 september.

Clubs en de bond hebben grote moeite hun televisierechten te verkopen. De toch al forse financiële problemen nemen daardoor toe. Een aantal clubs voelt er weinig voor onder deze omstandigheden af te trappen. Acht kleinere clubs hebben nog geen overeenkomst voor rechtstreekse uitzendingen (pay-per-view) van hun wedstrijden.

Kamer wil verplicht schoolzwemmen

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een grote kamermeerderheid van CDA, LPF, PvdA, Groenlinks en SP wil schoolzwemmen wettelijk verplicht stellen op basisscholen. Deze maatregel moet genomen worden om te voorkomen dat jaarlijks tientallen jonge kinderen door verdrinking om het leven komen, omdat ze niet hebben leren zwemmen.

Alleen de VVD vind verplicht schoolzwemmen niet nodig. De liberale partij vind het een taak van de ouders om hun kinderen te leren zwemmen. VVD-kamerlid Rijpstra vind echter wel dat alle Nederlandse zwembaden detectiesystemen zouden moeten aanbrengen. Deze systemen zorgen ervoor dat een alarm afgaat als iemand dreigt te verdrinken.

Volgens de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) is verdrinking doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook zij roept het kabinet op snel tot actie over te gaan. Bovendien vindt zij dat er snel nieuwe zweminstructeurs moeten worden opgeleid aangezien daar een groot tekort aan is.

''Abu Nidal leeft nog''

Een woordvoerder van de Fatah-Revolutionaire Raad (Fatah-RR), heeft gezegd dat hun leider, Abu Nidal, helemaal niet dood is. Volgens de woordvoerder van Fatah-RR zijn die berichten over Nidals dood nergens op gebaseerd: ''Hij maakt het juist goed en zet zijn missie voort''.

Gisteren meldden Palestijnse media dat Nidal, één van 's werelds meest gezochte terroristen, dood was gevonden in zijn woning in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Volgens berichten zou hij zelfmoord hebben gepleegd.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat berichten over de dood van Abu Nidal niet waar blijken te zijn; Tien jaar geleden werd bekendgemaakt dat hij was overleden aan kanker en daarvoor zou hij zijn doodgeschoten in Libië.

Buurman ontmaskerd als inbreker

rmsappl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zaterdagochtend ontdekte een inwoner van Roermond dat er was ingebroken in zijn woning. De 44-jarige inwoner miste onder andere zijn videorecorder. Vervolgens ging de man naar zijn buurman om te informeren of die iets gehoord zou hebben die nacht.

De man liep binnen bij zijn 33-jarige buurman en zag daar zijn eigen videorecorder staan. Hij pakte zijn eigen videorecorder terug en belde de politie. De politie heeft de buurman opgepakt en in verzekering gesteld.

Lichaam Zoetermeerse jongen gevonden

Esposa en Smokey Bux hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend omstreeks 9.15 uur is op de oever van recreatieplas Noord Aa het lijk gevonden van de 17-jarige Zoetermeerder die sinds afgelopen zaterdagmiddag werd vermist, zo heeft een woordvoerder van politie Haaglanden bekendgemaakt.

Brandweer en politie zetten de afgelopen dagen reddingsboten, duikers, sonarapparatuur speurhonden en een helikopter in. Desondanks waren het vanochtend omstanders die het stoffelijk overschot vonden op een van de oevers van de Noord Aa. Familieleden van de jongen waren erbij toen het lichaam werd gevonden.

De politie zei gisteren al dat de recreatieplas een moeilijke plek is om te zoeken. De diepte varieert er van zes tot twintig meter. Het is verder volgens de woordvoerder gebruikelijk dat een stoffelijk overschot eerst zinkt en na drie of vier dagen weer boven komt drijven.

De moeder van de jongen zei gisteren tegen een verslaggever van de regionale zender RadioWest dat de jongen niet kon zwemmen. De politie deed daarover geen mededelingen. Zij heeft de drie andere jongens gehoord over het ongeval. Deze gesprekken leverden volgens de politiezegsman geen informatie op die zij kon gebruiken bij de zoektocht.

