Cosmeticareview

Laten we met het haar beginnen, want als je haar niet goed zit.....

Veel merken hebben tegenwoordig complete verzorgings-en-stylinglijnen ontwikkeld. Etos heeft een eigen merk bijvoorbeeld, waarin je alles kan vinden van shampoo tot gel. Bij de grotere filialen van Etos kan je ook terecht voor de producten van Boots, zoals Boots Tricologie, een complete lijn voor elk haartype. Zelfs speciale shampoo voor na het zwemmen, die chloor verwijdert!


Nieuw bij Boots zijn de producten van Toni & Guy. Ook hier alles van shampoo tot styling in ontzettend coole, veelal knalrode verpakkingen. Uitermate geschikt voor trendy kapsels, zo schijnt. De namen van de producten zijn in ieder geval trendy: Mega Shine Conditioner, Boost-it Mousse en No-Kinks Smoothing Balm zijn zo maar wat voorbeelden.

Ook Sebastian heeft genoeg trendy producten. Molding Mud, Laminates...producten die inmiddels wereldwijd gebruikt (en gekopiëerd worden) zijn "ontworpen" door Sebastian. Molding Mud is wat mij betreft echt een aanrader, je kneedt je haar in elke gewenste vorm en het blijft ook echt zo zitten, zonder ontzettend hard te worden. De producten zijn alleen verkrijgbaar in salons overigens.


Ook de producten van Fuente kun je bij de kapper vinden. Uniek aan dit merk is dat alles gemaakt is van natuurlijke ingrediënten. De verzorgende werking staat voorop, zowel bij de shampoos als de stylingproducten. Het klinkt in ieder geval alsof het erg goed is voor je haar, er komt geen chemisch middel aan te pas.


Nexxus is een van de grootste merken in het land der haar-professionals. Alle producten die je wil, voor alle soorten haar. Aan de producten is vaak jarenlang onderzoek voorafgegaan, je zou het bijna als "medicijnen voor je haar" kunnen beschouwen.


Parucci is een vrij nieuw merk, ontwikkeld door Enzo Parucci, een topkapper die meewerkte aan vele modeshows. Helaas bleven de extreme kapsels die hij wilde maken niet altijd goed zitten, dus ontwikkelde hij maar gewoon zijn eigen lijn. Heb je dus een kapsel wat de nodige styling nodig heeft, zou je met Parucci wel eens een heel eind kunnen komen.

Nou, nu je haar elke wervelwind kan doorstaan is het tijd wat aan je gezicht te doen. Want al die uren bakken in de zon (die toch ooit een keer achter die wolken vandaan moet komen) schijnt heel wat schade aan te kunnen richten. Ook hiervoor kun je natuurlijk weer bij het eigen merk van Etos terecht, of bij de No7 lijn van Boots, die lekkere producten hebben om je huid te reinigen en te verzorgen. Maar er is meer....

Heb je last van een glimmende huid? Wees niet bang! Dr van der Hoog heeft hiervoor een nieuwe crème, Belkis Hydro Mat, die hydrateert en een mat effect geeft. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een prima crème is, niet vet maar wel vochtinbrengend. Ideaal voor de zomer dus.


Vichy, verkrijgbaar in de apotheek, heeft ook voor elke huid wat wils. Voor de zomer hebben zij de Capital Soleil serie. Goede bescherming tegen de zon die lang houdt en niet vet is. Geschikt voor het gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam.


Niet alleen vrouwen verzorgen trouwens hun huid, ook de mannen schijnen steeds vaker (met de cremetjes van hun vriendin) voor de spiegel te staan. Heel handig dus dat ZIRH een lijn bedacht voor mannen. Speciaal geschikt voor de wat grovere mannenhuid en natuurlijk in ontzettend stoere verpakking.