Gijzeling in Iraakse ambassade Berlijn

Silence had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een bezetting van de Iraakse ambassade in Berlijn zijn vandaag verscheidene gewonden gevallen. Volgens de Duitse politie raakte het ambassadepersoneel slaags met de bezetters.

Leden van een Iraakse oppositiegroepering, de Democratische Iraakse Oppositie van Duitsland, hadden eerder op de dag de Iraakse ambassade bezet. In een verklaring schreef het dat het een 'vreedzame en tijdelijke' actie is begonnen om haar eisen voor een eind aan het bewind van president Saddam Hussein kracht bij te zetten.

'In naam van het Iraakse volk en hun legitiem leiderschap, de Iraakse oppositie, verklaren wij dat de bevrijding van het Iraakse grondgebied vandaag begint. Wij nemen de Iraakse ambassade in Berlijn over en hiermee is de eerste stap gezet naar de bevrijding van ons geliefde vaderland', aldus de verklaring.

Het Iraakse Nationaal Congress, de grootste Iraakse oppositiegroep, heeft zich gedistantieert van de actie door wat ze noemt 'een obscure beweging die niet tot de Iraakse oppositie zelf behoort'.