Omdat de jongen een onnatuurlijke dood is gestorven, laat de politie sectie verrichten.

KNCB royeert cricketclub Jinnah

Cricketclub Jinnah uit Amsterdam is met onmiddellijke ingang geroyeerd als lid van de Koninklijke Nederlandse Cricket Bond (KNCB). Dit naar aanleding van de massale vechtpartij die gisteren in Capelle aan den IJssel uitbrak tijdens de cricketwedstrijd tussen de hoofdklassers Hermes DVS en Jinnah.

Een bestuursrel binnen de Pakistaanse vereniging is de oorzaak van de rel in Capelle aan den IJssel, waarbij een groep Pakistanen gewapend met bats, stokken en zelfs messen het veld bestormde en de eigen spelers aanviel.

Door het royement kan Jinnah geen competitiewedstrijden meer spelen.

Hygiëne in shoarma-zaken ver te zoeken

Dijck en Knijn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is niet best gesteld met de hygiëne in de shoarmatenten die ons land telt. Maar liefst 70% van de zaken voldoet niet aan de regels. De Keuringsdienst van Waren onderzocht 256 zaken in Zuid-Holland en Zeeland, waaruit bleek dat 7 op de 10 de hygiëneregels overtreden.

Zo worden bederfelijke goederen niet op de juiste manier bewaard, is de koeling van etenswaren onvoldoende en is het niveau van schoonmaken ook verre van perfekt.

De dienst gaat naar aanleiding hiervan het aantal controles fors opvoeren.

Floraparkbad in Amsterdam dicht na rellen

jolos en Stevie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Amsterdam-Noord is eergisteren het Floraparkbad gesloten na een vechtpartij tussen jongeren en zwembadpersoneel. De ongeregeldheden begonnen toen personeel aan het eind van de middag een groepje Marokkaanse tieners aansprak op hun gedrag.

Er ontstond een vechtpartij waarbij met onder meer flesjes en stenen werd gegooid. Een medewerker van het zwembad werd in het water gegooid.

De politie stuurde meteen twee busjes met zo'n 20 ME'ers naar het zwembad. Die had men nog achter de hand in verband met de wedstrijd Ajax-FC Utrecht.

De politie arresteerde vier personen: drie vanwege openlijke geweldpleging, één vanwege belediging.

Vorige maand sloten de Amsterdamse zwembaden nog een convenant met elkaar waardoor lastige jongeren moeten worden geweerd. Bezoekers die zich misdragen, komen op een zwarte lijst te staan en worden in het vervolg geweigerd. De politie houdt het zwartboek bij. Het toegangsverbod kan variëren van een week tot vijf jaar.

Alarm in Amersfoort [update 2]

sHaRkS en Peter01 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van en naar Amersfoort rijden sinds vanochtend geen treinen wegens een lekkende goederenwagon waarin een gevaarlijke stof zit. De ketelwagen staat op het emplacement bij station Amersfoort.

Het treinverkeer van en naar Amersfoort is op last van de brandweer stilgelegd.

Update 13:40 uur
Om 13.20 uur zijn de sirenes in Amersfoort afgegaan. De wijk Soesterkwartier wordt momenteel ontruimd. Bewoners van andere wijken rondom het station is geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Het lek in de wagon is veroorzaakt door een steigerpijp die van een in aanbouw zijnd pand was gevallen. Uit de wagon lekt de brandgevaarlijke en kankerverwekkende stof acrylnitril.

De regionale zender Radio M (100.1 FM) fungeert als calamiteitenzender.

Update 16:40 uur
Het lek in de wagon is inmiddels gedicht, zo hebben de autoriteiten bekendgemaakt. Ook het gevaar rond het station van Amersfoort is geweken. Alle afzettingen rond het station zullen worden opgeheven, zo meldde loco-burgemeester H. Brink.

Het lek in de goederenwagon werd door een fout in het productieproces van de stof veroorzaakt. Onduidelijk is nog hoe de fout is ontstaan.

