Wielrennen: Ullrich 6 maanden geschorst

Mr_Rammstein had ons via de newssubmit het volgende te melden, en vertaalde het ook voor ons:

Wegens dopinggebruik is oud Tour de France winnaar en wereldkampioen Jan Ullrich voor 6 maanden geschorst.

Tot dit besluit kwam de Duitse wielrennersbond gisteren in Frankfurt. Ullrich zelf heeft de straf inmiddels geaccepteerd.

Ullrich werd bij een dopingtest begin Juni positief bevonden op het middel Amphetamine. De wielrenner van de Duitse Telekomploeg heeft daarna op een persconferentie toegegeven enkele tabletten te hebben gebruikt met wat vrienden tijdens een kroegentocht. Hij ontkent overigens geweten te hebben wat er in die tabletten zat.

De voorzitter van de wielrennersbond, Peter Barth, verklaart dat de bond tot de eis van 6 maanden is gekomen, omdat Ullrich de middelen niet tot zich had genomen om er beter door te gaan presteren. Ondanks dat heeft Ullrich toch het dopingregelement overtreden. Er zullen er waarschijnlijk geen verdere processen gevoerd worden tegen de wielrenner wegens het dopinggebruik. Na Ullrich's bekentenis werd er namelijk ook een vervolging door het gerecht in München voorbereid wegens overtreding van de wet verdovende middelen.

Volgens het hoofd van de Duitse wielrennersbond, Sylvia Schenk, hoeft de strafmaatregel niet het einde te betekenen van Ullrich's loopbaan. Of de sporter een comeback zal maken hangt af van de ernst van de verwondingen aan zijn knie en zijn eigen doorzettingsvermogen.

Ullrich werd in mei geopereerd aan zijn knie in een kliniek in het Beierse Bad Wiessee. Op de persconferrentie in Juli verklaarde hij te werken aan een comeback. 3-Voudig tourwinnaar en huidig favoriet Armstrong is overtuigd van een comeback van Jan. "Jan kommt wieder", verklaarde hij. Hij is ervan overtuigd, dat Ullrich de middelen niet gebruikte om zijn prestaties te verbeteren. "Ullrich is een jongen, die een domheid begaan is in de disco".
Overigens kwam Ullrich in mei ook al in opspraak. Bij een auto-ongeluk, waarbij sprake was van drankgebruik werd zijn rijbewijs voor één jaar ingetrokken.

Voor meer wielrennen zie: De FOK! Tourmanager