FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 19 juli 2002

Coulthard snelste in vrije training

Vrijdag heeft de schot David Coulthard in de eerste training voor de Grote Prijs van Frankrijk de beste tijd neergezet. De coureur, rijdend voor McLaren, reed zijn beste ronde in 1.14,025.

Zijn Finse teamgenoot Kimi Raikkonen had de tweede tijd, 1.14,097. De Braziliaan Rubens Barrichello kwam over de hele dag gezien niet verder dan de vierde tijd. De Ferrari-rijder moest op het circuit van Magny-Cours namelijk ook nog teamgenoot Michael Schumacher uit Duitsland laten voorgaan.

Arrows

De F1 wagens van de Arrows renstal ontbraken bij de training. Zolang de renstal de zaken financieel niet op orde heeft, doet Arrows niet mee. De Britten zijn in conflict met aandeelhouder investeringsbank Morgan Grenfell. Teammanager Tom Walkinshaw meldde onlangs dat nieuwe investeerders (onder meer drankengigant Red Bull) klaarstaan om het team te redden, maar dat hij eerst de huidige aandeelhouders moet uitkopen. Morgan Grenfell blokkeert het overnameplan.

Arrows kan intussen de motoren van leverancier Cosworth nauwelijks betalen. Vlak voor de GP van Engeland betaalde teambaas Walkinshaw uit eigen zak een bedrag van 5 miljoen euro aan Cosworth.

Harde kern Lazio Roma mishandelt journalisten

De harde kern van de supporters van Lazio Roma heeft vandaag aan de rand van het trainingsveld van de club drie journalisten in elkaar geslagen. De verslaggevers moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten behandelen.

De clubleiding van Lazio Roma heeft de actie van de Ultra's scherp veroordeeld. De fans zijn berucht wegens hun gewelddadige gedrag en racistische uitingen tegen spelers. Voorzitter Sergio Cragnotti nam al diverse initiatieven om de invloed van de Ultra's in te dammen.

Uitvinder maakt bed voor aardbevingen

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Giogos Kondodimas van beroep uitvinder, heeft een bed ontworpen wat bescherming biedt bij aardbevingen. Met een kleine handeling kan de ledikant worden omgetoverd tot een beschermde kooi, met daarin overlevingsproducten.

Bij een aardbeving haalt de bezitter van het bed een hendel over, waarna er een plaat overheen schuift. Het "dak" van de kooi is sterk genoeg om klappen van vijfhonderd ton op te vangen. In een poot van het bed zijn drinkwater, koekjes, een zaklamp, een fluitje en een urinezak opgeslagen.

Fortuyn op weg naar Rotterdam Airport

Op begraafplaats Westerveld in Driehuis is vanavond het graf van Pim Fortuyn gelicht. De hele ceremonie, die ongeveer een uur en een kwartier heeft geduurd, werd live uitgezonden. De familie had de aanwezigheid van camera's toegestaan, mede omdat er geruchten de ronde deden dat Fortuyn nooit op de begraafplaats heeft gelegen.

Nadat het meeste zand was weggehaald met een kraan werd het laatste met enkele scheppen verwijderd. Hierna werd de deksel van de grafkelder gelicht en de kist van Fortuyn omhoog gehaald. Een vriendin zong een lied voor de vermoorde Fortuyn.

In het graf werd vervolgens een selectie van de knuffels, gedichten en andere zaken gelegd die bij het graf en de woning van Fortuyn zijn achtergelaten. Het graf wordt vanavond afgedicht met een herdenkingssteen.

In een witte lijkwagen vertrok Fortuyn naar Rotterdam Airport, begeleid door een groep van meer dan honderd motorrijders en de politie. Nagekeken door enkele honderden toeschouwers die bij de uitgang van de begraafplaats voor de wagen applaudiseerden.

Denemarken in ban van 'Whoppergate'

Vincent1980 en gerritdekzijl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Denemarken is commotie ontstaan rond een corruptieschandaal, waarmee zelfs het parlement en de regering zich bezighouden. Het blijkt namelijk dat de Deense politie 'steekpenningen' aanneemt: 'Whoppers', de hamburgers van de Burger King.

