SP vraagt opheldering over geschiktheid Heinsbroek

Siertuin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-minister Heinsbroek van Economische Zaken is in het verleden met zijn bedrijf Arcade veroordeeld wegens illegale prijsafspraken in de CD-branche. De SP wil van de minister-president opheldering of dit aan de orde is geweest tijdens de formatie, en zo ja, tot welke afwegingen dit heeft geleid.

Gerkens Het SP-lid Gerkens heeft de volgende vragen:
Heeft u kennisgenomen van het bericht dat Arcade Music Company veroordeeld is wegens "inbreuk op de economische orde" door het illegaal hoog houden van de CD-prijzen in de periode dat minister Heinsbroek verantwoordelijk was voor dit bedrijf? (NRC Handelsblad 14 augustus 2002)


Heeft de minister-president als formateur ten tijde van de formatie kennis genomen van de veroordeling van de rechtspersoon Arcade Music Company tot het betalen van een boete van 150.000 gulden op 4 juni 1999?
En zo ja, wat is uw mening daarover?

Heeft de veroordeling een rol gespeeld bij de beoordeling van de geschiktheid van de minister van Economische Zaken? Zo nee, waarom niet? Zo ja, tot welke afwegingen heeft dit geleid?

Wat vindt u ervan dat de minister van Economische zaken politiek verantwoordelijk is voor het onderzoek van de NMa over prijsafspraken in de CD-branche gelet op de eerdere veroordeling van zijn voormalige bedrijf?


-
Zie ook de berichtgeving van twee dagen geleden op Fok!:
Verleden van minister Heinsbroek onder de loep.