'Nieuwe chips Smiths bevat amper olijfolie'

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Italiaanse chipsfabrikant Unichips heeft Smiths voor de rechter gesleept vanwege het gehalte olijfolie in de nieuwe smaken van Lay's chips. Smiths zou ten onrechte de indruk wekken dat de nieuwe chips met olijfolie is bereid. Tevens zou Smiths met de verpakking de Italianen kopiŽren. Voor de rechtbank van Utrecht eisen de Italianen dat Smiths alle zakken van deze chips uit de winkel haalt.

De Italiaanse fabrikant meent dat Smiths een verwaarloosbare twee procent olijfolie in haar chips gebruikt, terwijl hun eigen merk Autentica Trattoria volledig met deze oliesoort wordt bereid. Omdat de olijfolie vier tot vijf keer zo duur is dan andere plantaardige olie, is de Italiaanse chips daarom veel duurder.

Unichips meent dat Smiths zich met deze misleidende aanprijzing op de verpakking schuldig maakt aan ongeoorloofde mededinging. Vooral de fles olijfolie en de olijftak op de zak van Lay's zetten in hun ogen kopers op het verkeerde been. Ook lijkt de oranje zak van de chips met tomaatbasilicum-smaak op de verpakking van de Italiaanse chips.

Volgende week donderdag vindt het kort geding in Utrecht plaats. Pas daarna wil Smiths reageren.