Zware bliksem zorgt voor veel overlast

Felle onweersbuien hebben vanochtend vooral in het westen van het land overlast veroorzaakt op het spoor en de weg.

Het treinverkeer ondervond veel hinder van het onweer, dat langs de westkust naar het noorden trok. In de kop van Noord-Holland reden volgens een woordvoerster van de Railverkeersleiding geen treinen, maar bussen. Dat kwam, omdat het treinverkeer tussen Haarlem en Leiden en Haarlem en Zandvoort aan Zee stil was komen te liggen door blikseminslagen. Reizigers kregen te maken met een vertraging tot een uur. Ook van en naar Uitgeest reden door blikseminslag geen treinen.

In de omgeving van Den Haag ontstond op twee plaatsen brand door blikseminslagen. Het treinverkeer van en naar Den Haag raakte eveneens ontregeld nadat de bliksem insloeg in een bovenleiding. Ook tussen Arnemuiden en Middelburg vielen treinen uit na een sein- en overwegstoring, die vermoedelijk werd veroorzaakt door blikseminslag.

In Schipluiden ontstond door blikseminslag brand in een zes jaar oude boerderij. Volgens een woordvoerder van de brandweer moet het rieten dak als verloren worden beschouwd. In Rijswijk leidde blikseminslag in een schoorsteen tot brand in een woning.

I'm leaving...

Zow daar is die dan, het laatste stukje voor ik vertrek. Geschreven vanuit een nagenoeg lege kamer waarin alleen nog mijn computer en de radio zijn aangesloten. De meubels staan er nog, maar alle rest is opgeborgen in twee wandkasten, zit in de koffer of is weg gegooid. Ik heb er zin in denk ik nu, maar gisteren weer niet. Het afscheid nemen valt zwaar, niet ten opzichte van personen op zich, maar het massale eraan. Dat ik iedereen een jaar moet missen, dat ik nu weet dat ik sommige hele aardige en gezellige mensen ga missen. En het keer op keer 'tot volgend jaar'-zeggen. En nu ik het schrijf heb ik dus weer geen zin, ik wil niet alles missen, maar ik wil wel leuke dingen doen. Iets wat kennelijk niet samengaat in dit geval.
Ik ga het vast weer leuk vinden als ik eenmaal daar ben, als ik m'n draai gevonden heb en erachter kom dat het een heel cool gastgezin is. Hopelijk duurt dat niet te lang, want anders wordt het een rottijd.
Wat wordt zo'n verhaaltje toch altijd depri als ik te lang ga nadenken, eenzaamheid maalt door m'n hoofd en het vooruitzicht op een jetlag maakt het er niet vrolijker op.
Maar het wordt wel leuk, dat moet gewoon. Ik stop gewoon met denken, zeg jullie met een glimlach tot ziens, blijf nog lekker Fokken vandaag en trek vanvond de stekker eruit. Voor een jaar, maar I'll be back from Canada.

Nieuw: De FOK!Competitiemanager

Het voetbalseizoen is weer begonnen en dus is het tijd voor de FOK!Competitiemanager. Er is de afgelopen tijd heel wat werk verzet, maar nu zijn we zover dat we de site online kunnen brengen.

De competitiemanager bestaat eigenlijk uit twee spellen. In de ene ben jij de coach van je eigen club, en moet je met 23 spelers zoveel mogelijk punten zien te scoren. Dit doen we in 4 blokken, die elk weer uit een aantal speelrondes bestaan. Na elk blok kun je een aantal spelers uit die 23 wisselen. Binnen die 23 spelers kun je echter 24 uur per dag je 11 basisspelers kiezen voor de speelrondes, die normaalgesproken elke week plaatsvinden. Met dit spel is een prijs bestaande uit 4 sportieve pcspellen en een t-shirt te winnen, beschikbaar gesteld door Electronic Arts

Het tweede spel is een pool, waarin je kunt voorspellen wie de wedstrijden van die week gaan winnen. De thuisspelende of de uitspelende ploeg. Of toch gelijkspel?

