Nichtje van Bush drie dagen achter tralies

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dochter van de gouverneur van Florida Jeb Bush en het nichtje van president George Bush, Noelle Bush, is afgelopen woensdag door een rechter in Florida veroordeeld tot drie dagen gevangenisstraf.

Zij werd in de ontwenningskliniek waar zij sinds februari verblijft betrapt met pillen op zak. In een brief aan de rechter stelt de kliniek dat de pillen afkomstig waren uit het kantoor van een van de medewerkers. De 24-jarige Noelle zegt ze ergens te hebben gevonden.

Noelle Bush was in februari op last van de rechter begonnen aan een ontwenningskuur nadat zij had geprobeerd met een vals recept Xanax te kopen, een kalmerend middel dat alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar is. Als zij de kuur zou afmaken, kon zij verdere rechtsvervolging ontlopen, maar rechter Reginald Whitehead was van mening dat Bush zich niet aan het vonnis heeft gehouden. Vrijdag, de dag van haar vrijlating, zal het nichtje van de Amerikaanse president worden gehoord.

Jeb Bush, de jongere broer van George Bush, heeft zijn dochter woensdagavond een bezoek gebracht. 'We zijn verdrietig en teleurgesteld dat mijn dochter zich niet houdt aan het rechterlijk bevel. Mensen met verslavingen komen daar niet altijd probleemloos vanaf. Mijn dochter is niet perfect', verklaarde de gouverneur.