De hamburgerketen zegt dat ze agenten gratis Whoppers geeft, zodat ze vaker langskomen. Dit zou voor meer veiligheid zorgen. Burger King ziet dit niet als omkoping, omdat het niet alleen gunstig is voor de veiligheid van het personeel, maar ook voor die van de klanten.

Vandaag is bekend geworden dat ook sommige vestigingen van McDonald's fastfood gebruiken om de politie in en rond haar winkels te krijgen. De agenten, ook in burger, kunnen bij de McDonald's met 50% korting eten. Tevens blijkt dat een bank en een autoreparatiebedrijf 'gratis' gunsten verlenen aan de politie.

Het nieuws is bij de Denen ingeslagen als een bom. Hun land staat bekend als één van de minst corrupte landen ter wereld en daarom tillen ze erg zwaar aan het incident.

Mrs Leipheimer hinderde Dekker

wysime wist ons vandaag het volgende te melden:

De vrouw die Erik Dekker gisteren een cheerleaderpompoen tussen de spaken stak, was een bekende van hem. De vrouw van kopman Levi Leipheimer stond getooid in een rabopak en met een cowboy hoed op langs de weg. "Zij ging me duwen. Dat vond ik niet zo'n goed idee omdat er een koerswagen achter me reed. Kort daarna dacht ik dat ze aan het zadel aan het trekken was. Ik kwam niet meer vooruit. Nu is het genoeg geweest, wou ik zeggen." alsdus Dekker.

Toen hij merkte dat er iets tussen zijn spaken zat, stapte hij af, bedankte haar en ging verder. Hij vond het allemaal niet erg, want de tijdslimiet kwam niet in gevaar. En de mecanicien die hem hielp gaf hem een flinke duw zodat hij geen tijdverlies geleden heeft.

Raadslid wil islamitische talen in moskee verbieden

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raadslid M. Smit van Leefbaar Rotterdam wil dat de voertalen Arabisch, Turks of Marokkaans in de Rotterdamse moskeeën verboden worden. ''Aangezien in Nederland de officiële taal Nederlands en de tweede taal Fries is, moeten de preken van de imams daarom in het Nederlands of in het Fries'', zo schrijft het raadslid aan het Rotterdamse college van B&W. Van het college wil Smit weten of zij ook vindt dat de voertaal in gebedshuizen Nederlands moet zijn.

Gisteren stelde Smit al dat gemeentebrochures niet langer in een vreemde taal mogen worden uitgegeven.

Armstrong weer de sterkste

In een rit met 5 zware cols was het weer Armstrong die iedereen naar huis reed. Heras werd ditmaal 2de, Beloki 3de.
In tegenstelling tot de vorige ritten begon de etappe naar de top van Plateau de Beille rustig. Vlak voor de eerste berg werd er veel gedemarreerd, waarbij er uiteindelijk 3 man overbleven. Nozal, Jalabert en Dufaux. Die 3 bleven lang samen, achtervolgd door het peloton met de US Postals.
Op de laatste klim was de voorsprong al geslonken tot 3 minuten. Jalabert ging alleen door, maar werd bijgehaald door een voortrazende groep, aangevoerd door Rubiera. Na wederom een mooie tempoversnelling van Heras bleven 3 man over. Heras, Armstrong en Beloki. De 3 man van gister.
Armstrong demarreerde vervolgens. Beloki kon niet meer volgen. Heras probeerde de sprong even later te maken om zo te mogen winnen van Armstrong, maar hij had de kracht niet meer. Armstrong reed daarna voluit door, en won. Heras werd 2, Beloki 3.

