Bouw windmolenpark Noordzee stap dichterbij

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ministeries van Economische Zaken en Financiën en de bedrijven Shell en Nuon zijn het met elkaar eens geworden over voorwaarden voor de aanleg van het windmolenpark voor de kust van Egmond aan Zee. Daarmee is de bouw van het park een stap dichterbij gekomen.

Economische Zaken heeft dit vrijdag bekendgemaakt. NoordZeeWind, het samenwerkingsverband van Shell en Nuon, kan nu beginnen met de ontwikkeling van het project. De voorwaarden gaan onder andere over nader bodemonderzoek en windmetingen, het aanvragen van vergunningen, de verzekering en financiering van het project. Als al deze zaken zijn geregeld, kan de bouw van het windpark in 2003 beginnen.

Het windpark, dat 36 turbines omvat met elk een vermogen van 2,75 megawatt, wordt ruim tien kilometer uit de kust van Egmond gebouwd. Na een exploitatieperiode van twintig jaar wordt het park weer verwijderd. Belangrijk doel van het project is, naast de productie van groene stroom, het vergaren van kennis voor de bouw van parken verderop de Noordzee.

Het voorstel van NoordZeeWind werd in maart van dit jaar als beste gekozen. Drie andere consortia hadden het nakijken.