Schrijf je nu in! Vrijdag 30 augustus gaat de eerste ronde van start. Tot die tijd kun je - nadat je je club hebt aangekocht, naar hartelust je 11 basisspelers wisselen.

We hopen dat jullie het naar je zin hebben het komende voetbalseizoen en massaal mee zullen dingen naar de mooie hoofdprijs!

De Managercrew

Ps. naast bovenstaande url is de site ook te bereiken via
http://voetbalmanager.fok.nl
http://voetbal.fok.nl

Ground Zero vastgelegd op de gevoelige plaat

Lord Dreamer had ons via de newssubmit het volgende te melden: Ground Zero

De opbouw Ground Zero, de plek waar eens de twee WTC torens stonden, zal maar liefst zeven jaar lang worden vastgelegd op de gevoelige plaat door maar liefst zes filmcamera's. Om de vijf minuten zal er door de camera's een foto worden gemaakt, zodat men in 2009 de beschikking heeft over maar liefst 790.000 foto's.

Deze 790.000 foto's zullen door kunstenaars gemonteerd worden tot een film van twintig minuten. Deze film van de wederopbouw zal uiteindelijk in een herdenkingsmuseum terecht komen dat ergens op Ground Zero zal staan.

Het regent appels en peren in Tilburg

Geron had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Tilburg hebben de bewoners van de Wijngaard last van vallende appeltjes en peertjes. De appeltjes en peren hebben slechts een doorsnede van circa vier centimeter, maar zorgen doordat zij met honderden tegelijk naar beneden vallen voor veel overlast.

De gemeente Tilburg zegt zelf dat wel één telefoontje naar het centrale meldpunt hiervoor voldoende is. Zeer waarschijnlijk zal een veegploeg de appels en peren gaan opruimen.

Witte huis overwoog aanval op al-qaeda en Irak

Gamer2K en Ghettobob hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VS was van plan een al-Qaeda complex in Noord-Irak aan te vallen. Tenminste dat melden de grote Amerikaanse tv-zenders. Volgens inlichtingendiensten wordt het complex in het Koerdische deel van Irak door al-Qaeda strijders gebruikt om chemische wapens te testen.

President Bush zou de aanval op het laatste moment hebben afgeblazen. De risico's voor Amerikaanse soldaten waren te groot vond hij. Ook was de president bang voor de reacties in andere landen na een Amerikaanse militaire operatie op Iraaks grondgebied.

Kylie Minogue vindt beeld te ranzig

CaRNagY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vorige maand is het wassen beeld van Kylie Minogue onthuld in de Madame Tussaud's in Londen. Kylie Minogue was erg trots dat ze een beeld in Madame Tussaud's zou krijgen, maar dit veranderde toen ze het beeld onder ogen kreeg.

Het beeld is gemaakt op basis van drie foto's, Kylie Minogue had hierover het volgende te zeggen: "Het beeld is gebaseerd op drie foto's: één waar ik kruip, één waar ik een superkort rokje aan heb en een foto uit een campagne voor lingerie. Tel die drie dingen bij elkaar op en wat krijg je dan: een kruipende Kylie met een te kort rokje waardoor je aan de achterkant regelrecht naar binnen kunt kijken." Hieronder is een van de foto's te zien waar het beeld op gebaseerd is.



Copyright foto's: Wanadoo Muziek

85 doden in neergestorte helikopter

[SainteR], Stealth en Bachus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag is een Russische helikopter neergehaald door Tsjetsjeense rebellen. De helikopter is beschoten met een luchtdoelraket of met een zware mitrailleur. Dit is bekend gemaakt door de rebellen op hun website.

De Russische media hebben bekend gemaakt dat de helikopter tijdens een noodlanding in een mijnenveld is terecht gekomen. De aanval op / Het ongeluk met de helikopter vond plaats nabij het Russische militaire hoofdkwartier in Khankala. Khankala ligt vlakbij Grozny, de hoofdstad van Tsjetsjenië.

Beide media bevestigen het volgende, de helikopter was een MI-26, aan boord zaten 112 Russische soldaten. Er zijn vijfentachtig mensen om het leven gekomen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.