Top 20

01 Armstrong (US Postal) in 6.00.29
02 Heras (US Postal) op 1.04
03 Beloki (Once) op 1.04
04 Botero (Kelme) op 1.11
05 de Galdeano (Once) op 1.11
06 Rumsas (Lampre) op 1.23
07 Sastre (CSC Tiscali) op 1.33
08 Serrano (Once) op 1.37
09 Sevilla (Kelme) op 2.07
10 Kivilev (Cofidis) op 2.39
11 Merckx (Domo) op 2.49
12 Moncoutie (Cofidis) op 2.49
13 Leipheimer (Rabobank) op 2.49
14 Goubert (Jean Delatour) op 2.49
15 Mancebo (iBanesto.com) op 3.17
16 Moreau (Credit Agricole) op 3.17
17 Frigo (Tacconi) op 3.32
18 Azevedo (Once) op 3.33
19 Gutierrez (Kelme) op 4.04
20 Zubeldia (Euskaltel) op 4.21

Eminem: ''Ik heb succes omdat ik blank ben''

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eminem meent dat een groot deel van zijn succes te danken is aan het feit dat hij een blanke rapper is. Volgens de popster stelde zijn huidskleur hem in staat om in contact te komen met de blanke middenklasse, iets dat zwarte rappers nooit echt gelukt is.

"Ik bereik de huizen van 'middleclass America' omdat blanke jeugd, niet dat ik het veroordeel, opkijkt tegen me en snappen waar ik het over heb, omdat ze op me lijken," aldus Eminem.

Eminem, dankt succes aan huidskleur

Amsterdam stopt werving nieuwe agenten

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het politiekorps Amsterdam-Amstelland stopt met de werving van nieuwe agenten. Zo'n 400 mensen die naar de politieschool wilden, hebben te horen gekregen dat de procedure is stopgezet.

Een woordvoerster geeft als reden op dat de verwachte forse uitbreiding van het aantal agenten niet doorgaat. Dat zou blijken uit het regeerakkoord van het nieuwe kabinet-Balkenende. Pas op Prinsjesdag wordt volgens haar duidelijk voor hoeveel nieuwe agenten nog wel ruimte is.

Het Amsterdamse korps zal geen hinder ondervinden van de gestopte werving. Met 6000 medewerkers is het korps op sterkte.

Meisje in ziekenhuis door verliefde blikken

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarig meisje uit Leersum is in het ziekenhuis terechtgekomen, doordat zij haar ogen niet van een jongen kon afhouden.

De scholiere fietste met een vriendin over de Rijksstraatweg toen hun sturen verstrikt raakten, doordat het meisje verliefde blikken naar de jongen wierp. Het slachtoffer smakte op de grond en werd per ambulance met hoofd-, nek - en beenletsel naar het Lorentzziekenhuis in Zeist gebracht.

Klachten tegen slanke modellen in Belgische reclames

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Zorra, een Belgische organisatie die optreedt tegen rolpatronen in advertenties, moet reclame niet altijd veel te slanke modellen vertonen. Vorige maand heeft Zorra daarom in totaal 113 klachten ingediend tegen slanke vrouwen in advertenties.

De klachten zijn bij het meldpunt ingediend door consumenten. Een speciale Jury voor Ethische Praktijken in de Reclame moet nu oordelen over de klaagschriften. Eerder had de zelf tamelijk zwaarlijvige Vlaamse regionale minister van Welzijn en Gelijke Kansenbeleid Vogels al gepleit voor een meer realistisch beeld in de reclame en dus gebruik van minder slanke modellen.

Ad Melkert gaat werken bij de Wereldbank

Ad MelkertAd Melkert verlaat de Nederlandse politiek. Hij krijgt een internationale functie bij de Wereldbank in Washington. Dat meldt het RTL Nieuws.

Melkert is het zoveelste PvdA-kopstuk dat na de dramatische verkiezingsnederlaag van 15 mei uit de politiek stapt. Eerder werd al bekend dat Jan Pronk, Willem Vermeend, Eveline Herfkens en Margot Vliegenthart de politiek gingen verlaten.

Melkert voelt zich na de talloze bedreigingen niet meer veilig in Nederland. Met zijn vertrek naar Washington probeert hij een nieuw leven te beginnen. De PvdA-er heeft de baan te danken aan het nieuwe kabinet-Balkenende, dat zijn benoeming pas in september officieel bekend zal maken.

