Batman en Superman tegenover elkaar in film

Batman en Superman, twee van de populairste superhelden ter wereld, zullen het tegen elkaar opnemen op het witte doek. Wolfgang Peterson, die de film zal regisseren, belooft dat het een strijd der Titanen wordt.

Volgens het script zullen Batman en Superman in eerste instantie bondgenoten zijn, maar hun verschillende visie drijft de superhelden steeds verder uiteen. ,,De twee zijn perfect aan elkaar gewaagd. Superman staat voor het nobele en het goede, Batman representeert het donkere en wraaklustige. Ze zijn twee zijden van dezelfde medaille en dat leent zich voor geweldig drama, aldus Peterson.

Matt Damon, die onder meer in Good Will Hunting speelde, zou in de running zijn voor een van de hoofdrollen. Het is echter nog onduidelijk om welke rol het gaat. De film zal naar verwachting in 2004 in de bioscoop verschijnen.

Het wereldwijde succes van Spider-Man heeft filmmaatschappijen ervan overtuigd dat het publiek meer superheldenfilms wil. Sony werkt momenteel aan de verfilming van de comic Ghost Rider, Universal verfilmt De Hulk en Fox brengt volgend jaar Daredevil uit. de Vijfde film van Batman komt naar verwachting in 2003 uit.