Pim Fortuyn's graf vanavond gelicht

Jorn_Z had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Driehuis wordt vanavond de kist met het lichaam van Pim Fortuyn opgegraven voor de herbegrafenis morgen in Italië. De opgraving zal waarschijnlijk onder enorme publieke belangstelling plaatsvinden. Vanmiddag zullen de wegen om en nabij Driehuis-Westerveld worden afgesloten. Zoals bekend zal SBS6 de gebeurtenis vanaf 19:00 live op televisie uitzenden.

Nadat de kist is opgegraven gaat de rouwstoet vanuit Driehuis onder politiebegeleiding over de snelwegen A9, A4 en A13 richting Rotterdam. De stoet zal waarschijnlijk gevolgd worden door een groep motorrijders. Een Fortuyn-bewonderaar en motorliefhebber uit 's-Gravenzande heeft namelijk opgeroepen tot een motorescorte en toestemming gekregen van de familie en politie.

Aangekomen in Rotterdam gaat de kist naar een mortuarium op Rotterdam Airport, waar de familie een nachtwake houdt. Morgen vertrekt de kist per vliegtuig naar Noord-Italië. Fortuyn wordt daar zaterdag herbegraven op het kerkhof van het plaatsje Provesano, waar hij een buitenhuis had.

145.000 bezoekers

Het tijdelijke graf van Pim Fortuyn heeft sinds de begrafenis op 10 mei ongeveer 145.000 mensen getrokken. Anderhalve week geleden lag het bezoekersaantal nog op 120.000. Dat betekent dat het graf nog steeds elke dag gemiddeld ruim 2.000 mensen trekt.

Het tijdelijke graf blijft te bezoeken, ook nadat het lichaam van Fortuyn vanavond is opgegraven. Op de begraafplaats in Driehuis zal een kleine replica van de graftombe in Italië komen te staan.

Graftombe in Italië

7-jarig Duits meisje ontvoerd in Ludwigsburg

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 7-jarig meisje uit het Duitse Ludwigsburg is een halve dag lang ontvoerd geweest. De 31-jarige vrouwelijke dader wist twee medescholieren van het slachtoffer met een smoesje zo ver te krijgen dat ze het meisje naar het schoolplein stuurden. Daar overweldigde de dader het meisje en legde haar in de kofferbak van haar auto.

Niet veel later belde ze de ouders van het meisje op en eiste 250.000 euro losgeld. De politie wist de dader te lokaliseren en kon haar in de boeien slaan. Het meisje heeft geen verwondingen overgehouden aan de ontvoering.

Buschauffeurs bewaakt door echtgenotes

De Saudische krant Asharq Al-Awsat meldde donderdag dat Buschauffeurs in de Saudische hoofdstad Riyad voortaan alleen onder begeleiding van hun echtgenotes studentes mogen vervoeren. De maatregel is ingesteld om ongeoorloofd contact tussen de buschauffeurs en de meisjes te voorkomen.

Het Saudische koningshuis is fervent voorstander van een strikte scheiding van mannen en vrouwen. Alleen bij het vervoer van studentes is dit lastig: in het land geldt namelijk een algemeen rijverbod voor vrouwen. Vandaar dat de vrouwen van de buschauffeurs vanaf nu hun mannen moeten begeleiden als die studentes vervoeren.

De vrouwen houden er ook nog wat aan over namelijk een maand salaris van 267 euro. Dit is de helft van wat hun mannen verdienen. Wat buschauffeurs zonder echtgenote moeten doen, is niet duidelijk.

Familie Fortuyn overweegt schadeclaim

De familie van Pim Fortuyn dient een schadeclaim in tegen Volkert van der G. als de rechtbank hem schuldig bevind aan moord. Vrijdagochtend heeft Pim's broer, Marten Fortuyn, dit bevestigd.

Ook overweegt de familie een claim neer te leggen bij de rijksoverheid en de beveiligingsdienst van het Mediapark in Hilversum waar Pim Fortuyn vermoord werd. Volgens Marten Fortuyn is dit afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek van de commissie Van den Haak.

Eind Juli wordt bekend gemaakt wanneer de commissie haar onderzoek in opdracht van de Tweede Kamer afrondt.

'Dr Death' doodde tenminste 215 patiënten

De Britse huisarts Harold Shipman, beter bekend als seriemoordenaar 'Dr Death', heeft tenminste 215 van zijn patiënten vermoord. Dat blijkt uit een officieel onderzoek.

De commissie die onderzoek deed naar het overlijden van 500 patiënten gedurende een periode van 23 jaar, sluit niet uit dat Shipman nog 45 mensen heeft omgebracht. De rechtszaak tegen 'Dr Death' zorgde vorig jaar voor behoorlijk wat opschudding in Engeland. De 55-jarige Harold Shipman werd door de rechtbank schuldig bevonden aan de moord op 15 patiënten. Hij kreeg 15 keer levenslang.

'Dr Death' bracht mensen om het leven met een morfine-injectie toen hij een praktijk had in Hyde bij Manchester. Shipman heeft de moorden altijd ontkend. Zijn beweegredenen blijven een mysterie. De Britse onderzoekscommissie begon vorig jaar met het onderzoek naar ex-patiënten van 'Dr Death'. Aanvankelijk dacht men aan 800 moorden, maar het blijken er nu 'slechts' 215 te zijn.

Bijna vliegtuigkaping in Spanje

CybErik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Colombiaans passagiersvliegtuig is doorverwezen naar een militaire basis dicht bij Madrid, nadat een passagier het vliegtuig probeerde te kapen.

Het vliegtuig, een Avianca Airbus, was op weg naar het Barajas vliegveld in Madrid, vanuit Colombia. De militaire vliegbasis waarnaar het vliegtuig was doorverwezen heet de Torrejon. Het vliegtuig werd geëscorteerd door twee militaire straaljagers. De kaper is inmiddels gearresteerd.

Sena draait internet radiostations de nek om

berry matser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sena draait internet radiostations de nek om in Nederland. Sinds een week zijn er veel Nederlandse internetstations die waarschijnlijk zeer spoedig moeten stoppen met uitzenden via het World Wide Web.

Sena heeft in de afgelopen week veel internetstations persoonlijk via een brief benaderd om zich te laten inschrijven. Sena is een organisatie in Nederland die de 'naburige rechten' regelt van de 'makers' van muziek. Bij de inschrijving zal het internetstation moeten aangeven hoeveel luisteraars tegelijk naar het station kunnen luisteren.

Op basis van die gegevens moeten radiostations die uitsluitend via het internet uitzenden, ook wel Webcasters genoemd een vergoeding betalen, dus een webcasting licentie aanvragen. Internetstations die niet betalen kunnen een boete krijgen van maximaal 4500,-- euro naast de gewonen kosten. De kosten bij Sena liegen er niet om in 2002.

Inmiddels hebben enkele internetstations / Webcasters hun krachten gebundeld en zullen zij zich komend wekend beraden wat ze gaan doen. De kans is erg groot dat er landelijke acties volgen. A.s. zaterdag is er een bijeenkomst van diverse internetstations

Horeca tegen alcohol op schoolfeesten

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Koninklijke Horeca Nederland, afdeling De Bollenstreek, heeft aan de gemeenten in zijn gebied gevraagd om maatregelen te nemen aangaande het alcoholgebruik op schoolfeesten.

Afdeling De Bollenstreek vindt dat gemeenten voorwaarden moeten stellen aan het organiseren van deze en dan met name aan het mogelijke alcoholgebruik van leerlingen onder de zestien jaar. Dit probleem blijft niet beperkt tot de Bollenstreek. Horeca Nederland zou graag zien dat ook de jeugd strafbaar is en niet alleen degene die de drank schenkt. Daarnaast doet de organisatie ook nog een beroep op ouders en de schoolleiding om tegen dit soort zaken op te treden.

Platenmaatschappij wil prijsdaling CD's

GYZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om de malaise in de platenverkoop tegen te gaan wil de directeur van V2 Music, Henk Eigenbrood, een experiment doen om te zien of een drastische prijsverlaging van cd's hogere verkopen tot gevolg heeft. Deze prijsverlaging zou dan wel substantieel moeten zijn, met 10% eraf kom je er niet en het zou moeten gelden voor de hele catalogus en niet voor een paar titels.

Andere platenmaatschappijen delen zijn mening niet en willen hooguit de oudere (midprice) cd's in de aanbieding gooien maar niet hun fullprice cd's. "Pas als een maatschappij het voor elkaar zou krijgen om door middel van een prijsverlaging twee tot drie keer zoveel te verkopen is het te doen", aldus een marketingmanager van Play It Again Sam. "Het is een experiment", stelt Eigenbrood. Maar de V2 directeur is er vast van overtuigd dat er iets zal moeten gebeuren om het tij te keren. "Iemand moet een eerste stap zetten.", zegt hij. "En misschien zijn wij dat wel."

KNVB verleent NAC licentie

Ritchie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond is er door de KNVB besloten dat NAC toch een licentie krijgt. Eerdere berichten wezen er nog op dat NAC langer op uitsluitsel had moeten wachten, echter de KNVB heeft gisteravond snel een beslissing kunnen nemen. Vrijwel direct na de start heeft de Beroepcommissie laten weten dat NAC aan alle opschortende voorwaarden voldoet en daarmee de licentie ontvangt voor seizoen 2002/2003.

Grote brand bij Total Raffinaderij in Vlissingen-Oost

Goof had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend is de brandweer uitgerukt voor een grote brand bij de Total Raffinaderij in Vlissingen-Oost, meldt Omroep Zeeland. Inmiddels zou de brand onder controle zijn.

Update
De brand werd door de brandweer van de raffinaderij geblust. Omdat er sprake was van sterke rook-ontwikkeling, is ook om assistentie gevraagd bij de brandweer van Borsele, maar dat bleek niet nodig.

De oorzaak is vermoedelijk een lek in een leiding van een destillatietoren. Er vielen geen gewonden. Er is alleen materiële schade.

Amerikaanse piloot bombardeert huis

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse luchtmacht houdt een piloot voorlopig aan de grond. De piloot dropte per ongeluk drie dummybommen, waarvan er één op een huis viel. De bom viel door het dak en eindigde in de badkamer in de grond op een diepte van 1,80 meter. Er vielen geen gewonden.

De piloot wist niet dat zijn F-117A Stealth-vliegtuig 24 pond oefenbommen aan boord had, toen hij vuilnisbakken en andere objecten als doel opgegeven kreeg. De piloot liet de bommen op een huis en bij een weg in Texas vallen. Ook dropte hij bommen bij een weg in New Mexico.

De piloot is inmiddels geschorst totdat het onderzoek is afgerond. Volgens brigadier-generaal Rogers wordt er tijdens de gebruikelijke trainingsvluchten gebruik gemaakt van camera's die bommen simuleren.

Het controleren van het vliegtuig, inclusief het bomcompartiment, hoort bij de routinetaken van piloten en onderhoudspersoneel. De luchtmacht zal de reparatiekosten op zich nemen.

Jongetjes gefilmd bij blokkeren treinrails Engeland

thedoctor had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie jongetjes blokkeren een treinrails in EngelandDe Engelse televisie heeft gisteren een amateur-video uitgezonden waarop te zien is hoe drie kleine jongetjes een blokkade op de rails bouwen om een trein te laten ontsporen. De jongetjes, tussen de zes en negen jaar oud, zijn gearresteerd. Zij worden niet vervolgd omdat ze te jong zijn.

Een voorbijganger legde op 27 juni met zijn videocamera vast hoe de kinderen een winkelwagentje, verkeerskegels, boomstammetjes, autobanden en betonnen tegels op de rails legden. Tien minuten later zou daarlangs de passagierstrein van Liverpool naar Manchester langskomen.

De voorbijganger alarmeerde de politie, die er op het nippertje in slaagde de barricade te verwijderen. Volgens een woordvoerder van de spoorwegpolitie zou de trein ontspoord zijn, wanneer dit niet was gebeurd.

Mysterieuze man maakt Engels stadje schoon

thedoctor, Diepvriez, ninja-sniperz, Odysseus en Disorder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Engelse Kettering is een mysterieuze schoonmaker actief die 's nachts de straten in het centrum van de stad schoonmaakt. Niemand weet wie het is, maar op videobeelden is te zien dat de man een zwarte regenjas aanheeft en met bedekt gezicht zijn werk doet.

De nachtelijke schoonmaakactie op Brambleside, een van de winkelstraten, is al weken gaande. Afgelopen weekeinde liet hij op elke prullenbak een briefje achter met de tekst: 'Houdt Brambleside schoon. De groeten, het spook.' Ook zwaaide hij even naar de camera die speciaal voor hem was opgehangen, maar hij zorgde er voor dat hij onherkenbaar bleef.

Een van de winkeliers is erg blij met de schoonmaakactie. 'Het is een goede schoonmaker. Ik denk erover om een emmer met sop buiten te zetten zodat hij ook mijn ramen kan doen.'

De ranzigheid van SBS6

SBS6. Een commerciele tv-omroep die al sinds 1995 hard bezig is om het gemiddelde niveau van de tv-wereld drastisch te verlagen. SBS6 is de omroep van de middelmaat. Door middel van grensverleggende programma's proberen ze, ondanks de slechte kwaliteit, zo veel mogelijk kijkers te trekken. Als je dit te letterlijk neemt, dan zou dat best een goeie formule voor een nieuw programma kunnen zijn, gezien het niveau van de overige programma's.

Nog een keer Big Brother?

Niet zo lang geleden vernam ik het vreselijke nieuws dat wij onschuldige Nederlanders in september weer worden opgezadeld met een zoveelste editie van Big Brother. Ik dacht dat het concept nu wel voldoende was uitgemolken om geruisloos in het archief te verdwijnen. Maar helaas, niets is minder waar. Voor de vierde keer kunnen we kijken naar een stel mensen dat zo graag op televisie wil dat zelfs een half jaar vrijwillig voor lul staan niet te veel gevraagd is. Big Ego zou niet misstaan als ondertitel.

Einde Sparta is nabij

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De KNVB geeft Sparta geen toestemming om zes spelers, drie trainers en een verzorger te ontslaan. Dit werd aan de club medegedeeld via een fax die zij gisteren binnen kregen aangaande een verloren arbitragezaak die de club had aangespannen.

Deze fax heeft zeer waarschijnlijk het gevolg dat Sparta geen licentie krijgt om aankomend seizoen betaald voetbal te spelen. Ook de gemeente Rotterdam zal het toegezegde overbruggingskrediet van twee miljoen Euro niet uitkeren. Vanochtend is er spoedberaad op het Kasteel waar de leiding van de club zich buigt over de ontstane situatie.

Steven Seagal afgeperst door Mafia

Hawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Documenten die deze week zijn afgegeven bij een rechtbank in Brooklyn, geven aan dat de Gambino mafia-familie heeft geprobeerd een Hollywood- filmster geld af te persen, vermoedelijk Steven Seagal. Seagal werd benaderd door de mafiosi, die geld eisten, toen hij in Canada was. Opgenomen gesprekken laten horen dat Seagal's producer meedeed aan de afpersingspraktijken.

De Aikido-artiest scheen zo bang voor z'n leven te zijn, dat hij toegaf en de groep 700.000 dollar betaalde. Seagal's advocaat weigert commentaar te geven. Het hoofd van de Gambino-familie Anthony Ciccone had onlangs nog tevergeefs een verzoek tot vrijlating ingediend.

20e kaper 11 september bekent schuld

OZweb had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zacarias Moussaoui, 'de twintigste kaper', die is aangeklaagd in verband met de aanslagen van 11 september, wil een schuldbekentenis afleggen. Federaal rechter Leonie Brinkema weigert echter de bekentenis te aanvaarden omdat zij vindt dat de Fransman een week de tijd moet nemen om erover na te denken.

"U bent de afgelopen tijd al zo vaak van mening veranderd'', zei zij. Volgens Moussaoui heeft hij die extra bedenktijd niet nodig aangezien hij al maanden over zijn verklaring heeft nagedacht, en hij blijft dus bij zijn bekentenis.

Tijdens de zitting zei de 34-jarige Moussaoui lid te zijn van het het al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden en dat hij wist wie de aanslagen van 11 september hadden gepleegd. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie meent dat Moussaoui een van de zelfmoordkapers van 11 september had moeten zijn, ware het niet dat hij enkele dagen voor de aanslagen werd aangehouden wegens overtreding van de visumwet.

Samenzwering
De aanklacht tegen Moussaoui omvat samenzwering, het voorbereiden van terreurdaden, vliegtuigkaping en het gebruik van massavernietigingswapens. Als hij schuldig wordt bevonden kan hij hiervoor de doodstraf krijgen. In Amerikaanse rechtszaken is het niet ongebruikelijk dat het afgeven van een schuldbekentenis de verdachte voordeel oplevert.

Moussaoui voert zijn eigen verdediging nadat hij zijn advocaten ontslagen heeft omdat hij van mening was dat die met de overheid en de rechter deel uitmaakten van een complot om hem de doodstraf te bezorgen.

Duurzame energie zonder kosten

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de ontwikkelaars van de Lutec 1000 komt er binnenkort een commerciële versie van hun machine op de markt waarmee men niet langer afhankelijk is van het lichtnet of een andere kostbare energie.

De Lutec 1000 generator kan tot 1000 watt aan continue DC stroom opwekken die vervolgens in een accu wordt opgeslagen en omgezet in AC stroom voor gebruik in huis. De stroom die nodig is voor het draaiende houden van de generator ontrekt het apparaat aan dezelfde accu.

Het Australische bedrijf Lutec is overigens niet het enige bedrijf dat zich bezig houdt met gratis energie. Het Amerikaanse ZPower Corporation ontwerpt een apparaat dat energie tapt van de zogenaamde zero point energy of ook wel vacuum energie genoemd. Bijkomende voordelen van een dergelijke wijze van energie opwekken: Geen vervuiling, geen straling en geen hoogspanningsleidingen meer nodig.

Villeneuve ook volgend jaar bij BAR

Jacques Villeneuve, voormalig wereldkampioen in de Formule 1, zal ook in 2003 voor de renstal British American Racing (BAR) rijden. De Canadees maakte dat bekend op het circuit Magny-Cours, waar zondag de Grand Prix van Frankrijk wordt verreden.

Villeneuve rijdt al vier jaar voor BAR. Na zijn wereldtitel bij Williams in 1997 zou hij het nieuwe team naar de top leiden. Die missie is tot dusver mislukt. Dit jaar waren er voortdurend geruchten dat Villeneuve zou vertrekken, zeker nadat zijn vriend en manager Craig Pollock het veld moest ruimen als teambaas.

David Richards, die de nieuwe manager werd, leverde kritiek op het hoge salaris van Villeneuve, die tot de laatste Grand Prix geen WK-punt behaalde. In Silverstone behaalde hij zijn eerste punten van het seizoen.

Studente veranderde eigen cijfers in computer

Slam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een studente van de universiteit van Delaware is opgepakt nadat ze in het computersysteem haar eigen cijfers had veranderd.

De 22-jarige studente verschafte zichzelf toegang tot de computer van de universiteit en veranderde de punten voor wiskunde en wetenschap van een dikke onvoldoende naar een mooie voldoende. Ook wist ze enkele wachtwoorden van docenten te achterhalen en te veranderen.

De studente is nu echter officieel aangeklaagd wegens het toegang verschaffen tot en misbruik maken van het computersysteem. Na betaling van 5.500 dollar (5.417 euro) is ze in afwachting van de rechtszaak vrijgelaten.

De universiteit heeft er inmiddels voor gezorgd dat de docent in kwestie per e-mail op de hoogte wordt gesteld als zijn wachtwoord is veranderd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.